×
×
جدیدترین‌‌ها

اقدام فوری در مواجهه با التهاب آپاندیس

  • کد نوشته: 57644
  • ۳۰ دی ۱۴۰۱
  • « سید امیر منصور رضادوست»، فوق تخصص گوارش و کبد درباره اهمیت شناسایی و درمان به موقع این بیماری اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار داده است که در مطب زیر آن را می خوانید.
    اقدام فوری در مواجهه با التهاب آپاندیس

     

    زنگ خطر آپاندیس کی به صدا در می آید؟

    نخست نیوز : آزاده جلالوند – هیچ کسی را سراغ نداریم که حتی یک بار هم دل درد نگرفته باشد و با چهره مادربزرگش که از سمت آشپزخانه با یک لیوان پر از عرقیجات و دمنوش های مختلف بیرون می آید، مواجه نشده باشد. اما بعضی وقت ها قضیه به یک لیوان دمنوش ختم نمی شود و کار به جاهای باریک می کشد. متاسفانه خیلی ها شکم درد را ساده می پندارند و در این شرایط عواقب ناگواری همچون مرگ را برای خود رقم میزند. این درد شدید که با گذشت زمان از میزان آن کاسته نمی شود درد آپاندیسیت یا همان التهاب آپاندیس است. « سید امیر منصور رضادوست»، فوق تخصص گوارش و کبد درباره اهمیت شناسایی و درمان به موقع این بیماری اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار داده است که در مطب زیر آن را می خوانید.

    چطور درد آپاندیس را بشناسیم؟

    شاید با خواندن ابتدای این مطلب کمی ترسیده باشید اما چنین ترسی برای شما خوب است؛ چون باعث می شود به دردهای شکمی بی تفاوت نباشید و سریعا به پزشک مراجعه و از خطرات احتمالی بعدی جلوگیری کنید. برای تشخیص التهاب آپاندیس باید این نکته را بخاطر بسپارید که درد معمولا در معده و وسط شکم شروع می شود و سپس به سمت راست و پایین شکم شما حرکت می کند. چنین دردی به همراه گرفتی عضلانی بسیار شدید همراه است و کاملا غیر معمولی خواهد بود. حتی ممکن است در حدود 10 تا 12 ساعت طول بکشد و بدون وقفه قطع نشود. از علامت های مهم التهاب آپاندیس زیاد شدن شدت درد و غیر قابل تحمل بودن آن برای فرد مبتلا است. علاوه بر این حالت تهوع و استفراغ از مواردی است که نباید از آنها چشم پوشی کرد. بعد از آن نوبت به کاهش اشتها می رسد و افرادی که دچار آپاندیسیت می شوند دچار کمبود انرژی و بی حالی نیز هستند. همچنین فرد می تواند علائمی چون تب، سختی در خروج ادرار، عدم توانایی خارج کردن باد شکم، و دردی که در زمان راه رفتن، سرفه و عطسه تشدید می شود، را نیز تجربه کند. لازم به ذکر است در 40 درصد بیماران علائم بیماری مشخص نیست و با تاخیر در مراجعه به پزشک اقدامات درمانی و عمل جراحی به تاخیر می افتد. البته برای شناسایی این بیماری در برخی موارد می توان با گرفتن آزمایش خون، از بالا رفتن گلبول های سفید خون با خبر شد؛ اما این مورد مبنای دقیقی برای شناسایی التهاب آپاندیس نیست.

    قصه آپاندیسیت از کجا شروع می شود؟

    آپاندیسیت هم مثل برخی از بیماری ها علت مشخصی ندارد اما احتمال دارد برخی از موارد در ابتلا به این بیماری بی تاثیر نباشند. به عنوان نمونه بیماری های التهابی روده، تومورها، غذایی که خوب هضم نشوند، التهاب غدد لنفاوی، مدفوعی که به حالت سنگ در آمده است، انگل ها، ویروس ها و باکتری ها، در واقع هر بیماری که به نحوی به انسداد دهانه آپاندیس منجر شود، ممکن است در بروز آپاندیسیت حاد نقشی داشته باشد. این اتفاق به این دلیل می افتد که میکروب های طبیعی موجود در روده با بسته شدن دهانه آپاندیس شروع به تکثیر و ازدیاد می کنند و باعث آپاندیسیت حاد خواهند شد. لازم به ذکر است در نیمی از بیمارانی که دچار آپاندیسیت حاد هستند، آپاندیس آنها نیز سوراخ خواهد شد. این موضوع یکی از دلایلی است که باعث مراجعه اورژانسی بیماران به بیمارستان شده و این افراد سریعا مورد عمل جراحی قرار می گیرند. این اتفاق بیشتر برای افرادی که کمتر از 30 سال دارند رخ می دهد ولی احتمال دارد در سنین بالاتر نیز چنین مواردی دیده شود.

    وقتی بیماری این عضو کوچک با اهمیت می شود!

    همان طور که قبلا اشاره شد یکی از مهم ترین مواردی که در درمان آپاندیسیت مهم است تشخیص درست و به موقع است. حال چرا چنین موضوعی حائز اهمیت است، برای دانستن این موضوع باید به صورت مختصر به ماهیت آپاندیس بپردازیم. این عضو لوله باریک و کوچکی است که با مسدود شدن و عفونت آپاندیس، محتویات آن به راحتی وارد حفره شکمی شده و باعث گسترش عفونت در بدن بیمار می شود. اگر آپاندیسیت جراحی نشود احتمال مرگ و میر در فرد مبتلا بالا خواهد رفت. باید این نکته را یادآور شد که در سنین بالای 65 سال و سنین زیر 5 سال عوارض این بیماری بیشتر خواهد بود. برای همین موضوع شناسایی این بیماری به مهارت بالای پزشک بستگی دارد. مخصوصا در کودکان که این مسئله اصلا آسان نیست و اغلب با سایر بیماری های دیگر دستگاه گوارش و یا بیماری های ویروسی اشتباه گرفته می شود. یکی از روش هایی که پزشک در معاینه فرد مراجعه کننده انجام می دهد لمس فیزیکی محل است. با قطع فشار نه تنها درد کمتر نمی شود بلکه فرد درد بیشتری را نیز احساس می کند. به همین دلیل پزشک به وجود بیماری آپاندیسیت مشکوک می شود و درخواست انجام سونوگرافی و سی. تی. اسکن را خواهد داد.

    در مواجهه با التهاب آپاندیس چه کاری نباید کرد؟

    وقتی با درد آپاندیس روبرو شدید علاوه بر حرکت به سمت مراکز درمانی باید از مسکن های تسکین دهنده درد استفاده نکنید! در چنین شرایطی کاهش درد باعث اختلال در تشخیص بیماری می شود و عدم تشخیص سریع بیماری می تواند جان بیمار را تهدید کند. یکی از موارد دیگری که کاملا وقت تلف کردن محسوب می شود، گذاشتن کیسه آب روی شکم فرد بیمار است و این کار هیچ تاثیری بر روی بیماری فرد نخواهد داشت. حتی نوشیدن دمنوش ها و عرقیجات گیاهی نیز نمی تواند به کاهش درد شما کمکی کنند و در برخی موارد حتی شرایط بیمار را بدتر می کنند. پس در مواجهه با چنین دردی فورا به بیمارستان بروید تا هرچه سریع تر اقدامات حیاتی و لازم برای شما انجام شوند. تنها درمان این بیماری با تشخیص و نظر پزشک متخصص، جراحی و برداشتن آپاندیس است. برخی از افراد فکر می کنند که برداشتن آپاندیس در آینده برای آنها ایجاد مشکلاتی خواهد کرد، اما این باور کاملا نادرست بوده و حتی عدم درمان می تواند منجر به مرگ شد.

     

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *