به گزارش نخست نیوز، بر اساس مطالعات انجام شده از سوی وزارت تعاون، سال ۹۱ تا ۹۹ میزان مصرف کالری خانوار ایرانی کاهش پیدا کرده بود. برای حل و فصل این چالش، دولت در گام نخست تصمیم گرفت میزان یارانه ۴۵ هزار تومانی را بین ۸ تا ۹ برابر با توجه به دهکها افزایش دهد.
تصمیمی که از نگاه تحلیلگران نمی توانست و نمی تواند این بحران را پوشش دهد. برهمین اساس طبق اعلام وزارت تعاون، پس از مدتی طرح تأمین امنیت غذایی کودکان در دستور کار قرار گرفت. در این طرح کودکان دارای سوءتغذیه از سوی وزارت بهداشت شناسایی شدند. جمعیت آنها برابر با 145 هزار نفر بود که قرار شد همه تحت پوشش قرار گیرند.
البته اخیرا علیرضا عسگریان معاون امور رفاهی وزیر تعاون در گفتگویی اعلام کرد: از 145 هزار کودکی که از سوی وزارت بهداشت و درمان به عنوان کودکان کم رشد معرفی شده بودند، 125 هزار در دهک درآمدی یک تا هفت قرار داشتند که مشمول دریافت یارانه مازاد شدند که برای کودکان دهک یک تا پنج به ازای هر کودک ماهانه یک میلیون تومان یارانه اضافه به سرپرست خانوار اختصاص مییابد و برای کودکان دو دهک 6 و 7 ماهانه 600 هزار تومان یارانه مازاد اختصاص مییابد که این رقم علاوه بر یارانه معیشتی ماهانه است که باید صرف خرید اقلام غذایی شود تا نمودار رشد کودک به وضعیت نرمال و طبیعی برگردد.
برای حل چالش سوء تغذیه، برنامه دیگری در دستور کار وزارت تعاون قرار گرفت و آن طرح امنیت غذایی مادران باردار و شیرده و کودکان(یسنا) بود.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون به جزئیات افزایش حمایت دولت از کودکان شیرخوار و مادران باردار هم پرداخت و گفت: 27 هزار مادر باردار و دارای کودک شیرخوار تا دو سال معرفی شدهاند که از این تعدا 22 هزار مادر مشمول یارانه مازاد قرار گرفته و علاوه بر یارانه معمولی معیشتی، ماهانه 400 هزار تومان به مادران دهک یک کمدرآمدی جامعه پرداخت میشود تا مواد موردنیاز مادر در ایام شیردهی تا دو سال در اختیار آنها قرار گیرد و به این ترتیب از سوءتغذیه مادر شیرده و کودک شیرخوار جلوگیری شود.
او افزود: این طرح در قدم اول در 8 استان اجرا میشود که از 27 هزار مادر معرفیشده تعداد 22 هزار مادر در دهک یک کمدرآمدی بودند و مشمول این طرح شدند.
منبع : تجارتنیوز
دیدگاهتان را بنویسید