به گزارش نخست نیوز ،سرورهادیان– آیین بهره برداری رسمی از بخش پزشکی هسته ای بیمارستان ناظران مجهز به دستگاه پیشرفته اسپکت سیتی گاما کمرا زیمنس ساخت کشور آلمان با هزینه ای افزون بر 800 میلیارد ریال به همت خیرین سلامت برگزار شد.
این دستگاه که یکی از جدیدترین مدل های روز دنیا برای تصویربرداری مولکولی پزشکی هسته ای از طریق به کارگیری رادیوایزوتوپهای ساطع کننده اشعه گاما بوده که به وسیله رادیوداروها قادر به شناسایی کانون های اصلی تشکیل دهنده سلول های سرطانی در بدن انسان است. این روش فوق پیشرفته با تصاویری همزمان از دستگاه اسپکت و سیتی توانایی کشف سلول های سرطانی و در نهایت درمان مولکول های سرطانی بوده و وجود آن میتواند سخت ترین انواع سرطان را تشخیص داده و درمان کند.
اصغر افراسیابی مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد در مراسم افتتاح این دستگاه گفت: قریب به 10 ماه است که از نصب این دستگاه که با هزینه بیش از 800 میلیاردی توسط خیرین نیک اندیش این انجمن تامین شده، میگذرد و حالا که از گارانتی یک ساله آن فقط کمتر از دوماه باقی مانده درحال افتتاح و بهره برداری از آن هستیم و این تاخیری تنها به خاطر کاغذبازی و بروکراسی اداری بی تاثیر و غیرضروری اداری ماست، که در این مدت ما را شرمنده خیرین کرد، آغاز به کار این دستگاه یکی از آرزوهای ما بود چرا که این دستگاه به صورت مشخص و کاملا حقیقی جان انسان ها نجات میدهد، این چیز کمی نیست که ما دستگاهی دراختیار داشته باشیم که بخشی از درمان یا تشخیص بیماری را که قبلا امکان تشخیص را نداشتیم حالا این امکان را داشته باشیم، امیدوارم پس از اسکن و تشخیص در این دستگاه به سمت درمان با رادیوداروها و پزشکی هسته ای نیز برویم.
دکتر سید امیر آل داود، رئیس بیمارستان ناظران با اشاره به راه اندازی بخش پزشکی هسته ای در بیمارستان ناظر ان گفت: قابلیت های پزشکی هسته ای در اسکن های ترکیبی اسپکت سی تی برکسی پوشیده نیست اما نکته اصلی پس از کارکردهای خاص و ویژه تشخیصی در این دستگاه، بخش درمان است که متاسفانه در شرق کشور تنها 6 تخت بیمارستانی به درمان سرطان از طریق پزشکی هسته ای اختصاص داشته که این تعداد بسیار پایین است. وی افزود: دو دستگاه جدید دیگر در بخش رادیوتراپی و پت اسکن نیز به همت خیرین و انجمن حمایت از بیماران سرطانی با سرمایه ای حدود 3 هزار میلیارد ریال خریداری شده که یک دستگاه تحویل شده و در انتظار نصب بوده و یک دستگاه دیگر نیز همین امروز از گمرک ترخیص شده است و با افزوده شدن این دو دستگاه به روند تشخیص و درمان سرطان کمک قابل توجهی در شرق کشور خواهد شد.
بیمارستان ناظران مشهد وابسته به انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد با ظرفیت 200 تخت بیمارستانی در سال 1399 به بهره برداری رسید.
دیدگاهتان را بنویسید