به گزارش نخست نیوز ، فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را تشکیل داده است؛ فناوری اصلی که طی سالهای گذشته در بخش ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است. در همین رابطه امروز مراسم امضای تفاهم نامه و آغاز عملیات اجرایی اتصال پر سرعت مدارس کشور از طریق فناوری فیبرنوری، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست وزارت آموزش و پرورش انجام شد.
در این مراسم عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – گفت: این اقدام برای آینده بچههاست و این پروژه ای است که وزارت ارتباطات دنبال می کند تا طی سه سال انجام انجام شود. پروژه فیبر نوری زیر ساخت آینده کشور است و تلاش می کنیم تا پایان دولت این امکان برای ۲۰ میلیون خانوار فراهم شود.
وی افزود: در نظر داریم تا پایان سال جاری، پیشرفت پروژه به ۴۰ درصد برسد یعنی هشت تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار بگیرند. این اقدام باید ۱۰ سال قبل آغاز میشد. همچنین اگر بخواهیم نسل پنجم اینترنت را توسعه دهیم حتما باید آنتنهای بی تی اس به فیبر وصل شوند. همچنین این پروژه زیر ساخت شبکه ملی اطلاعات است.
زارع پور تاکید کرد: برای ما شهر و روستا فرقی ندارد و فناوری ارتباطی را هم در شهر و هم در روستا ایجاد میکنیم. تا الان ۴۰۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند، ۳۰۰۰ روستا باقی مانده که به مرور متصل می شوند و پس از این کار ، فیبر کشی در روستاها هم آغاز می شود. ما پروژه فیبر نوری را از مدارس آغاز کردیم و در نظر داریم ۱۰ تا ۱۵ درصد مدارس را در سال جاری قبل از شهریور ماه به فیبر نوری متصل کنیم و تا پایان سال ۳۵ درصد مدارس دیگر به این فناوری متصل شوند.
وی تاکید کرد: علاوه بر موارد گفته شده پنجره ملی خدمات هوشمند هم وجود دارد که خدمات از طریق آن به مردم ارایه می شود. ۵۰ درصد خدمات از این طریق به مردم ارایه می شود و قرار است تا پایان سال همه خدمات از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند به مردم ارایه شود و یکی از سازمانهایی که در این حوزه پیشرو بود وزارت آموزش و پرورش است.
زارع پور در پایان گفت: امروز روز بزرگی برای ارتباطات و آموزش و پرورش است.
امیر محمد زاده لاجوردی – رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور هم در این مراسم اظهار کرد: وزارت ارتباطات توسعه زیر ساختها و نیازهای اساسی مردم را در نظر گرفته است و شبانه روز تلاش می کند تا شاهد سرعت خوب در کشور باشند.
وی افزود: این موضوع در سازمان تنظیم مقررات دو بعد دارد؛ در حوزه پوشش اتفاقات خوبی در روستاها افتاده است و درحال حاضر به پوشش ۹۰ درصدی رسیدهایم و امیدواریم در سال ۱۴۰۲ به پوشش ۱۰۰ درصدی برسد. در حوزه شهری ضریب نفوذ اینترنت ثابت ۴۱ درصد است و از نظر ضریب نفوذ آمار خوبی است اما در حوزه سرعت شرایط خوب نیست.
لاجوردی ادامه داد: وزارت ارتباطات مجریان مختلفی را در شهرهای مختلف برای پیشبرد این پروژه در نظر گرفته است. شهرستان پردیس هم به دلیل وجود پارک علم و فناوری و سایر وارد از نظر توسعه یافتگی شهر ممتاز و برجسته ای است. همین امر سبب شد یک رقابت از سوی اپراتورها در این زمینه رخ دهد. بنابراین وزارت ارتباطات تصمیم به فاز بندی گرفت.
وی تصریح کرد: درحال حاضر بیش از ۴۰ درصد تحت پوشش قرار گرفته اند و بیش از ۹۷ کیلومتر حفاری انجام شده این که باعث افتخار است. امیدواریم پردیس شاهد کیفیت ارتباطات خوب باشد.
دیدگاهتان را بنویسید