نخست نیوز – مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامی داشت هفته کار آفرینی(23 تا 30 آبان ماه) برگزار شد ضمن تشریح برنامه های اجرایی این هفته با بیان این مطلب با اشاره به آمار صدرو مجوزجدید برای مراکز مشاوره و خدمات الکترونیکی در سال جاری گفت: از ابتدای امسال 43 واحد کار آفرینی مجوز فعالیت دریافت کردند و هم اکنون 83 مرکز فعال در استان داریم. محمدامین بابایی با اشاره به این که اعزام نیروی کار متخصص فقط برعهده مراکز کاریابی بین المللی است افزود: خوشبختانه امسال حوادث ناشی کار4 درصد کاهش پیدا کرد و این کاهش بیشتر در بخش معادن است.
همچنین بر اساس آمار ها در سال 1403 تعداد حوادث بررسی شده در حوزه ساختمان 50 مورد بوده که نسبت به سال قبل 23 درصد کاهش داشته است. وی خاطر نشان کرد: معتقدم فرهنگ کار نیاز به بازنگری دراد و بای ارتقای فرهنگی ایمنی در محیط کار باید فرهنگ سازی صورت بگیرد. بخش تسهیلات بانکی، از ابتدای سال 1403 تا کنون، بیش از 182 میلیارد تومان به طرحهای مختلف اشتغالزایی اختصاص یافته است. این در حالی است که در سال 1402، بانکها مبلغ 222 میلیارد تومان به پروژههای مختلف اختصاص دادند.
وی عنوان کرد: به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیش از 59 برنامه محوری در سطح استان برگزار خواهد کرد. این برنامهها شامل همایشهای تخصصی، کارگاههای آموزشی و میز خدمت در کارخانه نوآوری مشهد است.
همچنین، تقدیر از کارآفرینان برتر و توانخواهان موفق در حوزه اشتغال نیز در دستور کار قرار دارد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی به کاهش 4 درصدی حوادث ناشی از کار در استان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: بیشترین کاهش در بخش معادن و صنایع مشاهده شده است. با این حال، حوادث در بخش ساختمان همچنان نیازمند توجه ویژه است؛ اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با همکاری اتاق اصناف، دورههای آموزشی برای کارگران ساختمانی برگزار میکند تا ایمنی در محیط کار افزایش یابد.
بابایی اعلام کرد: یکی از اولویتهای این اداره، انجام تحقیقات علمی برای شناسایی چالشهای بازار کار است. بر اساس پژوهشهای انجام شده، بهرغم وجود فرصتهای شغلی متعدد در بخش خصوصی، بسیاری از واحدهای تولیدی با مشکل کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند.
به همین منظور، یک پروژه پژوهشی برای شناسایی دلایل این مسئله و ارائه راهکارهای کوتاهمدت و میانمدت آغاز شده است. وی تصریح کرد: بهبود ایمنی کار میتواند به کاهش حوادث منجر شود و هزینههای ناشی از حوادث کارگری را که بهطور میانگین 4 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل میشود، کاهش دهد.
مجید خروشی
دیدگاهتان را بنویسید