معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: در گوارش ۸۰ درصد آندوسکوپیها روی بیمارانی انجام میشود که رفلاکس دارند و میتوان گفت نیمی از این آندوسکوپیها اضافی است.
به گزارش گشت و گذار، رضا ملک زاده در هشتمین نشست کارشناسی مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران، افزود: ۳۰ درصد تولیدات علمی کشور مربوط به رشته پزشکی است و توانسته ایم شاخصهای کیفی تولیدات علمی را در رشتههای پزشکی بالاتر ببریم.
وی اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید، حمایت از تاسیس ۱۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت با گردش مالی حدود ۳ هزار میلیارد در سال انجام شده است. البته چالشهای جدی برای آینده وجود دارد. یکی از جاهایی که میتواند به تولید علم کمک کند، انجمنهای علمی هستند. یکی از اهداف ما در گذشته این بود که حتی امتحانات بورد را به انجمنهای علمی واگذار کنیم. در اکثر کشورهای دنیا، بسیاری از فعالیتها بر عهده انجمنهای علمی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران بسیار بالاست و چیزی حدود ۱۲۰ درصد از تمام کشورهای منطقه از این لحاظ بالاتر هستیم. این موضوع میتواند بستر مناسبی برای برنامه ریزی در راستای سلامت دیجیتال باشد. امروزه بسیاری از شرکتهای بزرگ پزشکی و دارویی و صنعتی در جهان در این راستا سرمایه گذاری میکنند. یعنی میتوان بسیاری از کارهایی که به وسیله پزشکان انجام میشود را از طریق یک نرم افزار موبایلی ارائه کرد.
وی در ادامه به وضعیت سلامت جامعه اشاره کرد و افزود: در حدود ۲۰ درصد مردم رفلاکس معده دارند و به طور مثال در گوارش ۸۰ درصد آندوسکوپیها روی بیمارانی انجام میشود که رفلاکس دارند و میتوان گفت نیمی از این آندوسکوپیها اضافی است.
معاون وزیر بهداشت، تاکید کرد: وزارت بهداشت آمادگی دارد از شرکتهای دانش بنیانی که توسط انجمنها تشکیل میشود، حمایت کند. به طور مثال یکی از موضوعات بسیار مهم روز دنیا، ژن درمانی است که متاسفانه ایران در این زمینه پیشرفت چندانی نداشته و طی سالهای اخیر به دنبال فعال کردن این رشته در کشور هستیم.
ملک زاده افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی، زیرساختها و مقررات بکارگیری ژن درمانی ایجاد شده و حتی درمان هموفیلی با ژن درمانی نیز انجام میشود. درمان بیماران تالاسمی نیز با ژن درمانی میسر است و باید به سمت این پیشرفتهای جهانی حرکت کرد.
معاون وزیر بهداشت، گفت: چارهای نداریم جز اینکه به ژن درمانی توجه کنیم و باید از انجمنهای علمی دعوت کرد که هر کدام با توجه به رشته خود به این موضوع وارد شوند.
دیدگاهتان را بنویسید