به گزارش نخست نیوز ، مسئولان و سازمان های مربوطه روش های گوناگونی را برای حمایت از پلتفرم های داخلی مانند وام های پنج میلیارد تومانی، پهنای باند مناسب، ارائه فضای هم مکانی به صورت رایگان و تعرفه مصرف دیتا به یک سوم تعرفه اینترنت کاهش یافت درنظرگرفتند، اما در دولت سیزدهم توجه به پلترفم های داخلی بیش از گذشته انجام شد به گونه ای که برای کسب و کارهایی که اواخر شهریورماه به دلیل ایجاد محدودیت برای برخی پلتفرم های خارجی زیان دیده بودند بسته حمایتی ویژه ای درنظر گرفته شد. آیین نامه حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال ۱۰ آبان با حضور عیسی زارع پور-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- و جمعی از مسئولان این وزارتخانه برگزار شد.
آیین نامه مذکور ۱۴ ماده و ۳۰ نوع حمایت دولتی را برای کسب و کارهای اینترنتی شامل می شود. در این آیین نامه تسهیلات بسیار خوبی در بخشهای گوناگون پیش بینی شده است که به اعتقاد وزیر ارتباطات گام بسیار بزرگ و بلندی برای حمایت کسب و کارهای اینترنتی است که اگر این مصوبه به شکل کامل اجرا شود، حتما اتفاق بزرگی در کشور خواهد افتاد. صرف نظر از اینکه در ادامه برای دو پلتفرم خارجی چه اتفاقی رخ میدهد این مسیر دنبال میشود.
دولت حامی کسب وکارهای اینترنتی است و حتما این مسیر را دنبال خواهد کرد، اما آنچه که اهمیت دارد این است که اجرای آیین نامه نیازمند عزم ملی است؛ یعنی همه دستگاههایی که نامشان در این آیین نامه آمده باید پای کار بیایند. در بخش خدمات متنوع پرداخت این آیین نامه گفته شده، کاربرانی که در پلتفرمهای داخلی فعالیت کنند، از مزایایی چون امکان راهاندازی حساب امانی، خرید اعتباری از سکوهای مشمول، پرداخت مستقیم، راه اندازی کیف پول، فراهم کردن درگاه پرداخت برای سکوهای مشمول توسط بانک مرکزی و امکان استفاده از رمز ریال درصورت راه اندازی استفاده کنند.
در بخش اعتبار بخشی به کسب و کارهای اینترنتی و کاربران این امکان وجود دارد که به سکوها و کسب و کارهای احراز هویت شده، نشان ویژه یا تیک ویژه کسب و کار اعطا شود یا برای عموم کاربران امکان اخذ نشان اعتبار شده (تیک آبی) فراهم شود. معافیت مالیاتی در بخش حمایت های تبلیغاتی از سکوها و کسب و کارهای مشمول اعلام شده کاربرانی که در پلتفرم های داخلی فعالیت می کنند از مزایایی مانند تخفیف حداکثری در هزینه تبلیغات در دستگاههای دولتی، فراهم کردن زمینه تبلیغ و معرفی سکوها توسط دستگاههای دولتی، تخفیف حداکثری تبلیغات در صدا و سیما، برنامه سازی برای معرفی کسب و کارها جهت جذب دنبال کننده، اختصاص بسته ویژه تبلیغات پیامکی به کسب و کارهای مشمول، ارائه بسته های تبلیغاتی رایگان توسط پلتفرمهای تأیید شده جهت جذب دنبال کننده برای کسب و کارها و ممنوعیت تبلیغ سکوهای خارجی در برنامههای صدا و سیما برخوردارند.
در بخشی دیگر این آیین نامه به سکوهای مشمول و تأیید شده تخفیفی هم در حوزه خدمات پستی ارائه می شود که کاربران کسب و کارهای دیجتال می توانند از آن استفاده کنند. اما برای کاربرانی که در پلتفرمهای داخلی فعالیت کنند، حمایتهای ویژه ای در زمینه مالیاتی درنظر گرفته شده است که میتوان به مواردی مانند معافیت مالیاتی تا سقف حدود دو میلیارد تومان درآمد در سال برای کسب و کارهایی که فاقد سابقه مالیاتی هستند، تخفیف مالیاتی برای کسب و کارهای دارای پرونده مالیاتی و قبول هزینه های راه اندازی و توسعه کسب و کار و سکوهای مشمول به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی، اشاره کرد. در ابتدا جزئیاتی از این طرح گفته نشده بود اما در لایحه بودجه سال آینده هم بخشی به این موضوع اختصاص یافت و در نهایت ششم اسفند نمایندگان مجلس در جلسه علنی، بندهای (ط) تبصره ۶ در بخش درآمدی را تصویب کردند؛ بنابراین با تصویب مجلس درآمد برخی از کسب و کارهای اشخاص حقیقی در پلتفرم های داخلی مشمول نرخ صفر مالیاتی میشود.
از سوی دیگر کسب و کارهای دیجیتال با ثبت نام در پلتفرمهای داخلی مجوز فعالیت را دریافت می کنند؛ ثبت نام هم آنلاین و برخط است و احتمالا چند قلم اطلاعات درگاه ملی مجوز می خواهد که باید دریافت کنند و درصورت بارگذاری اطلاعات مجوز را دریافت می کنند.
استقرار پلتفرمهای داخلی در پارکهای علم و فناوری
حفظ حریم خصوصی کسب و کارها و کاربران از دیگر حمایتهای درنظر گرفته شده در این آیین نامه است که گفته شده دادههای کاربران در سکوهای مشمول جزو اسرار تجاری بوده و با متخلفان برخورد قانونی میشود. در بخش ارائه خدمات دولتی در سکوها نیز اعلام شده طی یک برنامه زمانبندی شده و به مرور خدمات دولتی از طریق سکوها به مردم ارائه خواهد شد.
همچنین در این آییننامه حمایت ویژهای برای سکوها مشمول درنظرگرفته شده و آنها میتوانند از مزایای قانونی حضور در پارکهای علم وفناوری برخوردار شوند. در واقع به منظور حمایت و برخورداری سکوها از مزایای استقرار در پارکهای علم و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است شرایط پذیرش و استقرار دفتر های اصلی و شعب پلتفرم های مشمول را در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات یا شعب استانی آن فراهم کند.
۲۷ آذر سال گذشته هم از سامانه و مرکز تماس حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال با حضور معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات رونمایی شد و این سامانه قرار است که از یکسو بیانگر ظرفیتهای موجود در سکوهای داخلی باشد. گفتنی است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صاحبان کسب و کارهای فعال در فضای مجازی و کاربران آنها اطمینان داد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر دستگاههای دارای تکلیف در این طرح، تمام تلاش خود را در اجرای هرچه بهتر و دقیق تر این آیین نامه به کار خواهند بست.
دیدگاهتان را بنویسید