به گزارش نخست نیوز، این پتانسیل در طی سالها در کشورپایدار بود و رفته رفته ، ایران بدلیل استفاده از مربیان داخلی و فقر تکنیک ، تاکتیک و عدم انتقال آنها به تکواندکاران ، متاسفانه ایران جایگاه برتر خود را دو دستی به سایر کشورها تفویض کرد .
حال با تفسیر استدلال فوق و تعمیم آن به فوتبال باید اشاره کرد ،در ایران فضای استعداد پروری بعلت فقر دانش مربیان پایه ، کاهش یافته و در نتیجه بازیکنان پایه در فراگیری علوم و فنون میدانی دچار دوگانگی یا تضاد در نوع آموزش می شوند که به محض ورود به تیم های لیگ برتری ، به جهت نداشتن تکنیک های حرفه ای ، قابلیت تاکتیک پذیری را از دست می دهند .
این معضل پایه ، یکبار در دهه ۵۰ توسط کارشناسان مطرح و کامبیز آتابای رئیس فدراسیون وقت ، با بهره گیری از رایکوف ، اوفارل و… توانستند بحران ضعف تکنیکی و تاکتیک پذیری بعضی از تیمها را در مسابقات جام تخت جمشید به حداقل ها برسانند .
این تئوری بعد از انقلاب اسلامی و با خروج آنها از فوتبال کشور به فراموشی سپرده شد .
اگر به قانون تعامل در فوتبال اعتقاد داشته باشیم ، نقش کمیته آموزش فدراسیون فوتبال در رشد و تعالی مربیان جوان و تحصیلکرده بسیار حایز اهمیت است ،بطوریکه در هر فصل با معرفی چند مربی جوان داخلی به باشگاههای صاحب فوتبال می تواند به بنیاد فوتبال ایران کمک شایانی نماید .
باید خاطر نشان کرد تعامل کمیته آموزش فدراسیون با باشگاههای معتبر جهان به مفهوم نفی کمیته آموزش و یا مدرسان فوتبال کشور نیست بلکه تجربه و مهارتهای دیگری است که مربیان اعزامی در موقعیت های مختلف بدست آورده و با تلفیق مهارتهای داخلی ، خارجی و خلاقیت های منحصر بفرد به توسعه و ارتقا کیفی فوتبال کشور کمک خواهند کرد.
با علم به اینکه ، تقویت فوندانسیون فوتبال کشور باید از پایه ها آغاز شود ، متاسفانه کمتر به آن توجه شده است .
دریک نگاه آماری در طول بیست سال اخیر نزدیک به ۳۰۰میلیون دلار صرف آوردن مربیان خارجی به ایران شده اما بودجه ای برای رشد مربیان داخلی اختصاص داده نشده و این چالش با درایت و برنامه ریزی ، قابل درمان است . همچنین باید به این نکته اذعان داشت که با شرایط و بستر موجود ،هنر جویان پایه نمی توانند با فراگیری آموزشهای دست و پا شکسته و سنتی به یکباره به مقاطع کارشناسی و یا بالاتر فوتبال رسیده وکارگشا شوند .
اگر فعل خواستن صرف شود همه چالش ها در فوتبال با تداوم آموزش و سرمایه گذاری های بلند مدت قابل جبران خواهد بود .
در پایان منتظر شنیدن نقدهای اساتید فوتبال کشور بوده تا از این رهگذر بتوان به فرصت های بهتری دست یافت .
مهرشاد عنبری
دیدگاهتان را بنویسید