به گزارش نخست نیوز، با برگزاری انتخابات ناگهانی ریاست جمهوری در تابستان ۱۴۰۳، سینما همانند دیگر حوزههای فرهنگی و هنری تحت تاثیر تغییرات مدیریتی قرار گرفت و با وجود برنامهریزی در برخی رویدادها، بعد از استقرار دولت چهاردهم و حضور مدیریت جدید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی، مسیری نسبتا متفاوت را آغاز کرد.
برای بررسی آنچه در یک سال گذشته در سینما رخ داده و نیز نگاهی به آنچه در سال جدید پیشرو است، میتوان چند محور یا عنوان را در نظر گرفت. این عناوین نه تنها شامل برجستهترین اتفاقهای سینمایی سال ۱۴۰۳ میشوند، بلکه تعیین وضعیت یا پیگیری اتفاقهای رخ داده پیرامون آنها میتواند نتیجه تغییر مدیریت در سینما را به شکلی ملموستر نشان دهد.
بخشی از این موارد در ساختار مدیریتی مرور میشوند و برخی هم از منظر سینمایی و تاثیری که بر اوضاع سینما در سال ۱۴۰۳ داشتند.
شفافسازی:
پیش از آنکه در تاریخ ۲۲ مهرماه رائد فریدزاده – معاون بینالملل بنیاد سینمایی فارابی – از میان گزینههای محتمل به عنوان رئیس سازمان سینمایی منصوب شود، یکی از اولین درخواستهای رسمی و غیررسمی سینماگران از وزیر ارشاد (سیدعباس صالحی)، شفافسازی مالی زیرمجوعههای سازمان سینمایی بود که این درخواست فعلا فقط در بنیاد سینمایی فارابی انجام شده است. این در حالی است که سازمان سینمایی در مقطعی که حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی بود (دولت دوازدهم) از پیشروان اجرای طرح شفاف سازی شناخته میشد و اگرچه این اقدام با حضور صالحی در وزارت ارشاد دوباره آغاز شده اما هنوز به روال سابق برنگشته و فقط جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان گزارشی از هزینههایش تاکنون منتشر کرده و دیگر جشنوارههای سینماییِ برگزار شده در سال گذشته و نیز عملکرد زیرمجموعههای سازمان سینمایی منتشر نشده است.
علاوه براینها سامانه انتشار درخواست فیلمسازان برای صدور مجوز پروانه فیلمسازی و نمایش فیلم هم با تغییراتی مواجه شده و همانند گذشته در دسترس نیست. در این زمینه اگرچه وعدههایی داده شده اما شاید بهترین روش برای اینکه مشخص شود چه تغییراتی در مدیریت جدید سینما در حال اعمال است، همین دسترسی به گزارشهای مالی و عملکردی است.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید