به گزارش نخست نیوز؛
بروز حوادث مختلف از جمله حوادث ناشی از کار و بیماریهای شغلی یکی از تبعات سوء رشد تکنولوژی در جوامع بشری است و همه ساله تعداد بیشماری از نیروهای کار در واحدهای تولیدی و صنعتی را دچار مشکل میکند.
براساس آمار سازمان بینالمللی کار در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۴۰ میلیون حادثه در دنیا رخ داده و ۱۶۰ میلیون بیماری شغلی ایجاد شده است؛ همچنین ۲۰۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ فوت کرده و بیش از ۳۳۷ میلیون کارگر درگیر حوادث غیرفوتی شغلی شدهاند.
بر اساس آمارها حوادث ساختمانی بیشترین آمار تلفات نیروی کار را به خود اختصاص داده و پس از بخش ساختمان، بیشترین آمار حوادث و تلفات نیروی انسانی مربوط به بخش معدن بوده است.
حوادث کار به هر صورت و درجهای که باشد برای کارگر، کارفرما و جامعه زیانهای اقتصادی بسیاری دارد و خسارت ناشی از توقف کار به دلیل حادثه، خسارات پرداختی در صورت از کارافتادگی و هزینههای درمانی از جمله آنها به شمار میرود.
در همین راستا، مرکز پژوهشهای مجلس، گزارشی از وضعیت حوادث ناشی از کار در کشور منتشر کرده که بر اساس آن حوادث شغلی در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نشان میدهد که ۳۸۲۶ نفر در محل کار خود فوت شدهاند.
این افراد جزو ۸۴ هزار و ۶۳۸ نفری بودهاند که طی همین بازه زمانی دچار حادثه شغلی شده، بیمه بوده و اسامی آنها در بررسیهای سازمان تامین اجتماعی به ثبت رسیده است.مرگ بر اثر حوادث ناشی از کار پس از تصادفات جادهای، دومین عامل مرگ و میر به شمار میرود.
سازمان پزشکی قانونی نیز طی آماری اعلام کرده که در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۸ هزار و ۱۲۰ نفر و طی سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۶ هزار و ۷۰ نفر از معاینات پزشکی مربوط به معاینات مصدومان ناشی از حوادث کار بوده است.
بر اساس آمارها حوادث ساختمانی بیشترین آمار تلفات نیروی کار را به خود اختصاص داده و پس از بخش ساختمان، بیشترین آمار حوادث و تلفات نیروی انسانی مربوط به معادن بوده است.
از مجموعه حوادثی که در معادن کشور رخ داده، حوادث معادن ذغالسنگ در سال ۱۴۰۰ با ۳۶۸ مورد حادثه رتبه سوم پرحادثهترین معادن را به خود اختصاص داده و میتوان گفت که معادن ذغالسنگ جزو پرحادثهترین معادن از نظر تعداد حوادث در کشور به شمار میرود.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید