به هر کسب و کاری که نگاه کنید متوجه خواهید شد که به نوعی با برندسازی یا برندینگ سر و کار دارد. در حقیقت در واقع برند شما شهرت شماست و به کسب و کار شما هویت می بخشد. حتی جالب است بدانید که در بسیاری از موارد برند کسب و کار توانسته به شناخته شدن و برند سازی نام مدیر و صاحب کسب و کار نیز کمک شایانی کند. پس با یک تیر می توان چند نشانه زد!
میثم شکری ساز یکی ازکارآفرینانی است که بیش از یک دهه پیش با اجرای یک ایده وارد دنیای کار و تجارت شد و ابتدا با برند سازی استارتاپ خود شروع کرد و سپس پله پله به موفقیت رسید و نام خود را در کنار نام دیگر کارآفرینان برتر کشور قرار داد. آن هم تنها با تلاش شبانه روز و بکارگیری دانش مرتبط با این حوزه. او می دانست که با برند سازی کسب و کارش می تواند به نفع خود استفاده کند.
پس اگر شما هم به دنبال برتری هستید لازم است که به برند سازی کسب و کار خود توجه ویژه ای کنید و در این راه از هیچ کاری دریغ نکنید. یادتان باشد که ارزشمندترین دارایی یک شرکت برند مشهور و محبوب آن است.
چگونه برند سازی کنیم؟
فرآیند برند سازی می تواند به شما کمک کند تا از طریق آن برند خود را برای مخاطبان معنا کنید. درواقع برندینگ می تواند تلاشی برای رسیدن به محبوبیت و معروفیت برند باشد. روش هایی که در این فرآیند به کار گرفته می شوند همگی با هدف آگاهی مردم نسبت به برند می باشد.
برند سازی کاری است که باید با حساسیت بالایی انجام شود پس ابتدا باید انگیزه ی لازم برای این کار وجود داشته باشد تا بتوان فرآیندها را یک به یک طی کرد. چه برند شما تازه معرفی شده و چه قدمتی چند ساله داشته باشد، فرقی نمی کند به هرحال برای قدرتمند سازی برند در زمان کم می توانید چندین راهکار ساده را به کار ببرید.
دکتر شکری ساز برای انجام بهتر این کار به چند راهکار ساده اشاره می کند:
- مخاطب هدف خود را تعیین کنید
- جایگاه محصول و کسب و کار خود را مشخص کنید
- شخصیت شرکت خود را تعریف کنید
- لوگو و شعار تبلیغاتی خود را انتخاب کنید
مخاطب هدف خود را تعیین کنید
اولین قدم این است که مشخص کنید که بیش از همه احتمال دارد که چه کسی محصول شما را بخرد. برای این مار هم بهتر است چند عانل مختلف مثل سن، جنسیت، مکان و درآمد را در نظر بگیرید. اجازه دهید با یک مثال توضیح دهیم.
فرض کنید که می خواهید یک ساعت گران قیمت را بفروشید، مخاطبان هدف شما می توانند افراد زیر ۴۰ سال با میزان حقوق و دستمزد دریافتی متوسط یا پردرآمد باشند.
به آمار و اطلاعات فروش نیز توجه کنید. این اطلاعات می تواند به شما کمک کند تا دانش ارزشمندی را درباره عادات خرید مشتریان به دست آورید. همچنین آمار می تواند درباره این که محصول تان برای گروه خاصی از مردم جذاب است یا خیر، به شما اطلاعات خوبی بدهد.
سپس به سراغ شرکت های مشابه رفته و آن ها را بررسی کنید. حتی بد نیست اطلاعاتی از نحوه ایجاد کمپین های تبلیغاتی آن ها به دست آورید که در آن ها گروه های خاصی را که بیشتر از همه محصولاتشان را میخرند، هدف قرار می دهند.
جایگاه محصول و کسب و کار خود را مشخص کنید
منظور از این کار، تصمیم گیری درباره نحوه متمایزکردن محصولات یا خدمات تان از سایر پیشنهادهای مشابه در بازار است. برای انجام آن ابتدا باید تا جایی که می توانید درباره رقابت های مستقیم شرکت خود اطلاعات کسب کنید؛ این اطلاعات می توانند شامل جزییات محصولات، قیمت ها، بازارها، خدمات یا بخش هایی از بازار که آن ها نمی توانند راضی نگه دارند باشند. پس از بررسی می توانید از این اطلاعات به نفع خود استفاده کنید.
شخصیت شرکت خود را تعریف کنید
میثم شکری ساز به عنوان کارآفرینی که سال هاست در میدان تجارت قدم گذاشته معتقد است که شما با برند سازی به کسب و کار خود هویت می بخشید. البته در نظر داشته باشید که علاوه بر محصولات و خدمات شرکت، مخاطبان هدف آن نیز به ایجاد شخصیت شرکت کمک می کنند. اگر مخاطبان هدف شما طرفدار دوچرخه سواری هستند، باید پرسونا ی پرتحرکی داشته باشید.
تصمیم گیری درباره شخصیت شرکت نیازمند طوفان فکری خلاقانه با اعضای دیگر تیم برندسازی است. همچنین می توانید محصول یا شرکت خود را به هر تصویر یا ایدهای که در ذهن دارید مرتبط سازید؛ برای مثال، اگر شرکت شما تولیدکننده عینک های طبی است، ممکن است به عقاب فکر کنید و از این تصویر برای تولید ایده های بیشتر استفاده کنید.
این نوع از فرایندهای تفکر خلاق به شما و تیم تان اجازه می دهد تا صدای منحصربه فردی برای شرکت تان خلق کنید.
لوگو و شعار تبلیغاتی انتخاب کنید
حال وقت آن است که برند خود را با انتخاب یک لگو، از لحاظ بصری جذاب کنید. یک لوگوی موفق می تواند باعث شود تا مشتریان محصول شما را به خاطر بسپارند.
لوگو تصویر و شخصیت برند را منتقل می کند. به همبن دلیل بهتر است که در طول این فرایند با یک طراح حرفه ای یا آژانس برندسازی مشورت کنید تا مطمئن شوید لوگوی شما بهره وری دارد و با سلیقه طراحی شده است. با یک طراح حرفه ای درمورد رنگ، فونت، سایز و طرح کلی مشورت کنید.
تخصص این افراد به شما کمک می کند تا لوگویی را طراحی کنید که نام برند شما را منعکس یا تکمیلکند.
همچنین وجود یک عبارت کوتاه و جذاب به عنوان شعار تبلیغاتی می تواند به جذابیت بیشتر برند شما کمک کند. برند شما باید الهام بخش فرهنگ شرکت شما باشد. می توانید برند خود را به صورت داخلی تبلیغ کنید؛ برای مثال، می توانید لباس فرم کارکنان، رفتار حرفه ای و صدای خود را با برندتان تنظیم کنید. رفتار شما، استاندارد رفتار کارکنان دیگر را تعیین می کند که نشان دهنده فرهنگ سازمانی تان است.
برند سازی را ادامه دهید
تداوم برندسازی برابرا است با تداوم محبوبیت برند در بازار هدف.
هنگامی که شما در تمام مراحل ساخت لوگو به صورت مستمر فعال باشید، می توانید تاثیر گذاری برند را مداوم کنید و با نیازهای مشتریان ارتباط برقرار کنید. در پایان، یک برند زمانی به موفقیت دست پیدا می کند که توانسته باشد تمام پارامترهای برند سازی را رعایت کرده باشد و لوگو و شعار خود را بر روی تمام محصولات تولیدی بزند تا برندی قدرتمند را بسازد.
همچنین فراموش نکنید که کار شما به عنوان یک مدیر در این راه هرگز تمام نمی شود. شما با برنامه ریزی اصولی و برداشتن قدم های مطمئن باید همواره نام و برند خود و کسب و کارتان را در صدر حفظ کنید. میثم شکری ساز پس از گذشت سال ها هنوز هم نام مجموعه خود را در بین مردم و مخاطبانش پررنگ نگاه داشته. او براین باور است که یک مدیر با دانش مدیریت و بهره مند از افراد با مهارت های بالا و متخصص و به عبارتی تیم سازی خوب و … می تواند همیشه موفق باشد و برندش همیشه بر سر زبان ها باشد.
دیدگاهتان را بنویسید