نخست نیوز : محمدباقر عطاریانی– به گزارش ایرنا،امسال نیز در حاشیه نمایشگاه بحث سرانه مطالعه در ایران داغ بود. آمارها هیچیک بر واقعیت استوار نیستند. پنداری بر حدس و گمان عنوان میشوند تا بیشتر تبلیغ باشند. بر این اساس بسیار متنوع، ساختگی و دور از ذهن به نظر میرسند. مرکز آمار و پویش تهران “سرانه مطالعه روزانه در پایتخت را ۱۶ دقیقه و ۳۶ ثانیه و هفتهای یکساعت و ۵۴ دقیقه” اعلام کرده است. برخی تحقیقات نیز از ۱۸ دقیقه در هفته میگویند و مراکزی نیز از ۱۲ دقیقه در روز صحبت میکنند که شامل “کتاب، روزنامه، ادعیه و دیگر موارد میشود.”
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اما اعلام کرد که «بهاستثنای کتب درسی، دانشگاهی، ادعیه و نظایر آن، میزان مطالعه روزانه ۳۰ دقیقه است و ۴۳.۵ درصد مردم کتاب میخوانند.
به نظر نگارنده وضعیت آمار و ارقام نهتنها در بحث مطالعه که در هر موضوعی بسیار متفاوت و البته برای هر مسوولی طوری رقم میزنند که خوشایند او باشد.
انصافا این آمارها از کجا و توسط چه کسانی و چگونه و بر چه اساسی تهیه میشود؟
به این آمارها تا چه حد میتوان اعتماد کرد؟ضدونقیض بودن آمارها میتواند اعتماد عمومی را سلب و از سوی دیگر اقتصاد و جامعه را به بحران بکشد. بههرحال خوشایند بودن آمار برای برخی مسوولان و مدیران نباید مایه افتخار باشد و امید است در این مورد به تحقیق و جستجو باهدف راستی آزمایی آمار هم بپردازند!
دیدگاهتان را بنویسید