×
×
جدیدترین‌‌ها

مالیات بر خانه‌های خالی همچنان صفر

  • کد نوشته: 51332
  • مهر 26, 1401
  • رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شاهد روند افزایشی در تعداد تبصره‌های بودجه بوده که بخش قابل توجهی از بودجه را به احکام غیر بودجه‌ای برده است.
    مالیات بر خانه‌های خالی همچنان صفر

    به گزارش نخست نیوز ، مهرداد بذرپاش در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ بیان کرد: گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ به عنوان سی و سومین گزارش تفریغ بودجه مطابق فصل ۵۵ قانون اساسی و ماده ۲۱۹ آئین‌نامه داخلی ۶ ماه قبل از موعد مقرر در تاریخ ۳۱ / ۴ /۱۴۰۱ به مجلس ارسال شد و متعاقبا در جلس ۲/ ۵/ ۱۴۰۱ اعلام وصول شد. در این گزارش ۴۱۱۲ دستگاه اجرایی حسابرسی شده و ۷۱۸۲ گزارش حسابرسی عملکرد تبصره‌ها و ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مورد بررسی قرار گرفته است. کاهش ۶ ماهه زمان ارائه گزارش تفریغ با برنامه ریزی و تلاش شبانه روزی رقم خورده است.

    متن کامل گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

    بر اساس این گزارش، خزانه داری کل کشور صورتحساب عملکرد دولت را از ۱۵ الی ۲۵ تیرماه ۱۴۰۱ در دو مرحله به دیوان محاسبات کشور تحویل داده و به استناد جزء (۱) بند (د) تبصره (۱۹) قانون بودجه سال ۱۴۰۰مانده وجوه مصرف‌نشده پایان سال ۱۴۰۰ به سال بعد منتقل و مصرف آنها در سال ۱۴۰۱ حسابرسی خواهد شد و همچنین در طول سال ۱۴۰۰ گزارشات دوماهه( ۵ گزارش) تهیه و ارائه شده است.

    دیوان محاسبات با حسابرسی بالغ بر ۴.۱۱۲ دستگاه‌ اجرایی، بررسی و تلفیق بیش از ۷.۱۸۲ گزارش حسابرسی، گزارش‌های تلفیقی تعداد ۴۰۵ تبصره، بند، جزء و ماده واحده را در ۹۷۰ صفحه تهیه و پس از تصویب توسط هیات عمومی دیوان محاسبات کشور به مجلس شورای اسلامی تقدیم نموده است.

    ارائه زودهنگام گزارش تفریغ بودجه، سبب شده است که تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۱، بیش از ۹,۳۰۰ یافته حسابرسی مندرج در این گزارش شش ماه زودتر از سال گذشته، جهت رسیدگی به دادسرای دیوان محاسبات کشور ارجاع شود. همچنین ارائه گزارش های برش های دو ماهه از تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور منجر به افزایش بیش از ۴۰ درصدی تعداد یافته های مربوط به اقدامات پیشگیرانه (از تعداد ۹۵۷ یافته در سال ۱۳۹۹ به ۱,۳۴۷ یافته در سال ۱۴۰۰) شده است.

    یکی دیگر از وجوه تمایز این گزارش نسبت به سنوات قبل، پیوست گزارش های‌ ۲۰ گانه همراه با پشینهادات اصلاحی برای تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه با موضوعات «رابطه مالی نفت و دولت»، «ارزیابی عملکرد شرکت‌های واگذارشده طبق قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴»، «عملکرد انتشار اوراق مالی اسلامی»، «آمایش سرزمین و توازن منطقه‏ای»، «پژوهش و فرهنگ»، « حقوق گمرکی و مالیات»، «حقوق و دستمزد و منابع انسانی»، «تامین ارز ترجیحی»، «بودجه‏ریزی مبتنی بر عملکرد، قیمت تمام‌شده فعالیت‌ها و محصولات و خدمات»، «هدفمندسازی یارانه‏ها» ،«تولید و اشتغال»، «عملکرد تسهیلات تکلیفی در نظام بانکی»، «بیمه و صندوق‌های بازنشستگی»، «بهداشت، درمان و سلامت»، «سیاست‌های تامین مسکن»، «حوزه آب»، «صنعت برق» و «محیط‌زیست» به گزارش تفریغ ماده واحده، تبصره ها، بندها و اجزاء قانون بودجه ۱۴۰۰ بوده است.

    منبع: ایرنا
    برچسب ها مهرداد بذرپاش

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *