به گزارش نخست نیوز، رییس شورای اسلامی بیرجند گفت: شورا یک پارلمان مردمی و به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان است تا این نهاد خودگران محلی بتوان در کنار دولت فعالیت کند.
پروفسور ابراهیم تقی زاده به مناسبت روز شوراها، اظهار کرد: تشکیل شوراها فرمان تاریخی حضرت امام(ره) بود که در قانون اساسی پیش بینی شد و باتوجه به جایگاه و ضرورتش بسیار میتواند دارای اهمیت باشد.
وی با بیان اینکه در اصل ۵۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت مردم اشاره میکند، افزود: این اصل بیام میدارد که حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است و هیچکس نمیتواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خداداد را از طرقی که در اصول بعد میآید اعمال میکند.
تقی زاده بیان کرد: شوراها میتوانند در پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی و فرهنگی باتوجه به مقتضیات محلی بکارگیری شوند و هدف از فلسفه وجودی شوراها بر این قرار گرفت که از بین مردم عدهای انتخاب شوند تا سرنوشت مردم به دست خودشان تعیین شود.
وی با بیان اینکه شورا یعنی انتخاب از بین مردم برای پیگیری مسائل مردمی، تصریح کرد: شورا یک پارلمان مردمی و به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان است تا این نهاد خودگران محلی بتوان در کنار دولت فعالیت کند.
این حقوقدان بیان کرد: باتوجه به اینکه سطح دسترسی و وقت مردم اقتضا نمیکند که همه آنان مستقیما موضوعات را به مسئولان منتقل کنند، اعضای شورا میتوانند این مسائل و موضوعات را با بررسیهای کارشناسانه بهتر منتقل کنند.
تقی زاده با اشاره به اینکه تیمهای کارشناسی که در کنار شورا قرار میگیرند، میتوانند موضوعات مورد بررسی را بهتر پیگیری کرده و راهکار لازم را ارائه دهند.
وی ادامه داد: گرچه بخش زیادی از فعالیتهای شورا ممکن است به شهرداریها معطوف شود، اما باید دانست این شورا، شورای شهرداری نیست؛ شورای شهر است.
رئیس شورای اسلامی بیرجند بیان کرد: شوراها با دعوت از مدیران و مسئولان و پیگیری طرحهای تفصیلی و طرحهای جامع مدیریت شهری میتوانند در برنامههای شهری نقش خوبی را ایفا کنند.
تقی زاده با اشاره به اینکه بخشی از این وظایف و اختیارات مربوط به شوراها جنبه نظارتی، مشورتی، اجرایی و برنامهریزی دارد، افزود: قطعا هر شورایی کارآمدتر، قویتر، منسجمتر، علمیتر و متعهدتر بوده در سطح کشور بهتر توانسته ایفای نقش کند و مشاور خوبی برایطرحهای مدیریت شهری باشد.
حضور تیمهای متخصص در شوراها
وی با بیان اینکه در ساز و کار شوراها حضور افراد متخصص تعریف شده است، تصریح کرد: تشکیل کمیسیونهای مختلف شورا به همین شکل است که هر پیشنهاد به کمیسیون تخصصی مربوطه ابلاغ شده و در کمیسیونها موضوع مورد کارشناسی قرار میگیرد و بعد در صحن شورا مطرح میشود.
رئیس شورای اسلامی بیرجند بیان کرد: در بحث اولویتبندیهای پروژه و بودجه و چه در ارتباط با آنچه در سطح شهر اتفاق میافتد نتیجه کارهای کارشناسی شوراست.
تقی زاده یادآور شد: باتوجه به اینکه این حق انتخاب به مردم واگذار شده طبیعی است که اگر مردم احساس مسئولیت کنند و با مشورتهای لازم بهترینها را انتخاب کنند و افرادی که مسئولیتپذیر، صاحب نظر و پیگیر باشند، برگزینند، قطعا در اداره امور شهری و در داشتن شهر و روستا و استانی بهتر نقش موثری خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید