×
×
جدیدترین‌‌ها

دلواپسی ها خیریه برای مهارت آموزی

  • کد نوشته: 49601
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
  • نگاه "نخست" به فعالیت ها و اهداف مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه ای.
    دلواپسی ها خیریه برای مهارت آموزی

    نخست نیوز : یادش بخیر اون قدیم ها هیچ خانواده ای دغدغه کار فرزند خود را نداشت. بچه ها در پی شغل و حرفه پدر بودند و البته حرف شنوی و قناعت هم در کاربود. پسرها ازاینکه ادامه دهنده راه پدر باشند و شغل پدر را پی بگیرند، هیچ ابایی نداشتند. شغل پدر هرچه بود اعم از نجاری ، آهنگری ، عطاری و… برایشان مهم نبود و آن را ادامه می دادند. دخترها هم در خانه علاوه بر کارهای خانه معمولا به امور خیاطی ، گلدوزو… می پرداختند و خلاصه اینکه هریک به نوعی ، مهارتی می آموختند تا در فردای زندگی شان به کارآید عده ای هم که دنیال تحصیلات بودند و شغل کارمند ، اغلب درایام تعطیلات تابستانی به دنبال یک کار و حرفه ای می رفتند و تجربه و مهارتی کسب می کردند.
    جوان های آن دوره با توجه به شرایط آن روز ، موقعیت های اجتماعی و اقتصادی خانواده ، فرهنگ ساده و بی آلایش خانواده های ساده زیستی و قناعت ، دوری از هیاهو و چشم و هم چشمی ها معمولا تن به هرکاری می دادند. اما امان از جوان های امروزی. جوانانی که می خوانند یک شبه ره صدساله را طی می کنند و از صبوری ، تجربه ، علم آموزی عبرت گرفتن وتحمل سختی ها پرهیز می کنند. شتاب و عجله برای رسیدن به پول ، آن هم بدون رنج و محنت ، آفتی است که دامن گیر نسل امروزمان شده. جوانانی که برای رسیدن به اهداف اقتصادی خود تمام سعی و تلاش شان این است که با کمترین زحمت به مقصد و هدفشان برسند. جالب تر اینکه آن دسته از جوانانی هم که دنبال کار و کسب ، مهارت آموزی و اشتغال سالم و خوب هستند ، متاسفانه این ها هم در جامعه امروزو اقتصاد بیمار ما سرگردان هستند.
    آن ها در حالی فارغالتحصیل می شوند که چه در هنرستان های فنی حرفه ای و چه در مراکز دانشگاهی به جزدرس های تئوری هیچ آموخته دیگری ندارند وبا جذب از فضاکار واشتغال ،تازه در می یابند که هیچ نمی دانند.
    وضعیت ناخوشایند اشتغال امروز ما ناشی از نبود برنامه های مدرن و قوانین مناسبی است که دست به دست هم داده و بیکاری را به مرز بحران رسانده است.
    اما در همین شرایط ، جمعی از افراد صاحب نظر ، خیراهل فن و با تجربه که اغلب از برند دولت و بخش خصوصی هستند و دغدغه ای به جز اشتغال جوانان این مرز و بوم ندارند ، گردهم آمده اند و با تشکیل در مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای در قالب یک سازمان مردم نهاد (NGO) سعی می کنند. به اهداف خود برسند .
    گزارش زیر ماحصل گفتگو با مدیرعامل و جمعی از مسوولان این مجمع است که خالصانه و عاشقانه با جدب خیرین و نیک اندیشان تلاش می کنند ضمن افزایش توان اشتغال جوانان به ترویج فرهنگ کار بپردارند.

    مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای یک تشکل و سازمان مردم نهاد ( NGO) است. یک تشکیلات منسجم با اهداف والا و برنامه‌های مختلفی که سعی کرده به جامعه و جوانان این مرز و بوم خدمت رسانی کند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این مجمع پایه صحبتهای منصوره شریف الحسینی مدیر عامل و همچنین آقایان نصیری و قیطاقی مدیران کارگروه‌های مشارکت ها و منابع حمایتی و هم چنین فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ مهارت آموزی نشستیم.
    البته سایر فعالیت های مجمع از طریق کارگروه های آمایش و پژوهش و آموزش کارآفرینی و اشتغال نیز تشریح شد.
    اهداف مجمع
    منصوره شریف الحسینی مدیر عامل این مجمع گفت : در اسفند ماه سال ۹۶ و به همت جمعی از خیرین نیک اندیش و با هدف جلوگیری از هدر رفت نیروی انسانی و افزایش توان اشتغال تلاش در راستای توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت های شغلی و هم چنین بهینه سازی و توانمندسازی مهارتهای شغلی و رفع نارسایی ها و کمبودهای حرفه آموزی ، این مجمع تأسیس شده و شکل گرفت. سعی می‌کنیم با تلاش در افزایش توان اشتغال جوانان و ترویج فرهنگ کار یکی از ماندگارترین اعمال نیک را برای رسیدن فرزندان ایران زمین به بالاترین جایگاه علمی آفرینندگی و انسانی به یادگار بگذاریم. وی گفت اعضای هیات مدیره هر یک در حوزه‌های مختلف اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ، اهل خیر و صاحب نظر و مجموعه‌ای هستند که با تجربه و اندوخته های خود دنبال اشتغال پایدار و ساماندهی معیشت خانواده ها می باشند.
    این مجمع با توجه به مسوولیت های اجتماعی و اهداف خود به دنبال اشتغال در جهت رفع بیکاری و توجه به نیازهای کشور و استفاده از متدهای جدید است.
    توجه به برنامه های علمی
    شریف الحسینی معتقد است این مجمع به دنبال برنامه‌های علمی بر اساس وضعیت موجود و شناسایی وضع جاری است. وی می گوید: برای تحقق اهداف خود به پژوهش و تحقیق و آمایش و پیدا کردن راهکارهای مناسب در برابر هر آسیبی ، متکی هستیم. بدین منظور کار گروه‌های مختلفی از جمله کارگروه آمایش و پژوهش، کارگروه مشارکت ها و منابع حمایتی ، کارگروه فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ مهارت آموزی، و کارگروه آموزش و کارآفرینی و اشتغال را راه‌اندازی کرده‌ایم ضمن اینکه از نظر ها و تجارب مشاوران حقوقی ، فنی و شغلی بهره می بریم.
    در این کارگروه ها ، ارتقای سطح علمی و آموزش مهارتی افراد، توانمندسازی مهارت دانش آموزان و دانشجویان ، تبدیل رویکرد فرهنگی به جریان فرهنگی ، شناخت و جذب منابع مادی و معنوی خیرین و افراد دغدغه مند ، تهیه طرح ها و برنامه های مجمع و تحقیق و پژوهش از وضعیت موجود از جمله برنامه های این کارگروه هاست.
    از جمعیت شناسی آغاز کردیم حتی فرآیند جمعیت شناسی ۶۰ سال اخیر کشور را بررسی کرده‌ایم و در حوزه های اشتغال ، بیکاری ، موقعیت کشور ، وضعیت مهارت آموزی ، بررسی رشته ها آسیب شناسی مهارت ها به تحقیق و پژوهش پرداختیم.
    رشته های بدون هنرجو
    شریف الحسینی با توجه به بررسی هایی که این مجمع در حوزه های مختلف انجام داده از وجود ۱۸۰ رشته و مهارت فنی خبر داد که هیچ هنرجوی ندارند. وی گفت: به عنوان نمونه در رشته گیاهان تزیینی ، شاهد هستیم که هیچ هنرجوی دنبال آن نیست.
    ما امروز به آموزش هنرجویان و هنرآموزان در حوزه تکنیک‌های روز هستیم. استفاده از نرم افزار ها ، برگزاری دوره های آموزشی جدید، آموزش هنر آموزان در مدارس استثنایی و آموزش دانشجویان و … ضروری است.
    امروز دانشجویان ما از مهارت لازم برای تخصص خود برخوردار نیستند و تمام تلاش ما این است که این مشکل را رفع کنیم. لذا تفاهم نامه سه‌جانبه بین مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و دانشگاه فردوسی مشهد و بنیاد دانشگاهی منعقد کرده‌ایم تا معضلات این حوزه حل گردد.
    ۱۹۶ هزار نفر ساعت آموزش
    وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های این مجمع در سال ۱۴۰۰ گفت : امسال ۱۹۶ هزار نفر ساعت آموزش در قالب گروه‌های چند نفره توسط این مجموعه پیش‌بینی شده است. امروز جمعیت زیادی در کشور دنبال مطالبه آموزش مهارتی هستند.
    این مجمع کاملاً غیر سیاسی است و ما از آنجا که خودمان و اغلب نیروهای دولتی و امروز بازنشسته هستیم در واقع با جزئیات کار و مشکلات و معضلات آشنا هستیم و معتقدیم هر دانشجویی و فارغ التحصیلی در مقطع دبیرستان و دانشگاه با ثبت‌نام در مرکز ما و سپس با حضور در واحدهای صنعتی و… می‌تواند مشغول کار شده و در کنار مهندسان و مدیران کارخانجات از تجربه و آموزش‌های عملی برخوردار شود.
    بزرگترین و مهمترین مشکل
    از مدیرعامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای درباره مهمترین مشکل این مجمع سوال کردیم و منصوره شریف الحسینی مدیر عامل مجمع گفت: بزرگترین دغدغه و دلواپسی ما نبود برنامه ریزی کلان در کشور است. درک اولویت بندی ها در استان و نبود نقشه جامع راه و بی‌توجهی به اسناد بالادستی و قوانین موجود در حوزه مهارت آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از مشکلات بزرگ ماست.
    متاسفانه در طول سال های اخیر ، شورای عالی مهارت در کشور بدون دستور جلسه و راهکار، تشکیل جلسه داده است. امیدواریم دولت آینده با توجه به انتخابات ریاست جمهوری دنبال احیای قوانین و اسناد بالادستی در حوزه مهارت آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باشد.
    نبود مهارت آموزی
    قیطاقی مدیر کارگروه فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ مهارت آموزی این مجمع نیز گفت: امروز مهمترین دغدغه ما این است که مهارت آموزی در خانواده، مدارس و کشور وجود ندارد. نگرانی در راستای مهارت آموزی عملاً دیده نمی شود و بیشتر در قالب شعار است هنرستانهای ما تجهیز شده‌اند اما اثرگذار نیستند در این حال هنرجویان دنبال آموزش نیستند و در این حال ادارات متولی نیز دغدغه مند نمی باشند. امروز متاسفانه دغدغه اولیا و خانواده ها سرمایه گذاری در زمین، بورس، ارز و… است در حالی که مهارت آموزی یکی از سنت های دیرینه خانواده‌های ما بوده است. امروز هنرستان های ما تجهیز شده‌اند اما اتفاق خوبی که دنبال آن هستیم روی نمی دهد!
    این کارگروه در برنامه سال ۱۴۰۰ خود دنبال توسعه فرهنگ مهارت آموزی است و در این راستا طرح های پژوهشی و حمایتی و توجه به رسانه‌ها و مطبوعات و آگاهی‌بخشی را در راس برنامه های خود قرار داده است.
    خیر اندیشه ها هستیم
    آقای نصیری مدیر کارگروه مشارکت ها و منابع حمایتی نیز گفت ما همیشه سعی کرده ایم در چارچوب قوانین حرکت کنیم البته حرکت در مسیر زوایای پنهان قانون نیز از جمله اهداف ماست. امروز با این سوال مواجه هستیم که آیا آموزش و پرورش، دانشگاه فنی و حرفه ای، هنرستان ها، وزارت علوم و حتی وزارت کار در کشور ما در مسیر تربیت و مهارت آموزی کار کرده اند؟ این مجمع خیر اندیشه هاست و سعی کرده‌ایم در حوزه تجهیزات و ساختمان و… نقش تسهیل گری داشته باشیم و از رسانه‌ها برای تحقق این اهداف کمک می خواهیم.
    در مشارکت و توسعه فضاهای آموزشی ، خیرین را به سمت هنرستان های صنعتی هدایت می کنیم. از برنامه ها این است که در حوزه تجهیزات از طریق مدارس و هنرستان هایی که تجهیزات کهنه دارند و توان نوسازی آن را ندارند، ما می توانیم از مراکزی که توان ساخت و نوسازی دارند، کمک بگیریم. حتی می‌توانیم تجهیزات بلااستفاده کارخانجات را در هنرستان ها بازسازی و بازیافت کنیم.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *