×
×
جدیدترین‌‌ها

پیش‌بینی بازار مرغ در ماه رمضان؛
جوجه‌ها را آخر زمستان بشمارید!

  • کد نوشته: 92735
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
  • بازار مرغ در ماه‌های گذشته خصوصا آذرماه با نوسانات زیادی روبه‌رو بود. به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی با همراهی بخش خصوصی به دنبال آن بود که این نوسانات به ماه مبارک رمضان و عید نوروز ختم نشود.
    جوجه‌ها را آخر زمستان بشمارید!

    نخست نیوز، براساس آمارهای ثبت شده و مجوزهای صادره در دی‌ماه سال‌جاری،جوجه‌ریزی‌ها درکل کشوربه ۱۵۱میلیون و ۷۲۳هزار قطعه رسید که برای اولین بار رکورد این عدد در کشور شکسته شد. این میزان جوجه ریزی به این معناست که علاوه بر تامین کامل بازار در ماه‌های آینده شاهد مازاد ۳۰۰ هزار تنی گوشت مرغ در بازار خواهیم بود که شرکت پشتیبانی امور دام وعده داده آن را برای ذخایر استراتژیک از بازار جمع خواهد کرد تا هیچگونه خساراتی متوجه مرغداران و تولید‌نباشد.
    در این باره محمدرضا صدیق‌پور، دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه می‌گوید: برآوردها حاکی از آن است که جوجه‌ریزی اسفند به دلیل آن که تولید به ماه‌های فروردین منتهی می‌شود، کاهشی باشد.
    وی با تاکید بر مدیریت واردات مرغ و مرغ منجمد افزود: با توجه به حجم تولید، وزیر جهاد دستور جمع‌آوری مرغ مازاد از سطح بازار را داده است که براین اساس باید جمع‌آوری به موقع صورت بگیرد تا مشکلی در بازار رخ ندهد.
    از طرف دیگر هم اکنون آرامش بر بازار حکمفرما شده و قیمت هر کیلوگرم مرغ در میادین میوه و تره‌بار و خرده‌فروشی‌ها به ۷۶ تا ۷۸ هزار تومان نیز رسیده‌است.

    واردات بیش از ۳۳ هزار تن مرغ منجمد
    از طرف دیگر وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش نوسانات بازار مرغ اقدام به واردات مرغ منجمد کرده، به طوری که براساس آمار گمرک در ۱۰ماهه سال‌جاری ۳۳ هزار و ۲۶۵ تن گوشت مرغ به ارزش ۷۵ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۶۳۵ دلار وارد کشور شده است. از طرف دیگر طی این مدت امارات متحده عربی به عنوان واسطه، برزیل و ترکیه سه مبدأ واردات گوشت مرغ به ایران بوده‌اند. به همین دلیل مرغ منجمد به اندازه کافی در بازار موجود است و فروشندگان نیز به‌راحتی می‌توانند این نوع مرغ را از شرکت پشتیبانی امور دام خریداری و عرضه کنند. هم‌اکنون گوشت مرغ منجمد در بازار بین ۶۶ تا ۷۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش می‌رسد که همین امر به تعادل در بازار کمک شایانی کرده است.

    افزایش عرضه گوشت مرغ
    براساس نتایج طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاه‌های رسمی کشور در ماه دی امسال، وزن گوشت عرضه‌شده انواع طیور کشتار شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی۱۴۰۲جمعا ۱۹۲هزار و۸۷ تن گزارش شده که سهم گوشت مرغ بیش از سایر انواع طیور بوده است.مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی ماه امسال نسبت به سال قبل نشان‌دهنده افزایش ۲ درصدی مقدار عرضه گوشت انواع طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می‌دهد که مقدار عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی نسبت به آذر حدود ۴ درصد افزایش داشته‌است.

    کمبودی در عرضه مرغ نداریم
    پرویز فروغی دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی در این باره می‌گوید: با توجه به جوجه‌ریزی ماهانه ۱۵۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در واحد‌های مرغداری طی ماه‌های اخیر و تولید گوشت مرغ به بالای ۳۰۰هزارتن، کمبودی در عرضه مرغ نداریم.
    وی با تاکید بر جمع‌آوری مرغ مازاد از سطح بازار افزود: با وجود مازاد تولید مرغ ورود پشتیبانی امور دام جهت خرید و جمع آوری مرغ از سطح بازار امری ضروری است تا مرغداران دچار مشکل نشوند.
    فروغی نیاز ماهانه گوشت مرغ کشور را ۲۶۰ تا ۲۷۰‌هزارتن اعلام کرد و گفت: با احتساب میزان جوجه ریزی، تولید مرغ ۳۰ تا ۴۰ هزارتن فراتر از نیاز کشور است که جمع آوری این میزان مرغ مازاد از سطح بازار علاوه بر تامین ذخایر استراتژیک از محل داخل و جلوگیری از خروج ارز می‌تواند از زیان مرغداران به‌واسطه کاهش قیمت جلوگیری کند چراکه در شرایط کنونی هم مرغ کمتر از نرخ تمام شده تولید عرضه می‌شود.
    دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان این‌که کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، افزود: با توجه به حجم تخم مرغ‌های نطفه دار وارداتی و تولید داخل نه تنها کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بلکه با مازاد تولید روبه‌رو هستیم.

    افزایش واردات نهاده دامی برای مرغداران
    وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از هر گونه نوسان قیمتی در بازار مرغ و جلوگیری از کمبود احتمالی واردات نهاده‌های دامی را افزایش داده است به طوری که براساس آمارهای گمرک در ۱۰ماهه سال جاری ۱۴میلیون و ۳۷هزار تن نهاده دامی به ارزش شش میلیارد و ۳۶۹ میلیون دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته ۱۲میلیون و ۹۱هزار تن از این کالاهای اساسی به ارزش پنج میلیارد و ۹۲۸ میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین می‌توان گفت واردات انواع نهاده‌های دامی طی این مدت به لحاظ وزنی با رشدی ۱۶درصدی و به لحاظ ارزشی با رشدی ۷درصدی روبه رو بوده‌است.

    منبع جام و حم

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *