به گزارش نخست نیوز؛
روزی گرم که دمای اسکله بالای ۴۰ درجه بود، همه مشغول کارهای روزانه خود بودند که ناگهان انفجاری هولناک و بی سابقه، حادثه ای را بر سرشان آوار کرد.
ظهر ششم اردیبهشت، بندر شهید رجایی بندرعباس است و انفجاری مهیب در یکی از بخش های آن موجب بروز آتشسوزی گسترده و مصدومیت بیش از هزار نفر شد. صدای انفجار تا کیلومترها دورتر ترس را به جان افراد انداخت و دود غلیظ ناشی از حریق، آسمان بندرعباس را سیاه کرد.
شهروندان همه هراسان در سیاهی ناشی از دود به سمت محل انفجار آمدند، چشم چشم را نمی دید اما هریک نگران حال دیگری بود، هرچند که هیچ کس نمی دانست چه اتفاقی افتاده است اما صدای سهمگین این انفجار بزرگ قاصد اتفاقات ناگوار پس از آن بود.
گرمای هوا و شرایط جوی نامساعد، آوار زیاد ناشی از شدت انفجار، دود غلیظ و گسترده، احتمال وقوع انفجارهای بعدی و خطر ناشی از آن، شرایط محدوده انفجار در اسکله بندر شهیدرجایی را بسیار وخیم کرده بود.
صدای انفجار به قدری بلند بود که عده ای را میخکوب و عده ای دیگر را به سمتی دیگر پرتاب کرد اما اصل موضوع کسانی بودند که در شعله های آتش گرفتار شده بودند، هرکسی از هر راهی خود را به محل اصلی انفجار رساند تا شاید کمکی باشد برای نجات جان یک انسان اما حادثه بزرگتر از این حرف ها بود.
مردم، تیم های امدادی هلال احمر، اورژانس و آتش نشانی به محل حادثه آمدند، هنوز شعلههای زبانه می کشید و بسیاری از مصدومان در وضعیت بحرانی قرار داشتند.
عملیات امداد و نجات با سرعت، دقت و فداکاری مثالزدنی آغاز شد؛ صحنهای که نمایانگر تعهد بیچون و چرای این نیروها به نجات جان انسانها بود.
در ساعات ابتدایی پس از انفجار، حدود هزار نفر از کارکنان، کارگران و مردم محلی که در شعاع انفجار قرار داشتند، دچار آسیبهای زیادی شدند. مصدومان با طیفی گسترده از سوختگی، شکستگی، مشکلات تنفسی ناشی از استنشاق گازهای سمی و جراحات ناشی از پرتاب اشیاء روبرو بودند.
تیمهای اورژانس، با استفاده از آمبولانسهای مجهز، تجهیزات اولیه نجات و همچنین واحدهای سیار فوریتهای پزشکی، در محل حاضر شده و به سرعت دستهبندی و ارزیابی اولیه مصدومان را آغاز کردند.
تیمهای امدادگر هلال احمر نیز در کنار نیروهای اورژانس، بیماران را به بیمارستان منتقل کردند. خدمات اولیه شامل احیای قلبی-ریوی، پانسمان زخمها، اکسیژنتراپی و کنترل خونریزی انجام شد.
در آن فضای پر از دود و آتش، امدادگران با جانفشانی بیوقفه، در حال بیرون کشیدن مصدومان از زیر آوارها و نقاط خطرناک بودند. آنها مجبور بودند بسیاری از افراد را با استفاده از برانکارد و حتی با دست، از نواحی بسیار داغ و آلوده به گاز خارج کنند. در این عملیات، هماهنگی بین هلال احمر، اورژانس، آتشنشانی وجود داشت.
منبع ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید