×
×
جدیدترین‌‌ها

وقتی موها با ریختنشان حرف می زنند!

  • کد نوشته: 115208
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • اگر شما هم از آن دست افرادی هستید که با شانه کردن موهایتان و یا دست کشیدن در بین آنها، در حال از دست دادن تعداد زیادی از موهایتان هستید، پس این مطلب حتما برای شما نوشته شده است.
    وقتی موها با ریختنشان حرف می زنند!

    نخست نیوز – آزاده جلالوند : همه ما وقتی از خواب بیدار می شویم اولین کاری که می کنیم به جلوی آینه رفته و موهای خود را مرتب کرده و شانه می زنیم، اما بعضی اوقات متوجه تغییراتی در موهایی که بر روی شانه سرمان به جا می مانند، می شویم. بعضی وقتها تعداد این موها انقدر زیاد است که ما را کاملا شوکه می کند. برای اینکه بدانیم به چه علتی موهای ما شروع به ریزش می کنند، به سراغ «دکتر امیر هوشنگ احسانی»، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رفتیم تا به همه سوال های مر بوط به این موضوع پاسخ دهد.

    موهایی که با ریختنشان شروع به شکایت می کنند!

    اگر بخواهیم نگاهی اجمالی به دلایل ریزش موها بیندازیم اول از همه باید بگوییم که ریزش مو یا همان آلوپسی یکی از مشکلات رایج در بین تمامی ساکنین دنیا است و حتی ممکن است کودکمان نیز با ریزش مو روبرو شود. اما همیشه این سوال وجود دارد که آیا هر تار مویی که از دست می دهیم نشانه ریزش موهای غیر طبیعی است و یا ممکن است روزانه تعداد مشخصی از موهایمان را از دست بدهیم؟! خبر خوب این که اگر به طور روزانه فقط 50 تا 100 عدد از تار موهای خود را از دست دهیم، این بدین معنی است که ما دچار ریزش مو نشده ایم. باید بدانید که  در حالت طبیعی موهای جدید ما پس از هر بار ریزش دوباره رشد می کنند و جایگزین موهای از دست رفته خواهند شد. اما قضیه در این حالت خطرناک می شود که قسمت جایگزینی و رشد مجدد موها صورت نگیرد و این اتفاق به صورت مکرر و پشت سر هم در سالهای اتفاق بیوفتد! و یا حتی یک دفعه مقدار زیادی از موهایمان را از دست بدهیم. در این مواقع گاهی اوقات موها با ریختن خود در حال حرف زدن با ما هستند و خبر از بیماری های دیگری می دهند، پس حتما آن را جدی بگیرید.

    بیماری هایی که پای آنها در ریزش مو گیر است!

    اگر بخواهیم کمی موشکافانه تر به ریزش موهای خود نگاه کنیم برخی از بیماری ها علائمی مانند ریز مو دارند و با این اتفاق، بدن می خواهد تا ما را از شرایط جسمانی بدمان آگاه سازد! مثلا شاید باور نکنید که برخی از بیماری های روحی نظیر شوک عاطفی، ممکن است باعث ریزش موهای ما شوند. در این حالت موها ناگهان به یک باره می ریزند. این مسئله ناشی از استرس بسیار زیاد و حوادث ناراحت کننده ای است که ممکن است با آنها مواجه شویم. البته ناگفته نماند که تغذیه نیز در سلامت موها نقش بسیار موثری دارد. در افرادی که سوء تغذیه دارند، مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز آنها به بدنشان نمی رسد و همین موضوع باعث ریختن موهای این گروه می شود. بجز موارد ذکر شده بیماری های هورمونی و یا خود ایمنی، نیز در ریزش موی افراد نقش مهمی دارند. همچنین اختلال در کارکرد غدد بدن و تغییرات هورمونی، مانند سندروم پلی کیستیک تخمدان و حتی زایمان و یائسگی می توانند در ریزش موهای ما تاثیر بگذارند. حتی در این سالهای اخیر شاهد ریزش موهایی بودیم که با بیماری های حاد یا عفونت های بسیار جدی، نظیر بیماری “کوید 19” ایجاد شدند. علاوه بر این بیهوشی های متاثر از اعمال جراحی، کم خونی، برخی عفونت های مقاربتی، پسوریازیسی که در پوست سر باشد، و حتی عارضه هایی که با مصرف برخی از داروها بوجود می آیند، می تواند دلیل برخی از ریزش موهای ما باشند.

    قارچ هایی که قاتل موهای سر می شوند!

    همیشه در ذهن ما تا اسم قارچ می آید یاد گیاهی خوراکی و بامزه در جنگلها می افتیم، اما پیدا کردن قارچ، مخصوصا آن هم روی پوست سر اصلا اتفاق خوشایندی نیست! درواقع چیزی که ما با نام کچلی می شناسیم یک عفونت قارچی است که در قسمت پوست سر و ساقه موهای ما اتفاق می افتد و آنها را درگیر خود می کند. در اثر بیماری کچلی لکه های کوچکی ایجاد خواهند شد که اغلب پوسته پوسته شده و شروع به خارش می کنند. در صورتی که این بیماری درمان نشود این نقاط بیشتر شده و به جاهای دیگر سر نیز انتقال می یابند و رفته رفته فرد بیمار تمام موهای خود را از دست می دهد. همچنین ممکن است سر فرد زخم شده و پر از چرک شود. در چنین شرایطی موهای فرد به راحتی شکسته می شود، لکه های پوسته پوسته شده به رنگهای خاکستری و قرمز در می آیند و پوست سر نیز حساس خواهد شد. با دیدن چنین علائمی پزشکان احتمال بروز بیماری کچلی را تشخیص خواهند داد.

    چطورموهایمان را از بلایای ریزشی نجات دهیم؟!

    در ریزش موها حتی نوع بستن و کشیدن بیش از حد مو، مانند دم اسبی کردن و یا بافتن مکرر آنها می تواند به مرور زمان باعث ریزش موها شود؛ پس بهتر است به روتین های همیشگی که در طول روز آنها را دنبال می کنید، دقت بیشتری داشته باشید. از آنجایی که عوامل بسیار زیادی در ریزش موهای ما موثر هستند و می توان گفت ارث و مسایل ژنتیک هم نقش به سزایی در این زمینه داردند، پس بهتر است برای شناسایی دلیل درست و منطقی ریزش موهای خود به پزشک متخصص مراجعه کنید. این افراد با توجه به شرحال بیمار و مشاهده و نوشتن آزمایش های لازم به تشخیص هر چه بهتر مشکل شما می پردازند. در این حالت درمان های ریزش مو برای هر فردی متفاوت هستند و باید با تشخیص دقیق آنها، درمان صورت گیرد. برخی افراد فکر می کنند داروها و مکمل هایی که در داروخانه ها نیاز به نسخه پزشکی ندارند کاملا بی خطر بوده و در هر نوع ریزش مویی جوابگوی نیاز آنهاست، اما در واقعیت اصلا این طور نبوده و درمان از هر فرد تا فرد دیگری کاملا متفاوت است. پس تا جایی که امکان دارد از درمان های خودسرانه جلوگیری کنید و هرگز درمان را به تعویق نیاندازید تا از خطرات احتمالی آینده جلوگیری کنید و ضایعات جبران ناپذری را برای خودتان به ارمغان نیاورید.

     

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>
    برچسب ها ریزش موها قارچ

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *