×
×
جدیدترین‌‌ها

چرا گروه مینسک قدمی جهت حل اختلافات حوزه قفقاز بر نمی‌دارد؟

  • کد نوشته: 26412
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰
  • یک کارشناس مسائل حوزه قفقاز معتقد است: روسیه تمایلی به پایان موضوع حوزه قفقاز و اختلافات ارمنستان و آذربایجان ندارد چرا که اگر پایان یابد حضور صلح بانان روسیه توجیهی نخواهد داشت.
    چرا گروه مینسک قدمی جهت حل اختلافات حوزه قفقاز بر نمی‌دارد؟

    به گزارش نخست نیوز ، سید محمد رضا دماوندی در ارزیابی خود از توافق سوچی با وساطت روسیه و حضور نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور آذربایجان گفت: به نظر می‌رسد روسیه می‌خواهد خودش را تعیین کننده و منجی اصلی به دنیا اثبات کند و به سایر اعضا گروه مینسک( سازمان امنیت و همکاری اروپا شامل روسیه، آمریکا و فرانسه) بگوید که او تعیین کننده است.

    وی تصریح کرد : به همین دلیل هم روسیه قبل از نشست بروکسل، این جلسه در سوچی را ترتیب داد تا بگوید او در مورد آینده منطقه تعیین کننده است و با این اقدامی هم که انجام داد به خوبی این مساله روشن شد.

    این کارشناس حوزه قفقاز همچنین اظهار داشت: مسائلی هم که در توافق سوچی درباره وضعیت کریدورها مطرح شد نشان دهنده این است که روسیه می خواهد این منطقه همواره وضعیت نا مشخصی داشته باشد و حتی اگر سایر موضوعات حل و فصل شوند باز هم یکسری مسائل کماکان لاینحل می ماند تا حضور روسیه توجیه پذیر باشد، در واقع نه فقط این مذاکرات بلکه سایر مذاکرات هم به پایان نمی رسد و کماکان پرونده باز می ماند.

    دماوندی در ادامه یادآور شد: درباره وضعیت مرزها نیز تفاسیر مختلفی وجود دارد و هر کدام به زمان های مختلف و یا زمان شوروی سابق و برخی نقشه ها استناد می کنند. اما آن چیزی که هست این که قطع به یقین روسیه (پوتین) اشراف کامل به این مساله دارد اما تمایلی برای پایان بخشیدن به موضوع ندارد تا این موضوعات کماکان ادامه داشته باشد.

    وی ادامه داد: اشکال به هر یک از طرفین یا پاشینیان از جهت طولانی شدن زمان است اما شاه بیت مسائل این است که روسیه تمایلی به پایان موضوع ندارد چرا که اگر پایان یابد حضور صلح بانان روسیه توجیهی نخواهد داشت. قصد روسیه این است که هر اتفاقی بیافتد با رأی و نظر خودش باشد، لذا توافق نهایی آن چیزی است که روسیه می خواهد.

    این کارشناس مسائل حوزه قفقاز در پایان گفت : همان طور که می بینیم گروه مینسک( سازمان امنیت و همکاری اروپا شامل روسیه، آمریکا و فرانسه) کاملا در سایه است آمریکا و فرانسه به عنوان سایر اعضاء این گروه موضعی ندارند و روسیه هم از این موضوع کاملا بهره برداری می کند و برای این که به این مرحله برسد ۳۰ سال صبر کرد تا به صورت ملایم و آهسته به نتیجه برساند.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *