به گزارش نخست نیوز، دکتر حسین چناری_شیوههای قابل تاملی از نوآوری در کسبوکار وجود دارد که نشان میدهند چگونه نوآوری میتواند منجر به تغییر در فرایند کاری، بهبود تجربیات مشتری و افزایش بازدهی شود. انطباق با پویاییهای بازار و بررسی مدلهای کسبوکار نوآورانه میتواند کلید موفقیت بلندمدت شما باشد. در این یادداشت چند نمونه از تجربه راهگشای شرکتهایی که نوآوری در کسبوکار را با موفقیت پیادهسازی کردهاند، آورده شده است.
آمازون: این شرکت با زنجیره تأمین کارآمد، انتخاب گسترده، قیمت رقابتی و راحتی خرید آنلاین، بازار خردهفروشی را متحول کرد. اکنون مدل اشتراک آمازون از نظر ارزش طول عمر مشتری، بازی را تغییر داده است. برنامه عضویت پرایم این شرکت بیش از 200 میلیون عضو در سراسر جهان دارد که سالانه هزینهای را در ازای ارسال رایگان، دسترسی به خدمات پخش فیلم و سایر مزایا پرداخت میکنند. این به آمازون کمک میکند تا وفاداری مشتری و خریدهای تکراری را افزایش دهد. علاوه بر این، خدمات وب آمازون پیشرو در فضای ابری است که مدل کسبوکار آمازون و جریانهای درآمد را متنوع میکند.
ایربیانبی: یک بازار مجازی در زمینه اجاره مکانهای اقامتی است. ایربیانبی صنعت مسافرت و اقامت را با استفاده از فناوری برای ارائه پلتفرمی که افراد میتوانند فضاهای خود را به مسافران اجاره دهند، متحول کرد. ایربیانبی با ارائه یک جایگزین شخصیسازیشده و مقرونبهصرفه، صنعت هتلداری سنتی را تغییر داده است. موفقیت این شرکت به دلیل توانایی آن در ایجاد یک تجربه یکپارچه برای میزبانان و مهمانان بوده است.
نتفلیکس: نوآوری مدل کسبوکار نتفلیکس بر استراتژی محتوای آن متمرکز شده است. این شرکت از یک سرویس اجاره دیویدی به یک سرویس استریم تبدیل شده است و سرمایهگذاری زیادی برای تولید محتوای اصیل و مبتکرانه کرده است. این کار به نتفلیکس کمک کرد تا خود را از رقبا متمایز کند و یک پایگاه مشتری وفادار ایجاد کند. موفقیت این شرکت به دلیل توانایی آن در ارائه طیف گستردهای از محتوای با کیفیت بالا است که برای مخاطبان گستردهای جذاب است.
اوبر(تغییر در خدمات حمل و نقل): اوبر با معرفی یک پلتفرم اشتراکگذاری اتومبیل، صنعت حمل و نقل را تغییر داد. آنها یک مدل تجاری ایجاد کردند که مسافران و رانندگان را از طریق یک برنامه تلفن همراه به هم متصل میکند و خدمات حمل و نقل راحت، مقرون به صرفه و انعطافپذیر را ارائه میدهد.
اپل (اکوسیستم یکپارچه): مدل تجاری اپل حول یک اکوسیستم یکپارچه از سختافزار، نرمافزار و خدمات میچرخد. محصولاتی مانند مکبوک، آیفون و اپلواچ بهطور یکپارچه با هم کار میکنند و تجربه کاربری منسجمی را ارائه میدهند.
تسلا(وسایل نقلیه الکتریکی و فراتر از آن): تسلا صنعت خودروسازی را با تمرکز بر خودروهای الکتریکی متحول کرد. چیزی که رویکرد تسلا را نوآورانه میکند، نه تنها محصول آن ، بلکه مدل تجاری و عملیات آن است. تسلا مدلهای سنتی نمایندگی خودرو را دور زد و مستقیماً محصولات را به مصرفکنندگان فروخت. آنها سرمایهگذاری زیادی روی فناوری باتری انجام دادند و اطمینان حاصل کردند که اتومبیلهایشان برد بیشتری نسبت به اکثر رقبا دارند. علاوه بر این، تمرکز تسلا بر نرمافزار، با ویژگیهایی مانند به روزرسانیهای هوایی، خودروهای آنها را از نظر فناوری پیشرفتهتر کرد.
اسپاتیفای(تبدیل صنعت موسیقی با پخش جریانی): اسپاتیفای صنعت موسیقی را با سرویس پخش خود که دسترسی به مجموعهای وسیع از موسیقی را ارائه میدهد، تغییر داد. آنها یک مدل پرمیوم را معرفی کردند که هم گزینههای اشتراک رایگان و هم اشتراک پولی را ارائه میکرد، و به هنرمندان بر اساس تعداد پخش پول پرداخت میکرد.
علی بابا(اکوسیستم تجارت الکترونیک): علی بابا با ایجاد یک بازار آنلاین تجارت که تولیدکنندگان را با خریداران مرتبط میکند، تجارت الکترونیک را در چین متحول کرد. آنها مدل کسبوکار خود را گسترش دادند تا شامل تجارت به مصرفکننده ، مصرفکننده به مصرفکننده و خدمات دیگری مانند نوآوری دیجیتال مانند رایانش ابری و پرداختهای دیجیتال باشد.
گوگل (کسب درآمد از جستجو و تبلیغات): نوآوری مدل کسبوکار گوگل در موتور جستجو و پلتفرم تبلیغاتی آن نهفته است. آنها دسترسی رایگان به موتور جستجوی خود را فراهم میکنند در حالی که از طریق تبلیغات هدفمند بر اساس دادههای کاربر و جستجوهای آنها درآمد ایجاد میکنند.
پاترئون (تقویت سازندگان با پشتیبانی از طرفداران): پاترئون یک پلتفرم عضویت را معرفی کرد که به سازندگان مانند هنرمندان، نوازندگان و پادکستها اجازه میدهد حمایت مالی مداوم از طرفداران خود دریافت کنند. این قابلیت به طرفداران این امکان را میدهد تا از طریق این نوآوری حامی هنرمند مورد علاقه خود شوند.
سامسونگ: در حالی که اپل از مدل نوآوری بسته استفاده میکند، سامسونگ یک نوآوری باز را اتخاذ کرده است تا نقاط قوت نوآوری خارجی خود را از طریق برنامه سامسونگ اکسلیتور ایجاد کند. هدف این ابتکار ایجاد یک همکاری بین طراحان، مبتکران و متفکران برای تمرکز بر راهحلهای مختلف است. این برنامه فضاهای اداری، سرمایه ثابت و پشتیبانی محصول را برای کارآفرینان فراهم میکند تا به آنها در ساختن نرمافزار و خدمات کمک کند. این شرکت از همکاری با شرکای خارجی حمایت میکند و دهها استارتآپ را که از این همکاریها سرچشمه میگیرند، با موفقیت راهاندازی کرده است.
جنرال الکتریک: جنرال الکتریک یکی از شرکتهای پیشرو در اجرای مدلهای مختلف نوآوری باز است. پیام نوآوری باز جنرال الکتریک درک آنها را برای رسیدگی به مشکلات جهانی از طریق اجرای نوآوریهای جمع سپاری برجسته میکند.
بر اساس پروژه نوآوری اکو مگینیشن که هدف آن پرداختن به چالشهای زیستمحیطی از طریق راهحلهای نوآورانه است، جنرال الکتریک 17 میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه هزینه کرده و مجموع درآمد 232 میلیارد دلاری را در دهه گذشته دریافت کرده است.
یکی دیگر از پروژههای جنرال الکتریک فرستبلد است، که در آن تولید ایدهها از طریق مکانهای کارخانه میکرو جنرال الکتریک انجام میشود و در آن اعضا میتوانند به ماشینآلات و ابزارهای مورد نیاز برای تبدیل ایدههای خود به محصولات واقعی دسترسی داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید