×
×
جدیدترین‌‌ها

تاریخ مصرف پوتین تمام شده است؟

  • کد نوشته: 72146
  • مرداد 2, 1402
  • روسیه به واسطه تحریم های اعمال شده غرب علیه این کشور برای تحقق خواسته ها و کاهش تورم به چین متوسل شده و با پکن رابطه ای راهبردی- استراتژیک تعریف کرده؛ رابطه ای که ناظران با استناد به فکت های تاریخی پایه های آن را متزلزل می دانند.

    تاریخ مصرف پوتین تمام شده است؟

    به گزارش نخست نیوز ،در سال 1969، چین و اتحاد جماهیر شوروی ظاهرا در آستانه جنگ قرار داشتند.دو بازیگر ماه مارس همان سال درگیری مرگبار مرزی را تجربه کرده و ماه اوت تنش دیگری را به نام خود ثبت کردند. کرملین در همان بازه زمانی پکن را به حمله هسته ای تهدید کرد. چند سال بعد از آن نیز دو کشور خار به سوی هم پرتاب می کردند. بی دلیل نبود که مائو تسه تونگ واکنش نشان داد و هشدار داد: شما برای من خط و نشان می کشید اما من تلافی می کنم! لئونید برژنف، رهبر شوروی در پاسخ مائو را خائن خواند. اتحادی که مسکو و پکن پیش از این آن را ناگسستنی می دانستند، به سرعت از بین رفت.

    زلزله ای دیگر در راه است؟
    همین کنش و واکنش ها موجب شد تا مائو به آغوش دشمن خود یعنی ایالات متحده پناه ببرد. مائو، منتقد سرسخت آنچه که امپریالیسم آمریکایی می خواند، ناگهان از ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا به عنوان متحد شماره یک خوب در جهان یاد کرد اینگونه بود که نیکسون در سال 1972 در پکن ظاهر شد. زلزله ای ژئوپلیتیکی که مسیر تاریخ را تغییر داد.

    این روزها ولادیمیر پوتین متحد ظاهرا برای شی جین پینگ متحدی خوب و شماره یک است، زیرا دو کشور در برابر ایالات متحده اهداف مشترک دارند. اما اقتدار رهبر روسیه به دنبال شورش ناکام و بی نتیجه شبه‌نظامی واگنر در ژوئن شکسته شد – پس از منظر ناظران منطقی است که تزار کارنامه چین در ارتباط با متحدانش را در نظر داشته باشد. همانطور که میخائیل کاپیتسا، یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه شوروی در سال 1982 گفت: چینی ها هرگز برای مدت طولانی با کسی دوست نمی مانند.اتحاد به وقت نیاز!
    رویکرد حزب کمونیست چین به مقوله ژئوپلیتیک، ریشه در فرهنگ استراتژیک باستانی بازی با سایر کشورها دارد؛ فرهنگی که در زمان امپراتوری چین بازیگران به واسطه این گزاره فرهنگی به عنوان بربرها رد می‌شدند. چرخش ناگهانی مائو به ایالات متحده نشان داد که وقتی فایده یک شراکت استراتژیک از بین می رود تا چه اندازه ای وفاداری پکن پایان می یابد.در سال 1975، گنگ بیائو، یک مقام ارشد سیاست خارجی چین، دلیل این تغییر را برای دیگر رهبران حزب توضیح داد. او گفت که بر اساس صورتجلسه یکی از جلسه های حزب، تغییر رویکرد پکن ( در زمان حکمرانی اتحادیه جماهیر شوروی)به این دلیل نبود که ما به ایالات متحده حس خوبی داریم، ما از درگیری آمریکا و شوروی به نفع خود استفاده می کنیم.

    برچسب ها تحریم چین روسیه

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *