به گزارش نخست نیوز ، به نقل از خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی و آندژی دودا، روسای جمهوری اوکراین و لهستان همچنین خواستار همکاری بیشتر بین دو کشور در جریان دیداری در کییف شده و دودا حمایت خود را از اوکراین درگیر جنگ با روسیه اعلام کرد.
رئیس جمهوری لهستان که نخستین مقام خارجی است که شخصا در پارلمان اوکراین و از آغاز درگیری در این کشور در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی سخنرانی کرده، گفت: مرز مشترک بین اوکراین و لهستان باید متحد باشد نه متفرق.
زلنسکی نیز همکاری بر روی کنترل مشترک گمرکی را یک اقدام “انقلابی” دانست و پس از سفر دودا گفت: این اقدامات، کارهای مربوط به مرز بین دو کشور را تسریع میبخشد.
بسیاری از آوارگان اوکراینی فراری از جنگ در این کشور از مرز مشترک در لهستان، اسلواکی، مجارستان و رومانی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا گریختهاند. لهستان حق زندگی و کار به این افراد داده و مدعی است که به بیش از سه میلیون اوکراینی گریزان از جنگ در این کشور کمک هزینه امنیت اجتماعی پرداخت میکند.
دودا همچنین در ادامه صحبتهایش با زلنسکی گفت: شهروندان لهستانی در اوکراین از همان حق و حقوقی برخوردار میشوند که آوارگان اوکراینی در لهستان در حال حاضر برخوردارند.
روز یکشنبه، یکی از قانونگذاران از حزب حاکم اوکراین گفت که زلنسکی اعلام کرد که لایحهای فوری را برای اعطای وضعیت ویژه حقوقی به شهروندان لهستانی در اوکراین ارائه کرده است.
در این میان، وزیر زیرساخت اوکراین نیز گفته که دو کشور بر روی تسهیل عبور و مرور کالاهای اوکراینی به اتحادیه اروپا همکاری میکنند.
وی ادامه داد: ما بر روی ایجاد یک کمپانی خط آهن مشترک برای افزایش صادرات بالقوه کالاهای اوکراینی کار میکنیم.
جنگ در اوکراین که یکی از بزرگترین تولید کنندگان گندم و ذرت در جهان است باعث شده تا قیمت این کالاها در جهان افزایش چشمگیری داشته باشد.
قریب به ۲۵ میلیون تُن غلات در اوکراین انبار شده و نمیتوان آنها را به دلیل چالشهای مربوط به زیرساخت خارج کرد. اوکراین معمولا از طریق بنادر کالاهایش را صادر میکرد اما جنگ روسیه در این کشور صادرات را متوقف کرده یا کالاها از طریق بنادر کوچک در رودخانه دانوب ارسال میشوند.
زلنسکی گفته که کنترل گمرکی مشترک شاید باعث شود تا مسیر پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا آسانتر شود.
وی افزود: این آغاز سفر الحاق اوکراین به فضای گمرکی مشترک اتحادیه اروپاست.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین اعلام کرد که یکی از مقاصد سفرهای خارجی “پس از پیروزی” این کشور در جنگ اوکراین، شهرهای لهستان به ویژه آنهایی است که به آوارگان اوکراینی در خلال جنگ در این کشور کمک کردهاند.
زلنسکی ادامه داد: برای ساختن اوکراین با شهروندان این کشور، باید کشورهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده و همه دوستان خود را متحد کنیم. ما همچنین لهستان را در میان رهبران کشورهایی میبینیم که در برنامه بازسازی اوکراین خواهند بود. از ایده نشست مقامهای اوکراین و لهستان حمایت میکنم که در این دیدارها، موارد مهمی هم در نظر گرفته خواهند شد.
کمیسیون اروپا در ژوئن سال جاری میلادی گزارشی را درباره اینکه آیا درخواست اوکراین را برای عضویت در اتحادیه اروپا بپذیرد یا خیر، منتشر میکند.
دیدگاهتان را بنویسید