×
×
جدیدترین‌‌ها

نماینده ادوار مجلس:
اتحاد موجب صلح، امنیت و آرامش منطقه است

  • کد نوشته: 124711
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: عربستان به عنوان یکی از قویترین اقتصادهای منطقه در موقعیتی ویژه قرار دارد و سفر وزیر دفاع این کشور به تهران می تواند گامی مهم در جهت بهبود روابط با ریاض باشد.
    اتحاد موجب صلح، امنیت و آرامش منطقه است

    عزت‌الله یوسفیان‌ملا در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به حضور وزیر دفاع عربستان در ایران و دیدارش با رهبر معظم انقلاب گفت: در اینجا دو نکته قابل توجه وجود دارد؛ نخست، رابطه ویژه‌ای است که هم‌اکنون میان ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی برقرار است. عربستان سعودی از نظر مالی در زمره کشورهای برتر منطقه و جهان قرار دارد، چه از نظر ذخایر ارزی و چه سایر شاخص‌های اقتصادی. در حال حاضر، دولت آمریکا نیز روابط خاص و نزدیکی با سعودی‌ها دارد.

    وی با بیان اینکه شاهد تحولات مثبت در رابطه ایران و عربستان هستیم، افزود: با توجه به سیاست‌های کلی نظام که بر پایه تعامل با همه کشورهای جهان ـ به‌جز رژیم صهیونیستی ـ استوار است، می‌توان زمینه‌های ارتباط و همکاری با این کشور مهم و تاثیرگذار منطقه را تقویت کرد.

    نماینده چهار دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در حال حاضر، عربستان سعودی علاوه بر جایگاه منطقه‌ای خود، به‌دلیل میزبانی قبله مسلمین، مورد توجه مسلمانان جهان اعم از شیعه، سنی و سایر فرقه‌های اسلامی است. این کشور از نظر اقتصادی نیز ثروتمند بوده و روابط ویژه‌ای با ایالات متحده آمریکا دارد.

    یوسفیان ملا ادامه داد: در موضوع اوکراین نیز شاهد بودیم که نشست‌هایی با هدف حل بحران خاورمیانه در عربستان برگزار شد. آقای ویتکاف نماینده ویژه دولت ترامپ، در این نشست‌ها حضور داشت و حتی روس‌ها نیز با ایفای نقش عربستان به‌عنوان یک میانجی و میزبان برای حل مشکلات جنگ اوکراین موافق بودند؛ هرچند این تلاش‌ها تاکنون به نتیجه‌ای مثبت منجر نشده است.

    عربستان تلاش دارد در بهبود روابط تهران- واشنگتن نقش‌آفرین باشد

    وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعد، با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که مذاکرات غیرمستقیمی با آمریکایی‌ها انجام می‌دهد، یکبار دیگر شاهد میانجی‌گری کشورهای عربی، از جمله عمان، هستیم، عربستان نیز با درک این موقعیت، تلاش کرده است با ورود به موضوع روابط میان ایران و آمریکا، هم در بهبود شرایط موجود نقش‌آفرین باشد، هم وضعیت را به نفع خود تغییر دهد و هم جایگاه منطقه‌ای‌اش را تقویت کند.

    عضو سابق کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ارزیابی خود به این نکته اشاره کرد که عربستان سعودی به‌طور فعال در تلاش است تا از جمهوری اسلامی بخواهد زمینه‌ای فراهم سازد که در راستای سفر قریب‌الوقوع دونالد ترامپ به عربستان، بتوانند مقامات عالی‌رتبه‌تری از سطح وزیر امور خارجه را به این کشور دعوت کنند.

    سفر بن‌سلمان به تهران منجر به کاهش تنش‌ در منطقه می‌شود/عربستان به‌دنبال ایفای نقش میانجی‌ است

    این حقوقدان و استاد دانشگاه یادآور شد: این سطح از گفت وگو ها می‌تواند روند مذاکرات را به شکلی جدی‌تر و مؤثرتر پیش ببرد و در نهایت به کاهش تنش‌ها و ایجاد یک پل ارتباطی جدید برای رفع اختلافات و حل مشکلات باشد. این تحلیل نشان می‌دهد که عربستان به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در منطقه، به‌دنبال ایفای نقش میانجی‌ است که می‌تواند به نفع خود و همچنین به‌منظور تثبیت ثبات در منطقه باشد.

    منبع ایرنا

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *