به گزارش نخست نیوز، آزاده جلالوند: همیشه با مطالب بسیار زیادی در زمینه چاقی و تغذیه مواجه هستیم که به وسیله اینترنت و شبکه های اجتماعی منتشر می شوند. اما تا چه حد به این مطالب می توان اعتماد کرد و یا اصلا به آنها چقدر توجه می کنیم؟! وقتی در مقابل حجم زیادی از مطالب در مورد موضوعات روتین و تکراری به صورت روزمره قرار می گیریم، ممکن است مغز ما به طور خودکار آنها را نادیده بگیرد. اما باید بدانید حوزه سلامت و تغذیه مسئله ای نیست که آن را جدی نگیرید. یکی از مواردی که می تواند آینده کودکانتان را تهدید کند، رژیم غذایی ناسالم است که «دکتر خدایار مژدهی- پزشک متخصص قلب و عروق» در این زمینه اطلاعات مفیدی را در اختیار ما قرار داده که آن را در مطلب زیر می خوانید.
چگونه کودکان خود را به کشتن بدهیم؟!
در تحقیقات جدیدی که در زمینه رژیم غذایی انجام شده است، متخصصان هشدار می دهند که رژیم غذایی ناسالم می تواند عروق کودکان را درگیر کرده و تا سن 17 سالگی، عروقشان را سفت تر و سخت کند. این موضوع باعث می شود که کودکان کم کم دچار مشکلات جدی تری شوند و در صورت ادامه این روند بخاطر عدم اصلاح رژیم غذایی، با فرزندانی مواجه خواهیم شد که با بیماریهای قلبی و عروقی دست پنجه نرم می کنند. همچنین کارشناسان تاکید کرده اند که با بالا رفتن هزینه های زندگی، تهیه تغذیه مناسب برای خانواده ها مشکل شده و همین موضوع سلامت آتی فرزندان ما را به خطر خواهد انداخت.
چگونه کودکانمان را از خطر سکته نجات دهیم؟!
در همین ابتدا قبل از این که راهکاری را برای تضمین سلامت کودکان و نوجوانان ارائه بدهیم، باید به این نکته تاکید داشته باشیم که سفت شدن شریان های خونی، خطر سکته و حمله قلبی را افزایش می دهد. با مطالعاتی که بر روی پنج هزار کودک متولد شده داوطلب صورت گرفته است مشخص شد، افرادی که با استفاده از رژیمهای غذایی مدیترانه ای کودکان خود را سیر کرده اند، در نوجوانی سرخرگهایشان کمتر سفت شده است. این رژیم سرشار از لوبیاها، سبزیجات، میوهها و انواع حبوبات بوده که نشان دهنده اهمیت ایجاد عادات غذایی سالم و متعادل است.
چگونه از مضرات تغذیه کودکانمان آگاه شویم؟
برای اینکه بدانیم چه غذاهایی برای کودکانمان مضر هستند کافی است به سفره غذایی که برای خودمان می اندازیم، دقت کنیم. اگر تغذیه خودمان و کودکانمان را با رژیم های غذایی پر کالری همانند چربیها، قندها و فست فودها پر کنیم، در آینده نه چندان دور نوجوانانی خواهیم داشت که به دیواره عروق خونی آنها آسیب رسیده رسانده ایم. همچنین کارشناسان بر این عقیده هستند که اگر کودکانمان را با رژیمهای غذایی فرآوری نشده، شامل میوه و سبزیجات، آجیلها، تخم مرغ و انواع گوشت، تغذیه کنیم، شریان ها و عروق خونی سالمتری خواهند داشت.
چگونه غذاهای فوق فرآوری شده را شناسایی کنیم؟
این نوع غذاها معمولاً مملو از روغن، قند، چربی، نمک و همچنین مواد افزودنی و نگهدارنده ها هستند. علاوه بر این حاوی پروتئین و فیبر کمتر و حتی رنگهای مصنوعی و شیرین کننده های غیر طبیعی دارند. مواد غذایی فوق فرآوری شده معمولا به تنهایی خورده نمی شوند و همزمان آنها را با روغن یا کره، شکر و نمک مضاعف، تهیه و سرو می کنند. غذهای آماده مانند سوسیس، مرغ سرخ شده، بستنی، سس گوجه فرنگی، نوشابه های گازدار، غلات صبحانه، بیسکویت و غیره در این دسته غذایی قرار می گیرند. متاسفانه غذاهای فوق فرآوری شده اغلب به صورت آماده برای مصرف، ارائه می شوند و از طعم خوبی برخوردار هستند. باید متذکر شد که این نوع غذاها ارزان قیمت نیز هستند.
چگونه کالری مورد نیاز کودکمان را تشخیص دهیم؟
برای دانستن مقدار کالری مورد نیاز کودکان این مورد در هر کودک متفاوت است. این موضوع به سن، اندازه جثه بچه و میزان فعالیت و ورزشی که انجام می دهد، بستگی دارد. کودکان باید مقدار زیادی میوه و سبزیجات، را در کنار غذاهای نشاسته ای و با فیبر بالا نظیر نان و غلات سبوس دار استفاده کنند، تا احتمال دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدنشان، بالا رود. همچنین آنها نباید کالری بیشتر از حد مجاز روزانه خود را دریافت کنند. به خانواده ها توصیه می شود که تا حد امکان از غذاهای فوق فرآوری شده، پرچرب و شیرین اجتناب کنید، زیرا این نوع مواد اغلب کالری متراکم تری داشته و فاقد مواد مغذی هستند. باید خاطر نشان کرد که مصرف غذاهای ضد التهابی در سن 10 سالگی که شامل سبزیجات و میوه ها، به ویژه انواع توت ها و انواع سبزیجات با رنگ های روشن، هستند می توانند، خطر سفتی عروق را کاهش دهند. همچنین از دیگر مواد غذای موثر در این زمینه آجیل ها و دانه ها، ادویه جات و غذاهای دریایی نیز هستند. تحقیقات نشان داده است که ایجاد عادات غذایی متعادل از دوران کودکی در کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی نقش مهمی را ایفا می کند.
چگونه به شعار پیشگیری بهتر از درمان است معتقد شویم؟
از آنجایی که عدم رعایت رژیم غذایی درست در نوجوانی، باعث ایجاد سطوح بالاتر کلسترول در خون می شود، این قضیه زمینه ایجاد آسیبهای ساختاری و عملکردی جدی به عروق خونی را فراهم می کند، و منجر به آسیبهای زودهنگام به قلب و مرگ زودرس را در پی خواهد داشت. سفتی در شریان ها یک نشانه هشدار دهنده اولیه و مهم است که با احتمال خطر افزایش فشار خون بالا، سکته های مغزی و حملات قلبی همراه خواهد بود. برای همین توصیه می شود که از سنین کودکی بررسی های زودهنگام را جدی گرفته، تا آنها را در آینده از مشکلات و خطرات بیماری های قلبی و عروقی نجات دهید. برای متوقف کردن بیماریهای قلبی از همان ابتدا باید به بهبود دادن رژیم غذایی خود و کودکانتان توجه ویژه ای داشته باشید و این کار را خیلی زود شروع کنید. نا گفته نماند که این سبک زندگی را باید به صورت مادام العمر ادامه دهید تا جانتان را در امان نگهدارید. تنها در این صورت است که به کودکانمان این فرصت را می دهیم تا زندگی طولانی تر و سالمتری داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید