به گزارش نخست نیوز، سرورهادیان_ به گزارش خبرنگار ما این نشست در محل کارخانه نوآوری مشهد با حضور جمعی از پژوهشگران ، روانشناسان ، جامعه شناسان ، اعضای کار گروه های مختلف این بنیاد نیکوکاری و اعضا هیئت مدیره بنیاد برگزار گردید. لازم به ذکر است که این بنیاد با کسانی که سوگ را تجربه کرده اند، تشکیل شده است .
مدیر بنیاد در این نشست گفت: در این جمع مادران و پدرانی حضور دارند که بالاترین سوگ یعنی از دست دادن فرزند شان را تجربه کرده اند.از رو از موضوعات این جلسات اینست که هر فرد تجربه ای راکه خودش سپری کرده کرده است را بیان نماید و سپس به آن پرداخته شود .
وی یادآور شد : ما شاهد انرژی همان عزیزان از دست رفته ای هستیم که بازماندگان را بر آن داشته است که غم بزرگ را به کار بزرگ تبدیل کنند و امروز بواسطه آن ها مسیرهای ارزشمندی برای انجام خیر موثر سر راهمان ایجاد شده است .
منصوره شریف الحسینی افزود : دور هم جمع شدهایم تا در مورد یکی از بزرگترین مساله های زندگی بشر هم اندیشی کنیم. زیرا زندگی پر از فراز و نشیب های متفاوت است و شاید یکی از بزرگترین مساله هایی که زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار می دهد، سوگ است و این درحالیست که بخاطر احساسات سنگینی که افراد پس از سوگ تجربه می کنند متفاوت از همه هیجان ها باید به آن پرداخته شود البته به همین دلیل هم کمتر درباره آن صحبت می شود.
شریف الحسینی اظهار داشت : این در حالیست که هر فردی در بدو تولد، با هیجان سوگ و جدا شدن از مادر پا به این جهان میگذارد و تا آخرین لحظه زندگی نیز انواع سوگ های مختلف را تجربه می نماید ولی بشر در سامان دادن این تجربه ،بندرت پرداخته است . سوگ برهمه زندگی ما اثر می گذارد و به خاطر سختی بیان احساسات در این شرایط کمتر به آن پرداخته می شود.
وی با اشاره به این که همه نویسندگان، عرفا و بزرگان از روش زندگی زیسته آدمها به دستاوردهایی میرسند ، توضیح داد : ما امروز در نابترین گروهی قرارداریم که سوگ را با تمام درد و رنج آن زیست میکنند و در خصوص آنکه بعد از سوگ چگونه با آن مواجه شدند و زندگی را سپری کردند میپردازیم.
و ادامه داد: اگر به جهت دهی سوگ که در زندگی بشر وجوددارد، نپردازیم و آن را سامان ندهیم از ادامه زندگی باز خواهیم ماند.سوگواری میتواند به نوعی باشد که منشا خیر را برای جامعه همراه داشته باشد ودر این نشستها به این مهم خواهیم پرداخت که پس از تجربه سوگ چه روشهایی را در زندگی انتخاب شده که زندگی بتواند در ادامه مسیر برای خود و اطرافیانمان مفید باشد .
شریف الحسینی مطرح کرد: در این نشست ها به همه رفتارهای خوبی که افراد برای التیام قلبشان پس از سوگ انجام میدهند ،می پردازیم. این درحالیست که آدم های بزرگ بعد از گذشت سال ها از رفتن شان می توانند منشاء اثر باشند . اما سامان دادن هیجان سوگ باید فرهنگ سازی شود از این رو با پژوهشگران و اندیشمندان زیادی صحبت شده است ودر کارگروه فرهنگی علاوه بر سمیناری که برگزار شد ،مقررگردید ، نشستهای دوستانهای شکل بگیردکه این اولین جلسه آن میباشد.
وی تاکید کرد:امید است در اولین نشست بتوانیم به وسیله آشنا شدن با داستان زندگی یکدیگر انواع روشهای زیسته را دریابیم. شاید بتواند برای دیگران مفید باشد زیرا طی این چند سال به این مهم دست یافتهایم که یکی از مسیرهایی که میتواند برای التیام دردهای سوگ مفید باشد اینست که افراد متمایلند با کسانی صحبت کنند که هم درد هستند و دردشان را درک مینمایند .
امید است بنیاد رستگاری جاوید بتواند این رسالت مهم را برای جامعه انجام دهد.
در ادامه مدیرموسسه خرد سرای فردوسی که خود از تجربه گران سوگ فرزند میباشد گفت : سوگ واقعیتی است که همه انسانها با آن مواجهند و ما از این واقعیت نه گزیری و نه گریزی داریم به همین دلیل باید آن را بپذیریم و از آن عبور نماییم. به طور قطع تجربه سوگ بسیار ناگوار و سخت است و اگر چه مهر و عاطفه را نمیتوان ، نادیده گرفت اما باید در مسیر درست آن را قرار داد و آن را مهارکرد و سپس آن را در مسیر عاقلانهای عرضه کرد .
دکتر محمد جعفر یاحقی بیان کرد:
سوگ از طرف عاطفی تحمل ناپذیر است اما از طرف تعقل ، تامل پذیر است اگرچه که باید به این واقعه توجه داشت و آن را فراموش نکرد اما اگر بتوانیم از کنار آن عبور کنیم و بگذریم و در مسیر دیگری آن را قرار دهیم؛ میتوانیم از آن عبور کنیم. زیرا عواطف در این شرایط بازدارنده است . بسیاری از نویسندگان ، هنرمندان این احساس خود را به سمت خلاقیت مثبت سوق میدهند.
این در حالی است که برای همگان این مسیر مقدور نمیباشد و بسیاری از افراد در سوگ در خود میشکنند و باز میمانند.
وی یادآور شد:ازاین رو در زندگی چارهای به جز پذیرش این موضوع وجود ندارد اگرچه بسیاری از عرفا سوگ را عرس میدانند و در خصوص شهدا این قضیه نیز صدق میکند زیرا فرد به خدا نزدیک خواهد بودو از بند تن رها میشودو به ملکوت آسمانها پرواز مینماید.
این پژوهشگر و نویسنده با اشاره به آنکه افراد میتوانند با ایجاد برنامهریزی و کار در راستای مورد علاقهشان و در جهت تحمل این غم، قدم بردارند ،بیان کرد: سوگواری نباید به اندازهای باشد که از سایر افراد بازمانده غافل ماند و همچنین کار را نباید تعطیل نمود . سوگواری یعنی همدردی و با کار دسته جمعی و خیرو فعالیتهای مستمر زودتر میتوان با این سوگ همراه شد.
سپس تک تک دعوت شدگان به بیان سخنانی شنیدنی و ناب در خصوص دردها و تجربه ها و بیان احساساتشان در این موضوع پرداختند و خواستار ادامه چنین نشستهایی شدند .
در پایان این جلسه خانم ملوک نوروزی مادر شهید مهندس حمید رضا شریف الحسینی که قدیمی ترین فرد سوگوار بود و ۳۷ سال از فراق تنها پسرش در عملیات کربلای ۵ می گذشت ؛ اعضا جلسه را فرزندان خود خطاب کرد و با بیان جملاتی در خصوص سبک زندگی شهید و درد جانکاه سوگ فرزند ؛ همگان را به صبر دعوت کرد .
سپس توسط رییس هیبت مدیره دکتر هادی اعظمی با اهداگل از ایشان قدردانی گردید.
دیدگاهتان را بنویسید