به گزارش نخست نیوز ، این آرامگاه که به حدود ۳۶۰۰ سال پیش و دورهای پرتلاطم در تاریخ مصر بازمیگردد، در محوطه گورستان باستانی کوه آنوبیس، هفت متر زیر زمین یافت شده است.
این کشف توسط تیمی از موزه دانشگاه پنسیلوانیا و باستانشناسان مصری اعلام شد و دومین کشفی بود که در سال جاری از مقبرههای پادشاهان مصر باستان گزارش شد.
آرامگاه کشفشده در ماه ژانویه در ابیدوس، که در حدود ۱۰ کیلومتری رود نیل قرار دارد، کاملاً خالی بود و به نظر میرسد مدتها پیش توسط سارقان غارت شده است. نام فرعونی که در این مقبره دفن شده بود، در متون هیروگلیفی روی آجرهای گچی ورودی آرامگاه ثبت شده بود، اما به دلیل غارتهای باستانی اثری از آن باقی نمانده است. در کنار این متون، نقاشیهای از دو الهه خواهر، «ایزیس» و «نفتیس» نیز به چشم میخورد.
به گزارش رویترز، یوزف وگنر، استاد باستانشناسی مصر در دانشگاه پنسیلوانیا و یکی از رهبران این کاوش گفت: «نام او در کتیبهها ثبت شده بود، اما بر اثر غارتهای باستانی از بین رفته است. برخی از نامزدهای احتمالی شامل پادشاهانی مانند سِنایب و پائنتجِنی هستند که از یادمانهای ابیدوس شناخته شدهاند، اما هنوز آرامگاه آنها کشف نشده است.»
علاوه بر ورودی تزئینشده، این مقبره شامل مجموعهای از اتاقها بود که با طاقهایی از آجر گلی به ارتفاع پنج متر پوشیده شدهاند.
این آرامگاه به دورهای به نام دوره میانی دوم بازمیگردد که از ۱۶۴۰ تا ۱۵۴۰ قبل از میلاد جریان داشت و پل ارتباطی بین پادشاهی میانه و پادشاهی جدید بود؛ زمانی که فرعونهای مصر از قدرتمندترین چهرههای منطقه محسوب میشدند.
وگنر گفت: «تاریخ سیاسی این دوره بسیار جذاب و هنوز کاملا درک نشده است. این یک دوره «دولتهای در حال جنگ» بود که در نهایت به ظهور پادشاهی جدید مصر انجامید.»
یکی از سلسلههای این دوران، سلسله ابیدوس بود که شامل پادشاهانی میشد که بر بخشی از مصر علیا (جنوب مصر) حکومت میکردند.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید