به گزارش نخست نیوز؛
علت واقعی اندومتریوز مشخص نیست، ولی فرضیههای متعددی در این باره وجود دارد. یکی از فرضیهها این است که به دلیل خارج نشدن قطعات بافت فرشکننده رحم (که در دوران قاعدگی ریزش کردهاند) این قطعات از راه لولههای رحمی به لگن هدایت میشوند و خود را به اجزای موجود در لگن متصل میکنند. معمولا این قطعات در حفره لگن یافت شده و به ندرت در قسمتهای دیگر بدن مانند ریهها و کلیهها نیز حضور پیدا میکنند که ممکن است از طریق دستگاه گردش خون یا سیستم لنفاوی به این مناطق رسیده باشند. حدود ۱۰ درصد زنان جهان دچار اندومتریوز هستند که میتواند باعث دردی شود که گاهی، مخصوصا حین قاعدگی، بسیار شدید است. در نتیجه این بیماری مشکلات باروری نیز ممکن است ایجاد شود.
اندومتریوز چیست؟
دکتر سودا محرمزاده – متخصص فیزیولوژی ورزشی در گفتوگوی تفصیلی با ایسنا، با اشاره به نقش ورزش در کنترل علایم این بیماری و با بیان اینکه پزشکان توصیه میکنند افراد مبتلا به اندومتریوز ورزشهای سبک انجام دهند، گفت: نتایج مطالعات بیانگر این است فعالیت بدنی ملایم میتواند علائم بیماری را کاهش دهد و با ترشح اندورفین که مسکنهای طبیعی هستند درد و التهاب کاهش مییابد.
وی در عین حال درباره بیماری آندومتریوز با بیان اینکه «اندومتریوز» یک بیماری مزمن التهابی است، اظهار کرد: هنگامی که «بافت پوششی داخل رحم» که «اندومتر» نام دارد خارج از رحم رشد کند سبب بیماری اندومتریوز میشود. اندومتر در اثر بیماری میتواند در تخمدانها، لولههای فالوپ، دیواره لگن و گاهیوقات در اندامهای داخلی شکم مانند مثانه و روده رشد کند.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید