×
×
جدیدترین‌‌ها

رویکرد نخست‌وزیر انگلیس نسبت به ایران

  • کد نوشته: 51982
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۱
  • یک کارشناس مسایل بین‌الملل درباره رویکرد نخست‌وزیر جدید بریتانیا به ایران تصریح کرد: موضع ریشی سوناک به مواضع بوریس جانسون که نسبت به ایران تا حدی نرم‌تر بود، نزدیک است.
    رویکرد نخست‌وزیر انگلیس نسبت به ایران

    نخست نیوز : عبدالرضا فرجی‌راد با اشاره به انتخاب ریشی سوناک به عنوان نخست‌وزیر جدید بریتانیا گفت: ریشی سوناک وزیر اقتصاد در دولت قبل بوده است و توانایی برنامه‌ریزی اقتصادی اش بهتر از خانم تراس است و طبیعی است که در حزب فعال‌تر، شناخته‌تر و کارآتر بوده است و فکر می‌کنم وضعیت و برنامه‌ریزی او به این که بتواند تا حدودی وضعیت را جمع کند منجر شود.

    وی ادامه داد: خانم تراس اشتباهات اقتصادی داشت اما مهم‌ترین آن این بود که گفت مالیات را پایین می آورم اما موفق به این کار نشد و خودش احساس کرد که دیگر نمی‌تواند وضعیت ایجاد شده را جمع کند و کشور بیش از این دچار بحران می‌شود و بهتر است استعفا دهد به هر حال این تحلیل وجود داشت که اگر الان استعفا ندهد چند ماه آینده باید استعفا دهد چرا که با نزدیک شدن به زمستان و مشکلات ناشی از انرژی و تورم وضعیت بدتر خواهد شد البته در دنیای سیاست هم می‌گویند خانم تراس یک صداقتی داشته است که خیلی زود استعفا داده است.

    این کارشناس مسایل بین‌الملل درباره تاثیر تحولات سیاسی و انتخاباتی بریتانیا بر مساله اوکراین گفت: طبیعی است سیاست انگلیس همراه با سیاست آمریکاست و آنها با هم هماهنگ هستند. از این رو اینکه ریشی سوناک باشد یا خانم تراس در این حوزه خیلی تفاوت نمی‌کند.

    فرجی راد درباره روابط سوناک با اتحادیه اروپا اظهار کرد: سوناک فردی بوده است که خروج از اتحادیه اروپا را مطرح کرد و به جانسون کمک کرد که این طرح را اجرایی کند از این رو نه به اتحادیه اروپا برمی‌گردد و نه امتیاز خاصی به اتحادیه خواهد داد. او راست‌گرا و طرفدار اسراییل است. سوناک بارها تلاش کرده است که بریتانیا سفارتش را به بیت المقدس ببرد.

    وی درباره رویکرد نخست‌وزیر جدید بریتانیا به ایران تصریح کرد: موضعش درباره ایران با بوریس جانسون نزدیک است که نسبت به ایران تا حدی مواضع نرم داشت اما به نظرم احتمالا سوناک مواضع تندتری درباره ایران و برجام بگیرد.

    فرجی‌راد با بیان‌ اینکه روی کار آمدن سوناک برای بریتانیا از نظر سیاسی و اقتصادی مثبت‌تر از خانم تراس خواهد بود افزود: این به معنای آن نیست که با آمدن او مشکلات بریتانیا به کلی حل شود. خودش هم در سخنرانی‌اش اعلام کرد، ما وضعیت سختی در پیش داریم و همه باید در این مسیر کمک کنند اما مشکل بریتانیا در سه یا چهار ماه حل نمی‌شود. فکر می‌کنم اگر زمستان را بتوانند بگذرانند می‌توانند روند را کنترل کنند.

    این کارشناس مسایل بین‌الملل درباره تلاش فرانسه برای آوردن آمریکا بر سر میز مذاکره حل و فصل بحران اوکراین و رویکرد بریتانیا در این شرایط به این درخواست اظهار کرد: سیاست انگلیس و آمریکا یکی است، اگر اختلاف سلیقه کوچکی هم باشد در نهایت با هم هماهنگ می شوند. در حال حاضر رهبری اروپا را فرانسه دارد. فرانسه به طور کلی این دیدگاه را دارد که با توجه به کاهش توان و قدرت روس‌ها در جنگ و در حالی که نیروهای اوکراینی در حال تهاجم به خرسون هستند، زمان خوبی برای صلح و گفت‌وگو است. مکرون قبلا هم گفته بود که انتظار نداشته باشید روسیه کریمه را پس دهد یا دست از مناطق شرقی بردارد.

    وی ادامه داد: درست است مکرون می گوید مذاکره کنیم اما ته ذهنش این است که ابتدا مذاکره و آتش بس اعلام شود، چون اروپا بیش از همه جا دچار مشکل شده است آنها با اعلام آتش بس می‌خواهند ابتدا اقتصاد ثبات بگیرد و از حالت امنیتی خارج شود تا بتوانند به حل مشکلات بزرگ ایجاد شده در اقتصادشان بپردازند.

    منبع: ایسنا
    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *