×
×
جدیدترین‌‌ها

در گفت و گو با پدر سنگ تراشی مشهد مطرح شد:
گرد و غبار بر پیکر کم جان هنر سنگ تراشی

  • کد نوشته: 115194
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • نخست نیوز – سراسر زندگی پدر سنگ تراشی مملو از خاطرات شیرین ،تلخی ها وچالش هاست که گنجایش تألیف دایره المعارفی است باور داریم سرگذشت این کار آفرین موفق می تواند الگویی از صبر،ایثار،فداکاری وانسان دوستی در قالب فیلمی آموزنده برای نسل جوان تلقی شود. ابتدا از یک کارگاه کوچک و وامی که گرفت سنگ […]

    گرد و غبار بر پیکر کم جان هنر سنگ تراشی

    نخست نیوز – سراسر زندگی پدر سنگ تراشی مملو از خاطرات شیرین ،تلخی ها وچالش هاست که گنجایش تألیف دایره المعارفی است باور داریم سرگذشت این کار آفرین موفق می تواند الگویی از صبر،ایثار،فداکاری وانسان دوستی در قالب فیلمی آموزنده برای نسل جوان تلقی شود. ابتدا از یک کارگاه کوچک و وامی که گرفت سنگ تراشی را بدون مربی حرفه ای در ۱۳۶۸ آغاز و به صورت خودجوش حرفه قلم زنی را نیز آغاز تا اینکه با ورود استاد جهانگیری از اصفهان روش علمی و صحیح قلم زنی را فرا گرفت.
    رمضان معمر متولد ۱۳۴۵ و بیش از ۳۵ سال است که در حرفه سنگ تراشی به جامعه هدف انرژی می بخشد.
    کار آفرین موفق وهنرمندی از جنس سنگ در ادامه این گفت و گو به چالش ها و زندگی هیجانی خود اشاره ودر یکی از خاطرات شیرین خود تصریح کرد.
    خانم تقوی در میراث فرهنگی نقطه طلایی در زندگی من است وی با یک اقدام سفارش کاری را برای من دست کرد که زندگی من متحول شد .در آن روزگار نامهربانی ها سفارش کاری دریافت کردم که مبلغ ۵۰ هزار تومان وارد زندگی من و آغازی برای توسعه و انگیزه کاری را برای من به همراه داشت .
    هنرمند قلم زنی در آخرین اقدام خیرخواهانه بانی آزاد سازی سه زندانی غیر عمد است و می گوید: زندانی بعد از آزادی و رهایی از بند نیاز به حمایت دارد و تلاش کردم با حرفه آموزی در زندان این مسیر را برای این قشر از جامعه مهیا کنم.
    وی همچنین به موفقیت ساخت فیلم مستند برکت اشاره و تاکید کرد: در ساخت این مستند ناملایمات زیادی را تحمل کردیم و با این قدم برکت وارد سفره هنری ما شدو میراث فرهنگی نخستین دوره آموزشی و محور فعالیت و بیمه هنرمندان سنگ تراش را با برگزاری آزمون عملیاتی کرد و بیش از ۹۱۸ نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
    وی در ادامه می گوید: با خودم پیمان بستم که حداقل برای ۵هزار نفر فرصت شغلی ایجاد کنم و آغاز کارم با مراکز تربیتی جوانان،نوجوانان، و زندانیان شروع شد.
    رمضان معمر یکی از اساتید برجسته و ماهر سنگتراشی است که با هنر خود برای بیش از ۳۸۶نفر اشتغال ایجاد کرده است. وی علاوه بر ایجاد اشتغال با برگزاری کلاس‌های آموزشی درصدد است تا اساتید بسیاری در این هنر پرورش دهد تا این هنر با توجه به تغییر سبک زندگی در نسل‌های بعد به دست فراموشی سپرده نشود. وی همچنین مصمم است به عنوان کار آفرین موفق تا سقف ۵ هزار فرصت شغلی در خراسان رضوی ایجاد کند.
    وی مثلث اشتغال و حمایت را از زندان آغاز کرده است و می گوید: از حبس ابدی ها شروع و با آموزش و فراگیری سنگ تراشی و قلم زنی موفق شدم یک زندانی حبس ابد رابه زندگی امیدوار و به آغوش خانواده بازگردانم و این فرد هم اکنون با تاسیس کارگاه سنگ تراشی بیش از ۱۰۰ نفر را تحت پوشش اشتغال قرار داده است .
    همچنین در راستای آموزش زندانیان در بند آزاد و زندانیان که دوران حبس را پشت سر گذاشته و به جامعه بازگشته دو ضلع دیگر مثلث حمایت و پشتیبانی استاد می باشد.
    معمردر ادامه گفت و گوگذشته را ورق می زند و در لابلای کاغذهای ذهن به خاطرات ،ناملایمات و دوران سختی ها و مشکلات کاری در سالهای ۶۲ اشاره می کندو می گوید:روزها در پی هم می گذشت مایوس و تا امید به دنبال روزنه ای بودم اما آنچه که بیشتر من را به کارم تشویق و ترغیب می کرد خانواده و همسرم بود که همگی با شوق و اشتیاق من را تشویق و ترغیب به ادامه کار کردند و موفق شدم چالش ها و کاستی ها را پشت سر بزارم و امروز شیرینی و حلاوت موفقیت را در کنار عزیزانم درک و جشن بگیرم.
    وی به آقای سنگی در خراسان رضوی شهرت یافته است از 34 سال پیش وارد هنر سنگتراشی شده و عنوان پدر سنگتراشی مشهد را از آن خود کرده و حدود 8 سال است که به صورت جهادی و با عنوان گروه جهادی آقای سنگی و در راستای جهاد اقتصادی با آموزش و تولید برای 386 نفر ایجاد اشتغال کرده است.
    وی چندین فروشگاه در چند مرکز توریستی شهر مشهد دارد و صاحب کارگاه سنگ تراشی و قلم زنی است و همچنین در بسیاری از نمایشگاه‌ها حضور یافته و در زمینه کار درمانی با برخی از زندانیان همکاری می‌نماید.
    وی”هرکاره” یا همان دیزی سنگی را برای اولین بار ثبت جهانی یونسکو کرد و توانست گواهینامه مرغوبیت کالا و نشان جغرافیا را نیز دریافت کند.
    معمر به سابقه ۲۵۰۰ ساله سنگ تراشی در ایران اشاره و می گوید: متاسفانه کرد و غبار فراموشی روی این هنر را فرا گرفته است امیدواریم متولیان و مدیران در راستای احیای این سنت کهن در کشور قدم مثبتی بردارند.این کار آفرین موفق می‌گوید: گروه ما در چند قسمت مشغول به کار هستند. یکی قسمت کار استخراج سنگ از کوه است، قسمت دیگر کار ساخت ظروف سنگی و لوازم دیگر از سنگ و در نهایت قلم زنی روی ظروف است که پس از این مرحله صنایع تولیدی در فروشگاه‌های و نمایشگاه‌های مختلف به فروش می‌رسد.
    وی عنوان داشت: برای توسعه کار نیازمند حمایت مالی ارگان‌های مرتبط هستم که متاسفانه در این مدت 8 سال کار را با هزینه شخصی خود توسعه دادم.
    معمر بیان داشت: قرار است بسیج سازندگی جهت فراهم کردن کارگاه، ابزار و لوازم لازم و کمیته امداد نیز جهت ارائه وام 50 میلیونی به هر کارآموز قدم‌هایی بردارند و اگر این مساعدت را داشته باشند قطعا ظرف مدت یکسال برای هزار نفر ایجاد اشتغال خواهم کرد.
    وی می‌افزاید: هدف بنده از این کار جهادی ایجاد اشتغال برای افراد نیازمند در حاشیه شهر است چرا که معتقدم به جای دادن ماهی باید ماهیگیری را به آنان یاد داد چرا که در این شرایط اقتصادی تنها کسب و کار است که می‌تواند معضلات اجتماعی حاشیه شهر را رفع کرد.
    این کارآفرین برتر استان بیان داشت: یکی دیگر از اقدامات بنده ورود به زندان‌ها بود چرا که معتقدم اگر زندانی پس از آزاد شدن از زندان هنری داشته باشد و شرایط کار برایش فراهم باشد دیگر به دنبال خلاف نخواهد رفت؛ لذا بنده تاکنون با ارائه آموزش‌های لازم در راستای هنر سنگتراشی برای 150 نفر از زندانیان هم شغل ایجاد کردم.
    وی اظهار داشت: با توجه به اینکه معضل اصلی ما در حاشیه شهر و مناطق محروم بیکاری است لذا گروه‌های جهادی باید ضمن تمرکز به این مقوله اول روحیه دادن به جامعه هدف و ایجاد انگیزه برای ادامه زندگی و دوم استعدادیابی و شکوفا کردن آن را مدنظر قرار دهند.
    معمر معتقد است یک کارآفرین نباید صرفا به مرحله آموزش و انتقال تجارب اکتفا کند بلکه باید این هنر را در داخل و خارج از کشور تیری بخشید.هنری که از نیاکان ما به ارث رسیده ودر جهت سلامت روحی،جسمی جامعه بشری بسیار با اهمیت است و تحقیقات بیشماری این موضوع را ثابت کرده است وقتی دیزی را به سفره غذایی اضافه می کنیم لذت یک ناهار،شام و حتی صبحانه سالم و مقوی و لذیذ را در ذهن متبلور می کند
    در بخش دوم این گفت گو به آثار برگزیده ،هنرجویان ،تدریس دوره های آموزشی ، نحوه اندیشه هنر سنگ تراشی و قلم زنی و ساخت منظومه هنری دحو الارض استاد رمضان معمر و این که چگونه این اثر به موزه ترکیه راه یافت ، نمایشگاه ها و سفر زیارتی استاد به مکه مکرمه آشنا خواهیم شد.

    مجید خروشی

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>
    برچسب ها سنگ تراشی

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *