×
×
جدیدترین‌‌ها

نمره یا تراز، چالش قانون تسهیل! 

  • کد نوشته: 65455
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • شاید اگر قرار باشد شما هم وارد چرخه آزمون وکالت شوید، پس از مشخص کردن منابع یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایتان نحوه محاسبه نمره قبولی است.
    نمره یا تراز، چالش قانون تسهیل! 

    نخست نیوز :  آزمونی که با تصویب قانون تسهیل شکل و شمایل جدیدی به خود گرفته است. با اجرایی شدن قانون تسهیل به‌نوعی تعداد پذیرفته‌شدگان افزایش‌یافته و حالا پس از گذشت یک دوره برگزاری آزمون‌های وکالت توسط کانون‌های وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه همچنان چالش‌های متعددی وجود دارد.

    یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که هم‌اکنون در نحوه محاسبه قبولی در آزمون وکالت وجود دارد، محاسبه تراز و مقایسه آن با نمره است. اینکه کدام ملاک برای قبولی در آزمون‌های وکالت خواهد بود و کدام مورد می‌تواند شرایط بهتری را برای کانون‌های وکلا به همراه داشته باشد.

    این چالش در خصوص ملاک قرار دادن تراز یا نمره پس از مصوبه مجلس در خصوص قانون تسهیل بود که در آن ملاک را نمره قرار داده بود و همین موضوع باعث شده بود که عده‌ای به این فکر فرو بروند که قانون تسهیل نمی‌تواند خروجی مناسبی را داشته باشد. هرچند در این میان هم مسوولان قوه قضاییه، هم مدیران اسکودا و دیگر نهادهای مرتبط با وکالت نیز بر این عقیده بودند که بایستی که ملاک نمره مدنظر قرار بگیرد و این موضوع در جزییات مصوبه مجلس مدنظر قرارگرفته است، اما مجلس با پافشاری بر این موضوع که آنچه مدنظر بوده است مبحث تراز بوده از اجرای قانون بر اساس ملاک نمره جلوگیری کرد. در پایان نیز مجلس متن طرح دوفوریتی استفساریه مواد (۳) و (۴) و (۵) قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار را به تصویب رساند. در این استفساریه این موضوع مطرح‌شده است که : «آیا منظور از عبارت امتیاز میانگین نمرات در مواد ( ۳ ) ( ۴ ) و (۵) قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار مصوب ۲۴ / ۱۲ / ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی امتیاز میانگین وزنی نمرات تراز شده می‌باشد که طبق استانداردهای آزمون‌های سراسری و بر اساس روال معمول سازمان سنجش محاسبه می‌شود؟ پاسخ: «بله». بر همین اساس قائله موضوع ملاک قبولی تراز یا نمره به پایان رسید و پذیرفته‌شدگان دو آزمون کانون‌های وکلا و مرکز وکلا بر اساس معیار تراز اعلام شدند.

    اما حال این سوال مطرح می‌شود که این محاسبه نمره و تراز به‌صورت منطقه‌ای مدنظر قرارگرفته یا به‌صورت ملی اعمال‌شده است. چالشی که بررسی آن می‌تواند اجرای قانون تسهیل را در برخی از مناطق کشور دچار چالش جدی کند و عملا این مراکز نتوانند تعداد دانش‌آموخته بیشتری را جذب کنند. در آزمون سال 1401 تعداد قبولی‌های آزمون وکالت در برخی از مراکز استان‌ها افزایش یافت و در برخی از مراکز دیگر باوجود اعمال قانون تسهیل تعداد پذیرفته‌شدگان به‌شدت کاهش یافت.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>
    برچسب ها آزمون وکالت

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *