×
×
جدیدترین‌‌ها

ماده ۱۲، پاشنه آشیل برقی‌سازی در تهران

  • کد نوشته: 109497
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳
  • شهرداری تهران کمر همت بسته تا با کمک نهادی مختلف و با اتکا بر احیاء ماده ۱۲، نهضت بزرگ برقی سازی حمل و نقل عمومی در تهران را پیاده سازی کند، راه پر فراز و نشیبی که نیازمند حضور همه نهادها، سازمان‌ها و حمایت تمام قد دولت دارد.
    ماده ۱۲، پاشنه آشیل برقی‌سازی در تهران

    به گزارش نخست نیوز، شهرداری تهران خیز برداشته تا در راستای کاهش آلودگی هوای تهران نسبت به برقی سازی بخشی از ناوگان حمل ونقل عمومی اقدام کند و بر همین اساس در سفر سال گذشته به چین علاوه بر نهایی کردن خرید ۶۳۰ واگن از محل تعهدات وزارت کشور، نسبت به ثبت سفارش بیش از ۲۷ هزار تاکسی برقی و حدود ۲۰۰۰ اتوبوس برقی به کشور اقدام کردند و این درحالیست که از سال گذشته تاکنون نیز شهرداری تهران در رایزنی با شرکت‌های مختلف خودروسازی آنها را مجاب به واردات برقی خودرو در قالب تاکسی برقی کرده است که در راستای تحقق این مهم شرکت کرمان موتور در قالب قرارداد ۲۰۰۰ خودروی برقی نسبت به ورود ۲۰۰ تاکسی پلاک تاکسی در ناوگان حمل و نقل عمومی تهران اقدام کرد.

    اتوبوس و مترو به دلیل اینکه جزء شبکه حمل ونقل عمومی محسوب می‌شوند از یارانه شهرداری و دولت برای خرید و تامین آنها استفاده می شود اما در این میان موضوع تاکسی متفاوت از سایر ناوگان حمل و نقل عمومی است چراکه تاکسی به دلیل آنکه مالکیت خودرو با راننده است شبه حمل ونقل عمومی محسوب شده و با اینکه نرخ کرایه هایش در شورای شهر و توسط نمایندگان مردم تعیین می شود اما یارانه ای بابت خرید، تعمیر و …. دریافت نمی کند و تمام سهم و بار تاکسی برعهده رانندگان است و به همین دلیل در خرید بیش از ۲۷ هزار تاکسی برقی نیز شهرداری تهران سعی کرده تا با ایجاد مشوق های مختلف رانندگان را قانع کند تا از این تاکسی ها خریداری کنند.

    تلاش ها به ثمر نشست و تعدادی از رانندگان تاکسی اقدام به خرید تاکسی  های فیروزه ای برقی کردند اما عدم تحقق وعده‌ها، صدای اعتراض این رانندگان را بلند کرد و با تجمع مقابل ساختمان شهرداری خواهان تحقق وعده ها از جمله اجرای ماده ۱۲ شدند که براساس آن نیمی از قیمت خودروهای برقی بیش از یک میلیارد تومانی به عنوان کمک بلاعوض دولت باید به رانندگان تاکسی برقی پرداخت شود.

    یکی از روش‌هایی که شهردار تهران بر اجرای آن برای حمایت از رانندگان تاکسی تاکید دارد تحقق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر توسط دولت است قانونی که براساس آن دولت باید به ازای صرفه جویی که در مصرف سوخت به واسطه برقی سازی  انجام می شود،‌ مبالغی را به سازمان های موثر پرداخت کند. ماده ای که به پاشنه آشیل برقی سازی در تهران بدل شده است.

    پیگیری تحقق ماده ۱۲ از دولت قبلی و فعلی

    از کلانشهر تهران همواره به الگوی سایر کلانشهرها نام برده می شد و این درباره برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران نیز صدق می‌کند و در صورد عدم موفقیت، باید نسخه برقی سازی در کشور را پیچید هرچند علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران نظر دیگری دارد و  معتقد است که موضوع برقی‌سازی تهران یک راه بی‌بازگشت است که هم ضرورت دارد و هم تنها راهی است که می‌تواند به رفع ناترازی انرژی در کشور کمک کند و از طرفی، ایجاد زیرساخت‌هایی در این مسیر می‌تواند به حل معضلاتی مانند آلودگی هوا و ترافیک تهران کمک کند.

    شهردار تهران در مورد پیگیری‌های صورت گرفته برای کمک به تحقق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر از طریق دولت،  تصریح می کند: اساس این اقدام، هم قانون برنامه و هم قانون هوای پاک است که به ما الزام می‌کند این مسیر را دنبال کنیم. به دلیل گرانی خودروهای برقی، قانونی تصویب شده که دولت را ملزم می‌کند صرفه‌جویی‌های لازم را انجام دهد. قبلاً ماده ۱۲ رفع موانع تولید به تصویب رسیده بود که در ابتدا می‌گفت صرفه‌جویی کنید و سپس جبران خواهید شد، اما در قانونی که در پایان مجلس یازدهم تصویب شد، سازمانی پیشنهاد شد که زیر نظر رئیس‌جمهور فعالیت کرده و بتواند به صورت پیشینی با تضمین‌های مختلف پرداخت‌ها را انجام دهد.

     

    منبع ایسنا

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *