×
×
جدیدترین‌‌ها

در رونمایی از رمان " رد پای فاخته " مطرح شد: 
زنانه نویسی که نگاه فمنیستی ندارد 

  • کد نوشته: 114024
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • این نویسنده در خصوص نوشتن این کتاب گفت: یکی یکی فصل‌های زندگی را دوره کردم. لابلای یکایک خاطرات گشتم ، روایت کوچه به کوچه این شهر را خواندم و در انتهای ساعت صفر سکوت به رد پای فاخته رسیدم.
    زنانه نویسی که نگاه فمنیستی ندارد 

    به گزارش نخست نیوز :سرور هادیان -به گزارش خبرنگار ما جشن امضاء و مراسم رونمایی از کتاب ” ردپای فاخته” به نویسندگی : مریم احمدی( شادی) با حضور جمعی از ،منتقدان، نویسندگان و علاقمندان به کتاب در محل مکتب بافت مشهد برگزار شد .

    شادی احمدی افزود: از کودکی نوشتن را دوست داشتم و اولین مشوق من مادرم بود که با خواندن کتاب های مختلف ، من را با کتاب و کتابخوانی آشنا کرد.

    وی با اشاره به این که هدف از روایت این داستان یادآوری قصه ای است که بخش هایی از آن در زندگی همه افراد به نوعی جا دارد، بیان کرد : همه ما آدم هایی را در کوچه پس کوچه های زمان جا گذاشته ایم که این خاصیت گذر عمراست .

    وی تصریح کرد: گاه دلگیر بودن ها هستیم و گاهی دلتنگ نبودن ها.

    به یکی درود گفتیم و دست دیگری را به نشان وداع فشردیم .

    این نویسنده با اشاره به آن که دراین کتاب ساعاتی با آدم هایی جدید آشنا می شویم ، یادآور شد : ما با آدم هایی آشنا می شویم و به خانه هایشان دعوت شده و گاه حتی با آن ها غذا می خوریم ، سرکار می رویم ،خرید می کنیم ، با غم و شادی شان شریک ، سنگ‌صبور و محرم اسرارشان می شویم.

    وی ادامه داد : غریبه های ناشناس برایمان آشنا می شوند . شاید توانستیم دوست شان بداریم چون روزی در گوشه و کنار همین شهر زیسته اند و با هویت ، فرهنگ ، آداب و رسوم شهرمان عجین بوده اند .

    این نویسنده  تاکید کرد :امیدوارم چرخ قلمم باب طبع بزرگواران چرخیده و بخشی از آنچه از این شهر را فراموش کرده ایم ،یادآور شان باشم .

    “شادی احمدی” نویسنده این داستان متولد ۱۳۵۲ در مشهد است و این اثر دومین کتاب اوست و پیش از آن ، کتاب ” ساعت صفر سکوت ” منتشر شده است .

    رمان ” رد پای فاخته ”  به زبان اول شخص و توسط یک مرد در دوران دهه۱۳۳۰ مشهدروایت شده است و از این رو با توجه به جنسیت مرد این داستان از زبان یک نویسنده زن اگرچه کار سختی در نویسندگی است اما نویسنده بدون نگاه فمنیستی با تلفیق نگارش خاطره نویسی به خوبی از عهده آن بر آمده است و آدم های این کتاب سفید و یا سیاه نبودند .

    در این مراسم مدیر مکتب بافت مشهد گفت :مکتب بافت یک مکتب فکری است و به معماری و صنعت مشهد قدیم می پردازد .

    مجتبی گیوه چی افزود:از این رو به فرهنگ های بومی نیز می پردازیم و علیه فراموشی آن تاکید می کنیم و همچنین یادآوری ادبیات گذشته نیز می تواند مانند معماری ،گذشته ما را نگه دارد و از طریق خاطره نویسی می توانیم آن را دوباره زنده نگه داریم.

    در ادامه مدیر انجمن عصر داستان مشهد با اشاره به این که ما در رمان ” رد پای فاخته” با یک اثر تاریخی مواجه نیستیم بلکه با ادبیات اقلیمی مواجه ایم ، اظهار داشت:این رمان به زیبایی ما را به شکل معماری خانه ها، محله ها، فرهنگ و اعتقادات برمی گرداند و براستی که این کار آسانی نیست و نویسنده به خوبی از عهده آن برمی آید .

    نگار تشکری مطرح کرد: وقتی قرار است مشهد ، مکان داستان باشد نویسنده باید پلی بین مشهد امروز و دیروز برقرار کند و این در حالیست که زبان روان کتاب به گونه ایست که افراد تصور می کنند نوشتن راحت ترین کار دنیاست .

    در ادامه نویسنده ، منتقد و مدرس داستانویسی بیان کرد: من نام ادبیات اقلیمی را ادبیات فرهنگی می گذارم و خوشبختانه این رمان دارای بضاعتی است که خواننده را پای آن بنشاند و از خواندن آن لذت ببرد.

    رضا خوشه بست با اشاره به آن که این کتاب ۲۳۴ صفحه ، ۴۶ هزار کلمه و ۱۳۸ صحنه داستانی دارد که هرکدام از این صحنه ها نشان از یک فکر و انعکاس سخت کوشی نویسنده دارد .

    وی خاطر نشان ساخت: ریزبینی زنانه، نگاه زیبایی به ادبیات این رمان داده است.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *