×
×
جدیدترین‌‌ها

نشست اکو خنثی شدن ایران هراسی

  • کد نوشته: 113653
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • بیست و هشتمین اجلاس اکو، با حضور کارشناسان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در مشهد برگزار شد.
    نشست اکو خنثی شدن ایران هراسی

    به گزارش نخست نیوز، دکتر علی خسروشاهی_ در این اجلاس وزرای امور خارجه از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقزستان و قرقیزستان حضور داشتند.

    این امر فرصتی برای مشاهده فضای مثبت حاکم بر ایران و خنثی شدن تبلیغات ایران‌هراسی در نظر مهمانان خارجی حاضر در این رویداد بود و باز کردن مرزها، لغو روادید میان ایران و کشورهای عضو اکو در مراحل بعدی می‌تواند زمینه را برای حضور ملت های عضو اکو در خراسان رضوی و در نتیجه تقویت صنعت گردشگری و رشد اقتصادی بین اعضا فراهم سازد.

    اما اکو، تنها سازمان بین المللی مستقر در خاک ایران است که از طریق نقش محوری و تعیین‌کننده ایران، بیش از سه دهه است که برنامه‌های خود را به جلو می‌برد. به همین دلیل بهبود عملکرد ECO و توسعه همکاری‌های اقتصادی در این منطقه، می‌تواند به تقویت جایگاه فعلی ایران کمک شایانی کند. در این مسیر می توان با استانداردسازی و تسهیل در گمرک‌ها، ایجاد تسهیلات و تسریع در فرآیند ویزا، ایجاد کارگروه‌های مشترک توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های تجارت و سرمایه‌گذاری، تاکید بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان کشورها و افزایش تمهیدات منطقه‌ای بهره‌برداری بیشتری از این موقعیت داشت.

    به هر حال از سازمان اکو با وجود قدمت سه دهه‌ای و نهادسازی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، حمل و نقل، دانشگاهی، بانکی و بیمه‌ای، انتظار بیشتری در توسعه اقتصادی بین اعضا و افزایش تجارت و حذف موانع اقتصادی و تجاری باید داشت. با رجوع اعضا به اهداف این سازمان به‌ویژه تمرکز بر ظرفیت‌های منطقه‌ای می‌توان رشد تجارت، توسعه حمل و نقل و تعاملات فرهنگی را با رفع موانع توسعه و اراده دولت‌ها  نظاره گر بود.

    در توسعه تبادلات فرهنگی، زمینه‌سازی برای توسعه صنعت گردشگری به عنوان یکی از سه صنعت پردرآمد جهان و مبارزه با فضاسازی منفی علیه ایران، نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

    امید است مسوولین کشور برای حداکثر کردن همکاری‌های حمل و نقل و رفع موانع تجاری و گمرکی و رونق دادن به کریدورهای ترابری بین‌المللی و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در مسیرهای بین‌المللی (اعم از احداث زیربناها و صنایع یا فعالیت‌های تجاری) جهت انتفاع اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو با استفاده از ابزارها و نهادهای مختلف از جمله با استفاده از نقش مناطق آزاد تجاری و توافق‌ نامه‌های دو یا چند جانبه گمرکی و تجاری و حمل و نقلی تلاش کنند تا این موضوعات در اهداف کمیته‌های کاری مشترک در اجلاس اکو در مشهد درج و پیگیری شود.

     

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *