به گزارش نخست نیوز ، ابراهیم درستی ، با اشاره به لزوم کاهش ضریب قاچاق، اظهار کرد: تاکنون در بازار ادوات موسیقی با کمبود کالا مواجه نشدیم.
به گفته رئیس اتحادیه، بخشی از نیاز به ادوات موسیقی در داخل تامین میشود.
وی افزود: افزایش قیمت هم به دلیل وابستگی به نوسان نرخ ارز در کالاهای مختلف وجود دارد. البته بارها از تولیدکنندگان و واردکنندگان خواستیم نرخ ارز زمان تولید و واردات را در نظر بگیرند و به قیمت کالا را با قیمت روز ارز محاسبه نکنند.
درستی در ادامه تاکید کرد که کاسب جزء گرانفروشی نمیکند و در همه بخشها سر منشا گرانی برای مثال وارد کنندگان هستند که باید رصد و پیگیری شود.
این در حالی است که گزارش میدانی اخیر ایسنا از بازار سازهای موسیقی حاکی از ۱۰ برابر شدن قیمت این کالاها طی سه سال اخیر و کمبود سازو البته واردات از طریق برخی شرکتها است، تا جایی که محدوده قیمت پیانوی آکوستیک به ۱۷۰ تا ۹۵۰ میلیون تومان رسیده است؛ البته این ساز به دلیل قیمت بالا، تقاضای خیلی کمی هم دارد.
واردات کالاهای گروه چهار از سال ۱۳۹۷ ممنوع شده و امکان ترخیص ندارند و طی سالهای اخیر هم محمولههایی از این گروه از جمله خودرو، لوازم خانگی و غیره در گمرکات دپو شده است. بر اساس گزارشهای گمرک، حدود ۸۰ میلیون دلار کالای گروه چهار از زمان ممنوعیت دپو شده است. آلات موسیقی نیز یکی از کالاهای گروه چهار در بین اقلام دپو شده است.
اما اخیرا گزارشهای مبنی بر پیگیری ترخیص محموله ۱۱ کانتینری ابزار و آلات موسیقی برند “یاماها” در گمرک بوشهر منتشر شد. در نهایت سخنگوی گمرک اعلام کرد که این محموله از سال ۱۳۹۸ وارد گمرک شده ولی به دلیل ممنوعیت واردات اقلام گروه چهار و مغایرت کدتعرفه و شرح کالا در ثبت سفارش، گمرک مانع از ترخیص آن شده است.
دیدگاهتان را بنویسید