نخست نیوز : دکتر مهدی یاراحمدی خراسانی _این جمله را اهلفن متوجه میشوند و حس و حالش را درک میکنند.
اگر در میان یک روز بسیار سخت و پرکار بعد از یکی دو ساعت تلاش فراوان چنددقیقهای برای استراحت و بهاصطلاح «وقت چای» اختصاص دهید در ادامهی ساعتهای پیش روی روزانه میتوانید با حس و حال بهتر و انرژی بسیار بیشتر که حتما ذهنیت و کیفیت عملکرد بسیار بالاتری را نیز به همراه خواهد داشت زمان را سپری کنید.
اصولا انسان با ماشین فرق دارد؛ در فرایند یک مسیر طولانی و تلاش بیوقفه خسته میشود، تمرکزش کاهش مییابد، اشتباهاتش بیشتر میشود و اگر از خودش مراقبت نکند و بهاصطلاح وقت بازسازی فکر و انرژی را به خودش ندهد قطعاً از کیفیت و مطلوبیت زندگی او کاسته میشود. تازه این رسم شده است که میگویند انسان که ماشین نیست اگر بخواهید دقیقتر به این موضوع ورود کند حتی ماشین هم نمیتواند مستمر و بدون نگهداری، تعمیر، کالیبراسیون، روغنکاری و … تماموقت کار کند چه رسد به آدم و توان محدود او. البته آنچه ذکر شد تنها مثالی برای فعالیت در یک روز کاری است. اگر کمی دقیقتر و جامعتر به انسان و تواناییها و صلاحیتهای او نگاه کنید بهخوبی درخواهید یافت که کل زندگی نیز برای ما همین قاعده را دنبال میکند.
همواره باید در هیاهوی زندگی و بحبوحه فعالیتها و فرایندهای جاری و مستمر در فصول مختلف زندگی به خود وقت استراحت، بازسازی، تفکر و بررسی نتایج و اقدامات عملکرد خود را بدهیم. در غیر این صورت ممکن است از سر غفلت در یک مسیر اشتباه قرار بگیریم و تخت گاز از هدفها و موفقیتهای خود دور شویم.
اگر بخواهیم مصادیق اصطلاح «وقت چای» را برای زندگی در نظر بگیریم باید به مواردی همچون؛ ورزش، عبادت، تفریح با خانواده و دوستان، صلهرحم، در نظر گرفتن زمانهای فراغت و تفکر و … اشارهکنیم.
هر یک از این موارد حال ما را بهتر میکند، در مسیر سالمسازی جسم و ذهن ما را یاری میرساند و سبب ارتقا سطح عملکرد و مطلوبیت زندگی میشود. اگر بخواهیم به این امر نگاه علمی نیز داشته باشیم باید از کلیدواژه «توازن کار وزندگی» کمک بگیریم. توازن میان کار وزندگی مفهومی است که توصیفکننده تقسیمبندی زمان و انرژی برای انجام مسوولیتهای کاری و رسیدگی به امور روزمره میباشد. دستیابی به توازن میان کار وزندگی یکی از چالشهای بزرگ در زندگی این روزهای افراد و بازار کار است.
چرا در عصر جدید مشغله افراد بسیار بیشتر شده است و باید بتوانند در کنار انجام مسوولیتهای کاری وقتی را هم برای خانواده، دوستان، تقویت روح، رشد شخصیتی، خود مراقبتی و دیگر فعالیتهای شخصی هم بگذارند. ایجاد توازن در کل زندگی مقولهای پسندیده و محترم است که میتواند رضایتمندی انسان و اطرافیانش از زندگی متعادل و سالم را به همراه داشته باشد.
گاهی انسان چنان غرق جریانهای کاری میشود که بهکلی فراموش میکند به دنبال چه هدفی میدود و از زندگی چه چیزی میخواهد. ممکن است بعد از گذشت سالهای به یکباره متوجه شود که چه ظلمی به خویشتن و خانوادهاش کرده است. باید آگاهانه و هوشمندانه زندگی کنیم و هر چیزی را در جای خودش و به میزان متعادل مدنظر داشته باشیم در غیر این صورت در سنین بالا جز حسرت و ناکامی چیزی نصیب ما نمیشود.
دیدگاهتان را بنویسید