×
×
جدیدترین‌‌ها

کشتی باچوخه آیین اعتقادی و پهلوانی قابل ترویج

  • کد نوشته: 113309
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۳
  • حسین مطیعی سرپرست فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی در گفتگو با خبرنگار نخست ورزشی علاوه بر گسترش کشتی سنتی با چوخه آن را آیین اعتقادی و سنت پهلوانی کهن مردم خراسان برشمرد .
    کشتی باچوخه آیین اعتقادی و پهلوانی قابل ترویج

    به گزارش نخست نیوز، حسین فیضی _ وی افزود: با مطالعات دقیق‌ترمی توان میزان دامنه گسترش آن را در بین مردم بسیاری از کشورهای هم‌جوار ایران و جمهوری‌های استقلال‌یافته شوروی سابق و تاتارستان روسیه مشاهده نمود.

    وی بیان داشت: علاوه بر فنون و تکنیک‌های منحصربه‌فرد ، خیل طرفداران و آداب فرهنگی آن موجبز باچوخه به شکل سنتی و به صورت کلاسیک رافراهم ساخته است استانداردسازی محل برگزاری رقابتهای رسمی ، تدوین قوانین و مقررات فنی ، داوری ، انضباطی و فرم لباس (کت و شال و شلوارک) از ضروریات ترویج جهانی است که باید با نظر کارشناسان فنی ساماندهی گردد.

    در ادوار گذشته انجمن کشتی باچوخه تحت پوشش فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی فعالیت داشته که در همه زمینه‌ها موردتوجه و حمایت جدی قرارگرفته و با برگزاری رویدادهای مهم روند روبه رشد پیدا نموده است سرپرست مشهدی فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی تلاش خیل طرفداران و حمایت وزارت ورزش و جوانان را عوامل موفقیت در ترویج کشتی باچوخه اعلام کرد و افزود : این سنت آمیخته بافرهنگ غنی رضوی در بین کشتی‌های بومی مرسوم در سراسر کشور از ارزش‌های انسانی ، اجتماعی و اعتقادی بالایی برخوردار می‌باشد.

    مطیعی اضافه نمود : دو دهه خدمت در بخش‌های مختلف وزارت ورزش و جوانان اجازه می‌دهد به آثار خوب بهره جستن از ظرفیت و پتانسیل‌های فراوان ورزشکاران قَدَر و شایسته کشتی‌های بومی و سنتی بلاد مختلف کشور اشاره نمایم که توانسته‌اند در کسب افتخار و مدال‌های ملی ، جهانی و المپیکی در رشته‌های کوراش ، جودو ، سامبو ، آلیش ، کشتی‌های آزاد ، فرنگی و پهلوانی تاثیر داشته باشند. پیگیری‌های دکتر عظیمی راد نماینده مردم مشهد و کلات و سخن گوی کمسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با دکتر کیومرث هاشمی وزیر سابق و دکتر دنیا مالی وزیر ورزش و جوانان را باید آغازی دیگر برای تحولات جدی و گسترده‌تر برشمرد.

    تامین مطالبات طرفداران از سوی وزیر ورزش و جوانان درتسریع تشکیل فدراسیون مستقل ملی با ترکیب متشکل از کشتی‌های سنتی کشور با گنجایش بیش از ١٠ کشتی سنتی تاثیرگذار است.

    وی در پایان گفت: کشتی باچوخه را از سال١٣٩١ با میزبانی مشهد مقدس در اولین دوره مسابقات کشتی باچوخه با حضور رییس انجمن کشتی‌های بومی و محلی فدراسیون جهانی کشتی (فیلا) و پس از کسب مقام قهرمانی ایران در رقابت‌های جهانی هندوستان گام بلندی را برای گسترش جهانی آن برداشت ، ازاین‌رو باید در انتظار اهتمام مضاعف ، مهرورزی مسوولان و اهتمام اهل خرد، کسوت برای ثبت ملی و جهانی آن نشست تا به نتایج ایده آل فرهنگی ورزشی دست‌یافت.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *