به گزارش نخست نیوز :، سعید بیگی در نشست خبری امروز (چهارشنبه) با اشاره به موضوع ونکافهها و ساماندهی آنها در پایتخت، گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد این ونکافهها حدود ۲۰۰ عدد بود که برخی از آنها کانکس بودند و به صورت ماشینی نبودند و همین امر موجب گلایههای شهروندان بوده است.
وی افزود: بحث مدیریت و ساماندهی ونکافهها در این دوره از مدیریت شهری با تأکید شهردار تهران و البته با رعایت همه جوانب و موضوع کاسبی آنها در دستور کار قرار گرفت و ما نیز این مسئله را پیگیری کردیم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع شهر تهران با تأکید بر اینکه قطعا شهرداری تهران از ونکافههایی که از استانداردهای لازم به خوردار و موارد را رعایت کنند، حمایت خواهد کرد، گفت: ما مشکلی در این زمینه نداریم و با توجه به شرایط اقتصادی از آنها حمایت میکنیم اما آنها نیز موظفند موارد و استانداردهای اعلام شده را رعایت کنند.
وی ادامه داد: طی چند ماه گذشته گزارشاتی از سوی مردم مبنی بر تخلفهای گسترده از سوی ونکافهها از فروش اقلام خلاف، به شرکت ساماندهی اعلام شد؛ البته ناگفته نماند که بسیاری از کسانی که در ونکافهها کار میکنند انسانهای شریفی هستند اما در این میان افرادی نیز هستند که کارهای نامناسبی انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه اوایل سال ۱۴۰۱ اقدامات لازم برای صدور فعالیت ونکافهها در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: آنها موظف بودند بر اساس نرخ مصوب شورای شهر تهران مبلغی را به شهرداری تهران پرداخت کنند که بر اساس مصوبه شورای شهر تهران هر ونکافه برای هر متر مبلغ ۱۰ هزار تومان را پرداخت میکند.
مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر با اقداماتی که انجام شده از ۲۰۰ ونکافه ۳۸ ونکافه مجوز خود را دریافت کردهاند که این مجوز بر اساس ضوابط و مقررات و استانداردها است و پیشبینی میشود در روزهای آینده تعداد ونکافههای مجاز به ۵۹ ونکافه برسد.
بیگی تاکید کرد: در حال حاضر فرایند صدور مجوز به این شکل است که این افراد به شهرداریهای مناطق مراجعه و درخواست خود را ارائه و در ادامه این موضوع به شرکت ساماندهی ارجاع داده میشود و با توجه به محلهایی که از قبل در نظر گرفته شده، ونکافهها در این محلها مستقر میشوند.
وی با اشاره به اینکه در فرآیند ساماندهی ونکافهها اماکن، اصناف و بهداشت نیز پای کار آمدهاند، گفت: از ۲۰۰ ونکافهای که اشاره شد ۵۰ الی ۶۰ ونکافه نیز در قالب سوخت رسان سیار فعالیت میکردند که در این زمینه نیز تمهیداتی برای نظاممند کردن آنها با وزارت نفت انجام گرفت که در این خصوص نیز ۳۴ سوخت رسان سیار مجوز لازم را دریافت کردند و در حال حاضر ۹۰ ونکافه و سوخترسان در سطح شهر تهران فعال هستند.
مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع شهر تهران در پاسخ به این سؤال که آیا محدودیتی برای صدور ونکافهها وجود ندارد، گفت: در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد و افراد میتوانند از طریق شهرداریهای مناطق نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند. البته ما در فرآیند صدور مجوز ونکافهها خیلی از موارد را سختگیری نمیکنیم و در صورتی که درخواستکنندگان ونکافهها موضوعات اولیه را رعایت کنند، مجوز آنها را صادر میکنیم.
وی ادامه داد: مدت زمان مجوز ونکافهها هر سه ماه یک بار است و افراد میتوانند پس از این بازه زمانی، مجددا مراجعه و درخواست خود را مطرح و در نهایت مجوز دیگری را دریافت کنند. البته ما بنا داریم در آینده نزدیک و با توجه به مذاکراتی که با وزارت اقتصاد و سایر بخشها داشتهایم صدور مجوزها را از درگاه صدور ملی مجوزها انجام بدهیم که تا عملی شدن این طرح، همچنان صدور مجوز ونکافهها با مراجعه به شهرداریهای مناطق انجام میشود.
مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع شهر تهران افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که به صورت ویژه در دستور کار شرکت ساماندهی قرار دارد بحث ساماندهی وانتبارها در پایتخت است که بنا بر آمار ۲۳۰۰ وانت در شهر تهران فعال هستند که هیچکدام از اینها مجوز فعالیت ندارند و همین امر منجر به گلایه و نارضایتی شهروندان شده است.
بیگی ادامه داد: بنا بر بررسیهای انجام شده برخی از این وانتبارها که در معابر خیابان پارک شدهاند، اسکلت ماشین هستند و حتی موتور هم ندارند و ما اقدام به شناسایی این تعداد وانتبار کردهایم. همچنین افرادی شناسایی شدهاند که حداقل ۵۰ وانتبار در سطح شهر تهران دارند و فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه از ۲۳۰۰ وانتبار ۹۰۰ وانتبار مورد شکایت مردم قرار گرفتهاند، افزود: اطلاعات این افراد اخذ شده است و با هماهنگی با پلیس راهور برای آنها اخطار صادر میشود و مورد جرائم قرار میگیرد. زمینی را در نقاطی در شهر تهران فراهم میکنیم تا این افراد بتوانند کسب درآمد کنند؛ اما بر اساس قوانین و مقررات و در همین ارتباط طرحهای خوبی با اتحادیه باربران در حال آمادهسازی است.
بیگی به موضوع ساماندهی برخی از فعالیتها در بازار تهران اشاره کرد و گفت: این ساماندهی به تولیدکنندگان کفش بر میگردد که بیشتر در مناطق ۱۱ و ۱۲ مستقر هستند و از مواد قابل اشتغال برای تولیداتشان استفاده میکنند که به لحاظ ایمنی دچار چالش هستند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع شهر تهران تاکید کرد: سال گذشته شهرک صنعتی تهران برای تولیدکنندگان در زمینی ۱۱ هزار متری آماده شده است تا این افراد بتوانند پس از مقدمات کار به این شهرک نقل مکان بکنند.
وی افزود: تولیدکنندگان پوشک از دیگر مشاغلی هستند که باید برای آنها تمهیداتی در خارج از بازار در نظر گرفته شود که در همین ارتباط نیز با توجه به درخواست آنها قرار است در ۴ نقطه از تهران محلی برای آنها در نظر گرفته شود.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید