نخست نیوز- محمدعلی رهنما افزود: هدف از برگزاری این کاروان ترویجی تبیین اهمیت خاک در تأمین امنیت غذایی جامعه است. وی با ارائه راهکارهای حفاظت از خاک کشاورزی و تعیین الگوی کشت مناسب با توجه به خصوصیات آب و هوایی هر منطقه، رعایت تناوب زراعی مناسب، انجام خاکورزی حفاظتی، اجرای کشت مستقیم، انجام آزمایش آب و خاک و مصرف نهادههای کشاورزی براساس نتایج آن، حفظ بقایای گیاهی و کاربری اراضی و پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در این کاروان ترویجی پرداخت.
حسینی کیا رییس اداره منابع طبیعی با اشاره به وضعیت خاکهای شهرستان سرخس گفت: تناوب زراعی و استفاده از کودهای آلی میتواند وضعیت خاک را بهبود بخشد. محمود ژیان رییس اتحادیه تعاون روستایی سرخس ضمن بیان ویژگی های خاک مطلوب گفت: استفاده بیش از حد از ادوات کشاورزی نامناسب باعث کلوخه ای شدن خاک، تخریب ساختمان و فرسایش خاک خواهد شد.
ابراهیم انصاریان مدیر هنرستان کشاورزی رضوی جوار اظهار داشت: خاکورزی حفاظتی روشی از کشاورزی است که در آن با کمینه کردن عملیات خاکورزی، حداقل به هم خوردگی خاک و حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک طراحی و اجرا می شود. مسعود سعیدی مدرس هنرستان کشاورزی سرخس، مزایای کشت مستقیم با دستگاه و کالیبره کردن دستگاه کشت مستقیم زمین را برشمرد و بهره برداران به صورت عینی با مزایا و نحوه کار با دستگاه آشنا کرد. این رویداد ترویجی با حضور مدیر جهادکشاورزی،رییس اداره منابع طبیعی، رییس اتحادیه تعاون روستایی، مدیر هنرستان کشاورزی، نماینده اداره محیط زیست، کارشناسان و بهرهبرداران برگزار شد.
محمدعلی تمدن
دیدگاهتان را بنویسید