یک فوق تخصص گوارش مصرف سیگار، الکل و قرص هایی از جمله ژلوفن را عامل ایجاد و تشدید زخم معده خواند.
همایون واحدی فوق تخصص گوارش در گفتگو با گشت و گذار در رابطه با شایع ترین عوامل ایجاد زخم معده گفت: مهمترین دلیل ایجاد زخم معده یا بهطور شایع تر زخم اثنی عشر، میکروب معده است که از طریق آب یا غذای آلوده وارد بدن میشود.
واحدی مصرف مشروبات الکلی را عامل دیگر زخم معده خواند و عنوان کرد: به علاوه مصرف سیگار نیز از علل عمده ابتلا به این بیماری است.
وی استفاده از برخی داروها از جمله قرص های ضد التهابی را از دیگر عوامل زخم اثنی عشر دانست و تصریح کرد: مصرف قرص هایی همچون ژلوفن و دیکلوفناک نیز موجب التهاب، ایجاد و تشدید زخم معده می شود.
این متخصص گوارش اظهار کرد: برخی بیماری ها نیز از جمله بیماری های ریوی، خونی و التهابی موجب بروز زخم معده خواهند شد.
واحدی همچنین ایجاد زخم معده یا اثنی عشر را در مردان شایع تر از زنان دانست.
وی برای پیشگیری از این بیماری توصیه کرد: بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده از مصرف سیگار، الکل و غذاهای پر حجم امتناع شود.
وی احساس درد در سر دل را یکی از علائم این بیماری خواند و اضافه کرد: بسیاری از بیماران این درد را داشته و این نشانه با مصرف غذا یا استفاده از داروهایی همچون شربت معده برای ساعتی رفع میشود.
این متخصص گوارش با بیان اینکه در افراد بالای ۴۵ سال علائمی از جمله لاغری و مصرف سیگار هشدار از زخم معده میدهد، تصریح کرد: برای درمان این دسته از بیماران با توجه به شرایط سنی آنان، آندوسکوپی و مصرف دارو می تواند موثر باشد.
واحدی با اشاره به درمان افراد با سن پایین تر، ابراز داشت: در افراد جوان تر در صورت نبود علائم شدید یا خون ریزی غیر طبیعی معده، می توان با دارو و تست های پزشکی بیمار را درمان کرد.
دیدگاهتان را بنویسید