به گزارش نخست نیوز، محمدباقر عطاریانی– البته برای پیدا کردن علت گرانی در کشور ما ، کسی ره بهجایی نخواهد برد چراکه مسوولان امر با صحبتهای پیچیده و گنگ خود بهگونهای اطلاعرسانی میکنند که هیچکس پی به اصل ماجرا نخواهد برد. بههرحال ، مردم در برابر گرانی بهخوبی مطلع و آگاه هستند که زنجیره هر گرانی شامل دلالان، بازاریان بزرگ، برخی دولتیها و دستهای پنهان مافیای برنج است و البته تحریم را هم ربط میدهند. اینها یا دلایل واقعی گرانی برنج هستند یا بهانهای برای آنکه درنهایت چنین موضوعی را به یک معادله بدون پاسخ تبدیل میکند.
اما باید پذیرفت که نوسانات قیمت برنج و کمبود عرضه این کالای اساسی در هفتههای اخیر، حاکی از عدم توانایی دستگاههای ذیربط در تامین کافی و بهموقع این کالای اساسی بوده است.
درحالیکه آمارها حاکی از کاهش حدود ۲۰ درصدی واردات برنج در ۹ ماهه امسال است ، مشکلات تخصیص ارز در این حوزه همچنان ادامه دارد و این درحالیکه است که فرصت زیادی هم تا فرارسیدن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز نمانده است.
نکته قابلتوجه در این میان ادعای وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج در سالجاری و کاهش نیاز به واردات است؛ که در صورت تحقق این ادعا وضعیت کنونی بازار قابل توجیه نیست. درمجموع باید اذعان کرد و امیدوار باشیم که با توجه به نزدیکی ماه رمضان و عید نوروز ، گرانی برنج آغازگر گرانی سایر مواد غذایی و کالاهای موردنیاز مردم نشود.
دیدگاهتان را بنویسید