به گزارش نخست نیوز، محسن زنگنه در دیدار با دانشجویان این شهرستان در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در خصوص مشکلات زعفران در این شهرستان گفت: از یک سو کشاورزانی را داریم که تمایل دارند قیمت زعفران افزایش یابد و در مقابل با صادرکنندگانی مواجه هستیم که دوست دارند قیمت زعفران پایین بیاید و جالب این است که این شیوه در هیچ محصول دیگری وجود ندارد.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی افزود: مشکل زمانی بیشتر حاد شده که ظرف این ۴۰ سال و حتی یک قرن اخیر، هیچ اقدامی برای ساماندهی زعفران کشور انجام نشده زیرا مافیای زعفران چنین اجازهای را به مسوولان نداده است، گواه این ادعا برکناری شبانه رییس سازمان تعاون روستایی کشور است که بعد انجام یک مصاحبه که گفته بود قیمت زعفران باید به کیلویی ۱۶ میلیون تومان برسد، زیرا سرمافیای زعفران در پاستور و دم آن در بازار رضای مشهد است.
وی با ابراز تاسف از اینکه حتی یک نهاد حامی کشاورزان در مجلس وجود ندارد تا در قالب یک تشکل بتواند از حقوق انها دفاع کند، متذکر شد: ظرف یک سال اخیر، ۲ صندوق یکی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد و دومی با اعتبار ۷۵ میلیارد تومان ایجاد کردیم تا به افزایش قیمت زعفران کمک کند که البته در عرض یک هفته روزی ۲ درصد قیمت زعفران بالا میرفت که به ناگاه دوستان تماس گرفته و گفتند کدهای ما را در بورس کالا بستهاند! وقتی پیگیری کردم پاسخ دادند خیلی رشد دارد و از نظر ما خطاست و نتیجه این اقدام کاهش قیمت زعفران بود.
نقشه شوم مافیای زعفران برای کاهش قیمت این محصول
زنگنه با بیان اینکه ۲ ماه قبل باز قیمت زعفران نگین را از قرار کیلویی ۱۳ میلیون تومان به ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش دادیم، گفت: با مافیای عجیبی سر و کار داریم که حتی برنامه داشتند مصاحبههایی ترتیب دهند که امسال زعفران زیاد تولید شده و به واسطه شرایط کرونا فروشنده را مجبور سازند قیمت زعفران به ۵ میلیون تومان هم برساند.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این مافیا از یک سوی در تلاش است تا زعفران را با نازلترین قیمت خریداری کند و از سوی دیگر الان در ترکیه با قیمت حداقل ۲۳ میلیون تومان حتی ۳۰ میلیون تومان این محصول را به فروش میرساند.
وی افزود: درراستای حمایت از زعفران کاران، ۲ کار انجام دادیم یکی اینکه برای نخستین بار ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در بودجه برای زعفران کنار گذاشتیم و دوم اینکه که یک شرکت سهامی عام در داخل بورس برای زعفرانکاران ایجاد کردیم که برایش موافقت اصولی هم گرفتهایم تا از طریق این شرکت سهامی، خرید تضمینی از کشاورزان را داشته باشیم و صادرکننده را وادار کنیم از این تعاونی خرید کند تا آن سود صادرات دوباره به این تعاونی باز گردد.
زنگنه گفت: البته در کل شرمنده زعفرانکاران هستیم زیرا تا امروز با دولتی سر و کار داشتیم که دستش با مافیای زعفران در یک کاسه بوده برای این ادعای خودم مدرک و سند هم دارم و در نظر دارم بعد پایان این دولت، شخصا از واعظی شکایت میکنم.
ادغام دانشگاهها منتفی شده است
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بحث ادغام دانشگاههای کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای همیشه بسته و منتفی شدهاست، حتی اگر قرار بر ادغام هم باشد، دانشکدهای تربتجام، کاشمر و مجتمع آموز عالی گناباد در دانشگاه تربتحیدریه ادغام خواهند شد.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته یک فرق اساسی بین تربت حیدریه با نیشابور و گناباد وجود دارد و آن این است که در آن شهرها حتی آنهایی هم که با مخالف رییس دانشگاه گناباد هستند در شبکههای اجتماعی یک فضای پروپاگاندای یکدست برای حمایت از وی ایجاد میکنند و یا این که در جلسات میبینیم ۴۰ نفر از نیشابور حاضر میشوند، اما در تربتحیدریه تنها من و رییس دانشگاه یا معاون دانشگاه حضور داریم.
وی تصریح کرد: مشکل از زمانی بیشتر حاد میشود که میبینم متاسفانه در مقابل حجم زیاد تخریبها در فضای رسانهای مجازی، حتی یکبار یکی نمیآید بابت تلاشهای رییس دانشگاه تربتحیدریه یا دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مدیرانی که کار میکنند، از آنها تشکر کند؛ هنوز ندیدم بابت ایجاد رشته کارشناسی ارشد کامپیوتر در دانشگاه تربتحیدریه یا تصویب ایجاد رشته پزشکی از روسای این دانشگاهها تشکر شود و به عبارت بهتر اخباری که از این خطه به گوش میرسد، تنها اخبار منفی است.
زنگنه در ادامه گفت: عمق فاجعه زمانی بیشتر هویدا میشود که همگان بدانند متاسفانه شاهدیم بارها تکرار شده که «تربتحیدریه از خیلی شهرهای استان عقب مانده و پیشرفت نکرده است» برخلاف آنچه در لفظ عام گفته شده، اتفاقاً تربتحیدریه در خیلی از مولفههای سیاسی، اقتصادی، میراث فرهنگی و تاریخی نیز سلامت و بهداشت جزو شهرهای نخست استان و حتی در بعضی مولفهها نیز از مشهد هم جلوتر است و در واقع ما در بسیاری حوزهها حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تغییر وضع موجود و نیز تغییر نگاههای سنتی تنها توسط جوانان این خطه میسر است، گفت: بزرگان، مسوولان و مفاخر تاکنون آنقدر خودشان را درگیر مسایل سیاسی و جناحی کردند که روحیهشان به این صورت شکل گرفته که امیدی به تغییر نگاه از سوی آنها نداریم چون از عینک گروهبازی و سیاسیکاری به مسایل نگاه میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید