×
×
جدیدترین‌‌ها

اطلاعیه آموزش و پرورش خبرساز شد،
گروکشی وزارت آموزش و پرورش از معلمان

  • کد نوشته: 102716
  • تیر 27, 1403
  • براساس اطلاعیه مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش تنها معلمانی موفق به اخذ لوح تقدیر وزیر می‌شوند که حداقل ۱۰۰۰ برگه امتحانی را تصحیح نمایند.
    گروکشی وزارت آموزش و پرورش از معلمان

    به گزارش نخست نیوز، روز دوشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۳ مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش اطلاعیه‌ای بدین مضمون منتشر کرد که فقط معلمانی موفق به دریافت لوح تقدیر وزیر آموزش و پرورش می‌شوند که توانسته باشند بیش از ۱۰۰۰ برگه امتحانی آزمون‌های نهایی را تصحیح نمایند.

    ماجرا از این قرار است که تصحیح برگه‌های آزمون‌های نهایی مقطع متوسطه برای معلمان تا سال گذشته امری اختیاری تلقی می‌شد و دبیران چنانچه در امر تصحیح برگه‌های آزمون نهایی شرکت می‌کردند، برای این کار حق الزحمه دریافت می‌کردند.

    از سال ۱۴۰۲ از سوی ادارات آموزش و پرورش به معلمان تاکید شد که حتما باید در فرآیند تصحیح برگه‌های آزمون نهایی پایه دوازدهم مشارکت نمایند با این همه هنوز این امر از سوی دبیران اختیاری تلقی شد که در این زمینه الزامی احساس نشد. این عدم اقبال به تصحیح برگه‌های آزمون نهایی بیشتر به این علت بود که حق الزحمه این تصحیح دقیقا یک سال بعد از سوی آموزش و پرورش پرداخت می‌شد و این امر نیز با توجه به تورم هیچ انگیزه‌ای در معلمان برای مشارکت در این امر ایجاد نمی‌کرد.

    الکترونیکی شدن فرآیند تصحیح آزمون نهایی

    سال ۱۴۰۳، اما سال کاملا متفاوت برای مقطع متوسطه بود. در این سال آزمون‌های سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم نهایی اعلام شد. اما مهمتر از این الکترونیکی کردن فرآیند تصحیح بود که برای اولین بار در دو پایه دهم و یازدهم اجرا می‌شد. این فرآیند برای اولین بار در سال تحصیلی ۱۴۰۲ و در پایه دوازدهم به اجرا گذاشته شده بود.

    گروکشی وزارت آموزش و پرورش از معلمان؛ تشویقی وزیر می‌خواهید ۱۰۰۰ برگه تصحیح کنید!
    در این فرآیند مصححان باید برگه‌های اسکن شده‌ای را که در یک پایگاه داده قرار داده شده بود از روی رایانه تصحیح نمایند. این موضوع با چند چالش مواجه شد؛ کندی سایت، عدم دسترسی همه معلمان به رایانه، عدم ارائه اینترنت رایگان به معلمان برای انجام تصحیح، عدم وجود امکانات لازم در مدارس برای مصححان و همچنین عدم دسترسی مصححان در تمام ساعات شبانه روز به سایت تصحیح، از جمله مهمترین چالش‌های فنی در این زمینه بود.

    با این همه چالش‌های الکترونیکی کردن فرآیند تصحیح محدود به مشکلات فنی نبود، معلمان برای تصحیح برگه‌های آزمون باید برای مدت بسیار طولانی به نمایشگر‌های رایانه خیره بمانند که با توجه به کیفیت اسکن برگه‌ها و همچنین دستخط‌های دانش آموزان می‌تواند زمینه آسیب‌های جدی را در بینایی این عزیزان فراهم کند.

    بررسی‌های فرارو نشان می‌دهد که در بهترین حالت یک معلم می‌تواند در طول یک ساعت تنها ۱۰ برگه امتحانی را تصحیح نماید.

    اجباری شدن مشارکت همه معلمان در تصحیح برگه‌های نهایی

    اگرچه در سال تحصیلی ۱۴۰۲ از معلمان خواسته شد تا حتما در فرآیند تصحیح برگه‌های آزمون نهایی پایه دوازدهم مشارکت کنند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که طبق روال سال‌های قبل همه معلمان در این فرآیند مشارکت نکردند و دلیل آن علاوه بر تاخیر زیاد در پرداخت حق الزحمه، الکترونیکی شدن فرآیند تصحیح بود.

    اما از سال تحصیلی ۱۴۰۳ وزارت آموزش و پرورش رویه جدیدی را برای فرآیند تصحیح برگه‌های نهایی درنظر گرفت، زیرا از این سال پایه‌های دهم و یازدهم نیز شاهد آزمون‌های نهایی بودند. وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامه‌ای به معلمان اعلام کرد: «دبیران دروس آزمون‌های نهایی در نوبت خرداد ماه سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ موظف اند با استناد به مصوبه بند ۳ ستاد عالی آزمون‌های وزارت مورخ ۹ خرداد ۱۴۰۳ ب

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.