×
×
جدیدترین‌‌ها

تغییر رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محور

  • کد نوشته: 88006
  • دی 3, 1402
  • معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: رویکرد جدید سوادآموزی تغییر رویکرد از عرضه محوری به تقاضا محوری است، دو گروه تقاضا داریم که می‌توانند بازوی سوادآموزی باشند. گروهی که می‌توانند شناسایی کمک کنند و کسانی که با سواد هستند و با نذرهای فرهنگی و نذر سواد کمک کنند.
    تغییر رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محور

    به گزارش نخست نیوز: سیده بهجت موسوی ، زهراشوشتری درجمع خبرنگاران به مناسبت هفته سوادآموزی افزود: ۹۸ درصد مردم کشور ما در عرصه باسوادان هستند ،رشد سواد در جهان ۱۷ درصد رشد داشته و در جمهوری اسلامی این رشد ۵۰ درصد بوده این درحالی است که در پیام امام دو هدف کوتاه مدت و بلند مدت نهفته است. در کوتاه مدت هدف با سواد کردن و خواندن و نوشتن بود و در هدف بلند مدت، مهارتی کردن افراد و فرهنگی، کار سواد آموزی است.
    وی خاطرنشان کرد: آمار 497 هزار بی‌سواد سال گذشته از طرف وزارتخانه به استانداری ابلاغ شد که از این تعداد 26 هزار سال گذشته و 27 هزار نفر امسال جذب  نهضت سواد آموزی شدند؛ طبق برنامه شتاب‌بخشی تا سال 1405 باید بتوانیم این عدد را کاهش دهیم.
    معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: امسال تعداد ۳ هزار و ۶۸۹ نفر از اتباع خارجی در کلاس‌های سواد‌آموزی شرکت کرده‌اند و سازمان ملل برای آموزش هر سواد‌آموز خارجی مبلغ ۱۶ میلیون ریال کمک می‌کند.
    وی افزود: البته این آمار واقعی نیست و براساس سرشماری 1395 محاسبه شده به طوری که در این آمار، تعداد فوتی‌ها، افرادی که به عرصه آموزش برگشتند و… حساب نشده و با توجه به نرخ رشد استان آمار 272 هزار نفر بی سواد؛ عدد واقعی ما محسوب می‌شود که البته اتباع نیز جزو این آمار حساب نشده اند.
    شوشتری با اشاره به اینکه در حال حاضر 1200 تا 1300 نفر آموزش‌دهنده در سامانه داریم که با 700 نفر به صورت فعال همکاری داریم، گفت:موضوع سوادآموزی به آموزش و پرورش مربوط نمی‌شود و به مجلس و کمیسیون اجتماعی مجلس مربوط می‌شود بنابراین آموزش دهنده‌ها طبق ماده 28 باید از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس تعیین تکلیف شوند.
    معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی  بیشترین جذب را در گروه سنی10 تا 20 سال دانست و تاکیدکرد:سواد آموزی به مشارکت تمام دستگاه‌ها نیاز دارد. همه باید پای کار باشند از جمله صدا و سیما به عنوان رکن اصلی آگاه‌سازی مردم و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تشکل‌ها در حوزه جذب و آموزش بی‌سوادان باید صورت بگیرد که در این زمینه طرح‌هایی در حال انجام است.
    وی با بیان اینکه به دنبال تغییر رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محور هستیم تا مردم پای کار بیایند افزود: هم اکنون سواد آموزی درمرحله عرضه محور است یعنی ما باید دنبال افراد بی‌سواد باشیم و آنها خودشان به ما مراجعه نمی‌کنند بنابراین باید از عرضه محوری به سمت تقاضا محوری برویم و مردم خودشان به ما مراجعه کنند؛ گروه اول گروهی است که می‌تواند در شناسایی افراد بی‌سواد به ما کمک کنند و گروه دوم افراد باسوادی هستند که با نذر فرهنگی و نذر سواد می‌توانند با ما همکاری داشته باشند و به مراکز سوادآموزی در تمام ادارات مراجعه کنند.
    شوشتری گفت: براساس اعلام یونسکو، در حال حاضر 98 درصد مردم ایران در زمره باسوادان هستند،همچنین یونسکو اعلام کرده که در 40 سال گذشته جریان سوادآموزی در دنیا 18 درصد رشد داشته در حالی که در ایران 50 درصد رشد داشتیم که دو و نیم برابر میانگین جهانی است.
    معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی در پاسخ به سوال خبرنگاران اذعان کرد:در حوزه آموزش اتباع هم آمارهای خوبی داریم امسال حجم ابلاغی ما در حوزه اتباع خارجی 3 هزار و 689 نفر بوده  که 98 درصد جذب کامل داشتیم و این افراد در کلاس های سواد آموزی شرکت کرده‌اند ضمن اینکه  سازمان ملل برای آموزش هر سواد آموز خارجی مبلغ 16میلیون ریال کمک می‌کند.
    شوشتری با بیان اینکه تغییر اساسنامه سوادآموزی در حال انجام است، عنوان کرد: در مجلس مصوب شده که آموزش و پرورش طی بازه 6 ماهه‌ای این بازنگری را انجام دهد و این درحالی است که بازنگری با مشارکت افراد صاحب نظر در حال انجام است بنابراین گروه سنی 10 تا 49 سال گروه هدف ما هستند و افراد 50 تا 60 سال جامعه هدف ما نیستند اما اگر تمایل داشته باشند کار برای آنها هم انجام می‌دهیم.
    وی خاطرنشان کرد: در ندامتگاه‌ها برنامه سوادآموزی را داریم؛ در مورد زنان عشایر طبق طرحی که از دفتر ریاست جمهوری به سوادآموزی ابلاغ شده.

    700 سهم ابلاغی برای زنان عشایر بوده که در حال انجام است ضمن اینکه آمار کلی استان برای امسال جذب و آموزش 27 هزار نفر است که نسبت سنوات گذشته حجم بالایی است.

    معاون سوادآموزی آموزش وپرورش خراسان رضوی فعالیت‌های قرآنی طرحی با عنوان نماز را ازبرنامه ها ی این عرصه دانست و افزود: در طرح امسال 9733 نفر حجمی است که به استان ما اختصاص داده شده و در طرح خواندن با خانواده که تعمیق فرهنگ کتابخوانی است 4298 نفر و در طرح آموزش با رایانه 650 نفر حجم ابلاغی است که در حال انجام است. همچنین برنامه‌های مهارت‌های فردی، آی‌سی‌دی‌ال  از دیگر اقدامات است.
    شوشتری با بیان اینکه توانمندسازی آموزش‌دهنده‌ها را انجام می‌دهیم و برای آنها دوره‌های ضمن خدمت تدوین می‌شود، گفت: کمبود آموزش دهنده داریم اما موضوع آموزش دهنده را نمی‌توانیم به صورت نیروی آزاد پوشش دهیم دنبال این هستیم که سواد آموزی به کاری مردمی و جهادی تبدیل شود.
    وی درباره اطلس سواد آموزی نیز گفت: این امر در حال انجام است و در حال حاضر قطب‌بندی‌ها بر اساس سوادهای مختلف انجام شده و ماموریت‌هایی به هرکدام از قطب‌ها داده شده است؛ به عنوان مثال سواد رسانه به قطب شهید مدرس و سواد انرژی به قطب نیشابور ماموریت داده شده است. 
    معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه بحث بازماندگان از تحصیل مربوط به حوزه سواد آموزی نیست، گفت: گروه سنی 10 تا 49 سال مربوط به سوادآموزی است و آمار این موضوع با آموزش دوره ابتدایی می باشدگفتنی است درپایان ازکیک سوادآموزی نیز درمیان خبرنگاران بریده وپذیرایی شد.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *