به گزارش نخست نیوز، چندین سال است ویروسی در بین ما شیوع پیدا کرده که هر قدر هم برای ندیدن و انکارش تلاش کنیم، این ویروس وجود دارد و هر روز به بدن فرد جدید منتقل میشود؛ اچپیوی یا همان پاپیلومای انسانی که باعث تبخال و زگیل تناسلی شده و در صورت درمان نشدن، منجر به سرطان دهانه رحم میشود. ویروس اچپیوی در دسته بیماریهای مقاربتی شناخته میشود که به دلیل شیوع گسترده و روزافزون آن، حتی در بین نوجوانان۱۷.۱۸ساله هم دیده شده است؛ البته تاکنون هیچ بررسی دقیقی در مورد میزان شیوع، درصد ابتلا در زنان و مردان و همچنین سن مبتلایان انجام نشده و آمار رسمیای در ایران اعلام نشده است.
حتی با پیگیریهای متعدد از مسوولان فعلی و سابق وزارت بهداشت، همچنین پزشکان و متخصصان هم این موضوع تایید شد که هیچ عدد و رقم و بررسی رسمی و دقیقی درباره میزان ابتلا به ویروس اچپیوی وجود ندارد. فقط، تمام افرادی که در پیگیریها با خبرنگار روزنامه گفتوگو کردند، بر این موضوع توافق داشتند که «با توجه به شواهد و معاینات بالینی، میزان ابتلا به این ویروس بسیار افزایش یافته و روزبهروز هم در حال بیشتر شدن است و سن ابتلا به آن هم کاهش پیدا کرده است.»
«مینو محرز» متخصص بیماریهای عفونی، عضو فرهنگستان پزشکی ایران و رییس پیشین مرکز تحقیقات ایدز در مورد افزایش میزان شیوع و کاهش سن ابتلا به ویروس اچپیوی میگوید: «از آنجا که مبتلایان به ویروس اچپیوی، نیاز به بستریشدن ندارند، نمیتوان عدد دقیقی درمورد میزان ابتلا گفت؛ در واقع بیماران در جایی ثبت نشدهاند.
همچنین تا امروز هیچ مطالعه دقیقی در مورد آمار ابتلا انجام نشده، اما بر اساس مشاهدات بالینی میتوانم بگویم که میزان شیوع سویههای این ویروس به شدت افزایش پیدا کرده و حتی سن ابتلا بسیار کاهش پیدا کرده و د ر بین بیماران، نوجوانان ۱۷.۱۸ساله هم هستند.»
یکی از مواردی که مانع آگاهیبخشی و پیشگیری از ابتلا به ویروس اچپیوی میشود، راه انتقال آن است که بهطور عمده از طریق تماس جنسی صورت میگیرد؛ همین موضوع جزییات و اطلاعات درمورد این ویروس را رازی مگو کرده که تا امروز، مسوولان در حوزه آموزش و سلامت را به انکار آن واداشته است. حتی در مورد واکسن اچپیوی یا همان گارداسیل هم، همین ملاحظات، مانعی بزرگ ایجاد کرده تا جایی که تا امروز، همگانی کردن واکسیناسیون را امری غیرضروری و ترویج دهنده روابط غیراخلاقی تلقی میکنند.
به گفته محرز، واکسیناسیون همگانی اچپیوی بسیار ضروری است و بر خلاف آنچه به اشتباه رواج پیدا کرده که واکسن باعث ایجاد عوارضی مانند مشکلات نازایی و… میشود، واکسیناسیون در بیماریهای عفونی امر ضروری و حیاتی است. او درباره مطالبات پیرامون واکسیناسیون این بیماری میگوید: «پیش از این تمام تلاشها در مورد واکسن اچپیوی بینتیجه مانده بود؛ چرا که مسوولان بر این باور بودند که انجام واکسیناسیون، مقرونبهصرفه نیست و ضرورتی ندارد که همگانی شود. اما با توجه به افزایش شیوع آن که نهتنها جسم بیمار را درگیر میکند که حتی باعث ایجاد مشکلات شدید اجتماعی و خانوادگی میشود، لازم است در بحث همگانی کردن واکسن اچپیوی بازنگری شود که امیدواریم مدیران جدید وزارت بهداشت، این موضوع را جدی بگیرند.»
اطلاع رسانی در این زمینه صفر است
نکته مهم دیگر، محدودیتهای رسمی برای آگاهیبخشی در مورد ویروس اچپیوی، نحوه انتقال و راههای پیشگیری از ابتلا به آن است. یعنی در رسانههای ملی و نظام آموزشی کشور، تاکنون هیچ اطلاعرسانی و آموزش رسمیای ارائه نشده و همین موضوع راه را برای برخی سودجویان و افراد غیرمتخصص باز کرده تا با سوءاستفاده از ناآگاهی جامعه، توضیحات و اطلاعات نادرست در فضای مجازی منتشر کنند یا به درمانهای غیرعلمی و بیاثر و گاه خطرناک در این حوزه بپردازند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این باره میگوید: «به دلیلعدم آگاهیبخشی، وسواس و نگرانی در میان مردم به خصوص جوانها ایجاد شده و ناچارند اطلاعات لازم را در زمینه این بیماری، از طریق جستوجوهای اینترنتی به دست بیاورند. از طرفی، از آنجا که تماس جنسی یکی از راههای مهم و اصلی انتقال ویروس اچپیوی است، صحبت کردن در مورد آن به راحتی امکانپذیر نیست. زمانی که رسانههای رسمی با نگرانی از ترویج روابط غیراخلاقی، اجازه آگاهیبخشی در این موارد را ندارند، خانوادهها هم یا صحبت نمیکنند یا اطلاعات کافی ندارند، چگونه میخواهیم جامعه را از شیوع چنین ویروس و خطرات آن آگاه کنیم و راههای پیشگیری را آموزش بدهیم؟»
منبع فرارو
دیدگاهتان را بنویسید