×
×
جدیدترین‌‌ها

شتاب علمی شوق برانگیز

  • کد نوشته: 124436
  • ۲۹ فروردین ۱۴۰۴
  • بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کشور در عرصه‌های مختلف شاهد تغییرات بنیادین و تغییرات اساسی در سیاست‌ها ، رویکردها و روندها بود.
    شتاب علمی شوق برانگیز

    به گزارش نخست نیوز؛‌ دکتر مهدی یاراحمدی خراسانی

    یکی از مهم‌ترین این عرصه‌ها که خود بعدا زمینه‌ساز تغییرات گسترده‌تری در کشور گردید توجه به علم، دانش، دانشگاه و نقش‌آفرینی آن در فرایندها و فعالیت‌ها بود. توسعه نظام آموزشی و دانشگاه‌ها از یک‌سو و ایجاد رغبت عمومی برای حرکت در این مسیر از سوی دیگر سبب ایجاد عزم عمومی و توجه ویژه مردم به جنبش علمی در کشور گردید که بدون شک اثرات گسترده‌ای درروند پیشرفت کشور نیز داشته است.

    آرام‌آرام با تأسیس و توسعه‌ی دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، اندیشکده ها و پارک‌های علم و فناوری دولتی و خصوصی به‌صورت گسترده و در سراسر کشور مردم و خصوصا جوانان انگیزه‌ی مضاعفی برای حضور در مراکز علمی پیدا کردند و سطح سواد عمومی جامعه با سرعت قابل‌توجهی افزایش یافت. هرچند بعدها و با سبقت کمیت بر کیفیت در این زمینه چالش‌های جدی همچون مدرک‌گرایی، فارغ‌التحصیلان بیکار، غفلت از بی مهارتی و… گریبان نظام علمی و آموزشی را گرفت و کماکان نیز درگیر آن هستیم اما به‌هرحال پیشرفت‌های قابل‌توجهی رخ‌داده است که قطعا قابل‌انکار نیست.

    جایگاه بالا و والای ایران در عرصه‌های علمی مختلف همچون ؛ سلول‌های بنیادی ، نانو فناوری ، دانش هسته‌ای ، صنایع نظامی و … اتفاق بسیار مهمی است که در چند دهه‌ی اخیر رخ‌داده است و کماکان با سرعت تداوم دارد. هرچند از منظر رهبر انقلاب این مهم باید با شتاب بیشتری ادامه پیدا کند. آن‌چنان‌که چندی پیش اشاره کردند : «دستیابی ایران به رتبه 16 علمی جهان را نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه  10، 15 سال اخیر در دانشگاه‌ها و مراکز علمی است . شتاب علمی شوق برانگیزی که این افتخار را نصیب ایران کرد ، امروز کم شده است و مسوولان باید همّت مضاعف کنند که حرکت پیشرفت علمی از دور نیفتد و متناسب با نیاز کشور شتاب گیرد.» هرچند عده‌ای هستند که سمپاشی می‌کنند و تلاش دارند با ایجاد جو ناامیدی کشور را در همه‌ی عرصه‌ها در حال پسرفت نشان دهند اما بدون شک چشم بستن بر توانایی‌ها و موفقیت‌هایی که توسط جامعه علمی و دانشگاهی کشور طی سال‌های اخیر خلق گردیده یک اشتباه بزرگ و تکراری است که سبب می‌شود بعضی وقت‌ها به آنچه داریم باور کافی نداشته باشیم ، به‌ویژه دستاوردهای ارزشمند در حوزه پژوهش و فناوری که متولد ذهن و اندیشه جوانان ، دانشجویان و استادان دانشگاهی‌ ما است و فارغ از هر نوع باوری نباید این نبوغ ایرانی را کوچک بشماریم ، نادیده بگیریم یا انکار کنیم.

    تولید علم نافع و کاربردی و حرکت رو به رشد علمی کشور در همه‌ی عرصه‌ها باید کماکان از اولین دغدغه‌های نظام اجتماعی باشد چراکه پیشرفت در این زمینه سبب افزایش قدرت ، امنیت و رفاه کشور و مردمان آن می‌شود. هنوز هم با همه‌ی مسایل و چالش‌های جدی که نظام علمی و آموزشی کشور با آن مواجه است این اصل غیرقابل‌انکار است که مسیر پیشرفت کشور از راه توسعه‌ی علم سودمند و کاربردی است. اگر در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دستیابی کشور به جایگاه علمی معتبر و رفیع در سطح منطقه و جهان به‌عنوان یک آرمان مطرح بود اکنون این مهم ضرورتی غیرقابل‌انکار و پیش‌نیاز اساسی توسعه و توانمندی کشور است. باید این «شتاب شوق‌انگیز» که مطلعی برای رشد جامعه‌ی ایرانی از طریق علمی بوده است کماکان استمرار یابد ، به‌روزرسانی و تازه گردانی شود ، چالش‌ها و مسایل آن شناسایی و رفع گردد ، از آن حمایت شود و به آن در همه‌ی ابعاد احترام گذاشته شود تا کشور بتواند مستقل از دیگران هر آنچه بدان نیاز دارد را با شایستگی و توانمندی کسب کند تا بدین‌وسیله رفاه و مطلوبیت زندگی مردم تا حد زیادی افزایش یابد.

     

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *