معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: شاخص های اقتصادی حاکی از ادامه یافتن روند کاهش قیمت ارز است و طبعا توجه مردم به این موضوع که تصمیمات پرریسک، تبعات خواهد داشت نیز موثر است.
به گزارش گشت و گذار، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صاحبنظران اقتصادی بر این اعتقاد بودند که نرخ بازار آزاد عمق لازم را برای نرخ مرجع بودن ندارد، قیمت های بالا ناشی از التهاب و انتظارات تورمی بود و خوشبختانه در افکار عمومی این واقعبینی حاصل شد و به سرعت افزایش غیرواقعی قیمت ارز تبدیل به مسیر کاهشی شد.
وی افزود: شاخص های اقتصادی حاکی از ادامه یافتن کاهش قیمت ارز است و طبیعتا توجه مردم به این موضوع که تصمیمات پرریسک، تبعات خواهد داشت نیز موثر است.
نهاوندیان ادامه داد: لازمه تصمیم گیری مردم برای سرمایه گذاری، مشورت گرفتن از کارشناسان این حوزه و توجه به هشدارهای مسئولین است، تصمیمات اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی خوشبختانه می تواند اطمینانبخشی برای مردم داشته باشد. اختیار اخیری که به بانک مرکزی در خصوص انتشار اوراق ارزی-ریالی داده شد یکی از این تصمیمات است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی پیرامون افرادی که در فضای مجازی به التهابات ارزی دامن می زنند و اکنون سکوت اختیار کرده اند، تصریح کرد: در چند روز اخیر شاهد بودیم خود مردم در مقابل یک جریان مرموز و نگران کننده ایستادگی کردند و این مصافی که در برابر موج سایتهای مجهول و معلوم الحال رخ داد، امکان انتخاب و تصمیم گیری خوبی برای جامعه ایجاد کرد.
وی گفت: عامل دیگر این بود که تصور میشد اختیارات بانک مرکزی کاسته شده است که با تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی بر اختیارات بانک مرکزی با حمایت سه قوه تاکید شد. این به فعالان بازار این پیام را داد که با حجم های بسیار کمی نمیتوانند در بازار موج ایجاد کنند زیرا بانک مرکزی با تمام توان حضور دارد.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه منابع ارزی ما در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و موارد تقاضا در بازار آزاد بسیار کوچک است، عنوان کرد: اقداماتی مانند تصمیم اتحادیه اروپا در تشکیل نهاد ویژه مالی و انتقالات ارزی به اطمینان بازار کمک کرد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: التهاباتی که در خصوص قیمت ارز رخ داد، نباید اتفاق میافتاد و دلیل اقتصادی در آن وجود نداشت. هرچه شفافیت در اقتصاد بیشتر شود، نوسانات کمتر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید