به گزارش نخست نیوز ، معین الدین سعیدی در مورد بحران آب در ایران گفت: یک ماه پس از حضور در مجلس شورای اسلامی عرض کردم که اگر تجدیدنظر در حکمرانی آب صورت نگیرد، بحران آب بدل به فجایع امنیتی میشود. به هر حال کشور ما در منطقه گرم و خشک قرار دارد و طبیعتا برنامه ریزی ما باید متناسب با این منطقه باشد.
نماینده مردم چابهار گفت: میزان بارشهای سالیانه ما کمتر و کمتر میشود. بر این مبنا برتری نگاه سیاسی در اجرای پروژههای انتقال آب میتواند وضعیت ما را بحرانیتر کند. پروژههای انتقال آب باید زیرساخت کارشناسی داشته و جوانب زیست محیطی مختلف پیش از اجرا سنجیده شود.
ضروت توجه بیشتر به دیپلماسی آب
نماینده مردم چابهار در مجلس با اشاره به بحران آب در اهواز و مسئله اخیر استان اصفهان گفت: دیپلماسی آب باید از طرف مسئولان ذی ربط یعنی وزارت امور خارجه و نیرو جدی گرفته شود. سهم ما در منابع مشترک آبی با کشورهای دیگر باید بیش از پیش جدی گرفته شود.
سعیدی با استناد به برنامه ششم توسعه، به ضرورت توسعه آبشیرین کنها اشاره کرد و تأکید کرد: در ماه ۳۶ قانون برنامه ششم توسعه این مهم پیشبینی شده است. اگر دیر بجنبیم، اتفاقی که در اصفهان افتاد به زودی به دیگر شهرها سرایت خواهد کرد. انتقال نباید از یک منبع ناپایدار مثل زاینده رود صورت بگیرد. انتقال آب از اقیانوس و دریا با رعایت جوانب محیط زیستی میتواند تنش آبی را کاهش دهد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: انتقال آب از زاینده رود، انتقال منبع آب یک استان به استان دیگر بود. طبیعی است که مردم بالادست زاینده رود احساس محرومیت میکنند. توجه ما باید به انتقال آب از اقیانوس باشد. در عین حال هر پروژه انتقال آب، ملاحظات فنی و محیطی دقیقی دارد که باید توسط کارشناسان با موشکافی بررسی شود.
دیدگاهتان را بنویسید