به گزارش نخست نیوز ، همهگیری کووید-19 بار افرادی که از سرطان رنج میبرند یا احتمال میرود به سرطان مبتلا شوند را افزایش داده است؛ به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که در این دوران و به منظور جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان، تغییراتی در سبک زندگی اعمال شود.
بشر در حال حاضر در دوره ای قرار دارد که پیشرفت های شگفت انگیزی در پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان بدست آمده است، اما بسیاری از ما که به دنبال مراقبت درمانی سرطان هستیم، ممکن است در هر مرحله با موانعی برخورد کنیم. درآمد، تحصیلات، موقعیت جغرافیایی و تبعیض بر اساس قومیت، جنسیت، سن، ناتوانی و سبک زندگی تنها تعدادی از عواملی هستند که می توانند بر خدمات مراقبتی تاثیر منفی داشته باشند.
انجمن سرطان آمریکا نیز اعلام کرده است که همهگیری کووید-19 و اقدامات لازم برای کمک به جلوگیری از گسترش آن، تاثیر بسزایی بر جامعه مبتلایان به سرطان داشته است که شامل تاخیر و لغو خدمات مراقبتهای بهداشتی و چالشهای اقتصادی است که بر توانایی آنها در تامین هزینه ها تاثیر میگذارد.
انکولوژیستها در سراسر جهان نگران تاثیر همهگیری بر پیامدهای سرطان هستند. نتایج مطالعه منتشر شده در مجله لنست نشان داد که درمان سرطان از همان موج اول شیوع کروناویروس کاهش یافته است. علاوه بر این، انتظار میرود در سالهای آینده موارد پیشرفتهتری از سرطان مشاهده شود، زیرا افراد معاینات و غربالگریهای معمول خود را به تعویق انداختهاند.
تغییرات سبک زندگی برای جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان در دوران همهگیری کووید-19:
بررسیها حاکی از آن است افرادی که دارای بالاترین سطح فعالیت بدنی هستند، کمتر مستعد ابتلا به سرطان هستند. سبک زندگی فعال، تغذیه سالم و اجتناب از مصرف مواد مخدر، سنگ بنای پیشگیری خواهد بود؛ اما تمرکز بر تشخیص زودهنگام و درمان سریع، احتمالا جان افراد بیشتری را نجات خواهد داد.
عواملی مانند سبک زندگی کم تحرک، تاثیر بر سلامت روان و عدم انجام معاینات پیشگیرانه بر بار افراد مبتلا به سرطان در دوران کووید-19 افزوده است. بنابراین، برای پیشگیری از ابتلا به سرطان در دوران کووید-19، توصیه میشود مثبت فکر کنید، یوگا انجام دهید، ورزشهای بدنی انجام دهید، وعده غذایی سالم داشته باشید و برای تداوم این برنامه سختگیری کنید.
در سبک زندگی شهری، سطح استرس همیشه بالاست، بنابراین کنترل سطح استرس عامل مهمی برای حفظ یک زندگی سالم است. به گفته پزشکان گامهای کوچک مانند ترک سیگار، خودداری از مصرف الکل و جایگزینی این عادات با یوگا، مدیتیشن، پیادهروی صبحگاهی یا ورزش میتواند سطح استرس را پایین نگه دارد و در نهایت به داشتن یک زندگی سالم کمک کند.
پزشکان با اشاره به اینکه دورکاری منجر به کم تحرکی افراد شده است، اظهار داشتند: سفارش آنلاین مواد غذایی، غذای ناسالم را به رژیم غذایی روزانه ما تبدیل کرده است. باید غذاهای ناسالم با میوههای فصل، آجیل، جوانهها و غیره جایگزین شود.
به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، جدا از اعمال تغییراتی در سبک زندگی، معاینات منظم یا چکاپ سلامتی ضروری است. باید به یاد داشت، هر نوع سرطان، اگر به موقع تشخیص داده شود، همیشه میتواند با موفقیت درمان شود.
دیدگاهتان را بنویسید