به گزارش نخست نیوز؛
کف مطلوب غلظت ید در ادرار مادر باردار ۱۵۰ میکروگرم و در کودکان ۸ تا ۱۱ ساله، ۱۰۰ میکروگرم در دسی لیتر است اما بررسیهای وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ نشان داد که میانه غلظت ید ادرارمادران باردار در ۲۳ استان، کمتر از ۱۵۰ است و در کل کشور به عدد ۱۲۸ کاهش یافته است.
به گزارش اعتماد، نتایج این بررسی نشان میدهد که اگرچه در سال ۱۴۰۲ میانه غلظت ید ادرار کودکان ۸ تا ۱۱ساله در ۳۰ استان کشور از کف مطلوب (۱۰۰) بالاتر بوده و به عدد ۱۳۳ رسیده ولی این میانه هم در مقایسه با سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۳ کاهش شدیدی دارد. کمبود ید در گروههای سنی مختلف، تاثیرات متفاوت دارد ولی در مادران باردار، نوزادان و گروه سنی ۸ تا ۱۱ سال، به مرده زایی، سقط مکرر، اختلال رشد، ناشنوایی و اختلال گفتاری، عقبماندگی ذهنی، کاهش ضریب هوشی، کوتاه قدی، اختلالات تکامل و اختلالات تولید مثل و باروری منجر میشود.
حال خوب مادران باردار فقط در ۸ استان کشور
طبق نتایج این بررسی، در سال ۱۴۰۲ میانه غلظت ید ادرار مادران باردار فقط در ۸ استان گلستان، مرکزی، همدان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی و یزد بالاتر از کف مطلوب و بین ۱۵۱ (گلستان) تا ۱۹۱ (یزد) بوده اما استانهای قم با عدد ۱۰۲، سیستان وبلوچستان و آذربایجان غربی با عدد ۱۰۳ و آذربایجان شرقی با عدد ۱۰۸، بدترین وضعیت را دارند و ۵ استان با میانه ۱۱۰ تا ۱۱۸ و ۱۴ استان با میانه ۱۲۳ تا ۱۴۶ در ردیفهای بعد قرار گرفتهاند.
منبع فرارو
دیدگاهتان را بنویسید