×
×
جدیدترین‌‌ها

مشاور حقوقی،
عقد معاوضه

  • کد نوشته: 112164
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۳
  • عقد معاوضه در حقوق ایران به قراردادی گفته می‌شود که طی آن طرفین توافق می‌کنند مالی را در مقابل مالی دیگر به یکدیگر بدهند.
    عقد معاوضه

    به گزارش نخست نیوز، مهدیه برمکی_در این نوع قرارداد، برخلاف عقد بیع، مالی که داده می‌شود الزاماً پول یا وجه نقد نیست بلکه می‌تواند هر نوع مال یا حقوقی باشد. به‌عبارت‌دیگر، معاوضه به تبادل دو مال به‌صورت مستقیم بدون نیاز به پول یا ارز اشاره دارد.

    ویژگی‌های عقد معاوضه

    1- عوض و معوض: در عقد معاوضه، هر یک از طرفین مالی به‌طرف دیگر می‌دهند و هر مال در مقابل مال دیگر قرار می‌گیرد، که به آن‌ها “عوض” و “معوض” گفته می‌شود.

    2-عینی بودن: عقد معاوضه ازجمله عقود عینی است و تحقق آن منوط به تسلیم و تسلم (دادن و گرفتن) دو مال است.

    3-تنظیم و آثار مشابه با عقد بیع: در بسیاری از موارد، آثار و احکام عقد بیع بر عقد معاوضه نیز بار می‌شود، به‌ویژه اگر مال موردنظر قابلیت فروش و خرید داشته باشد.

    4-لزوم عقد: عقد معاوضه جزء عقود لازم است، یعنی نمی‌توان آن را به‌صورت یک‌طرفه فسخ کرد، مگر اینکه حق فسخی در قرارداد ذکرشده باشد یا شرایط قانونی فسخ فراهم باشد.

    تفاوت عقد معاوضه با بیع

    تفاوت اصلی عقد معاوضه با بیع در این است که در بیع، یکی از دو مال همواره پول یا ارز رایج است، درحالی‌که در معاوضه هر دو مال ممکن است غیر نقدی باشند. برای مثال، معاوضه یک خودرو با یک ملک یا زمین نمونه‌ای از عقد معاوضه است.

    موارد کاربرد عقد معاوضه

    عقد معاوضه در بسیاری از موارد کاربرد دارد، به‌ویژه در معاملاتی که دو طرف به تبادل مستقیم اموال می‌پردازند. همچنین در مواردی که دو طرف تمایل به تبادل املاک، وسایل یا دارایی‌های خاص دارند بدون اینکه پولی در میان باشد، عقد معاوضه مناسب است.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *